Beats Sound System w Ateca
-
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Re: Beats Sound System w Ateca
Zapewne nie ma świecącej zielonej kontrolki na module "SOS", albo jest, tylko połączenie nie śmiga (prawie dwa lata temu opisałem mój przypadek w dziale Cupry, trzeba było włączyć tryb incognito, zostawić samochód na 20 minut, po czym przywrócić do powiedzmy pełnych danych - moduł podłączył się wówczas do sieci), a bez połączenia z wbudowanego esima żadnej aktualizacji nie będzie...
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1528 razy
A czy znasz może jakiś sposób na sprawdzenie działania, jak to nazwałeś "śmigania", połączenia SOS, oczywiście poza naciśnięciem go i "symulowanym wezwaniem pomocy" ? Kontrolka świeci się na zielono zawsze, od początku.krowka1978 pisze: ↑23 sty 2025, 13:06Zapewne nie ma świecącej zielonej kontrolki na module "SOS", albo jest, tylko połączenie nie śmiga (prawie dwa lata temu opisałem mój przypadek w dziale Cupry, trzeba było włączyć tryb incognito, zostawić samochód na 20 minut, po czym przywrócić do powiedzmy pełnych danych - moduł podłączył się wówczas do sieci), a bez połączenia z wbudowanego esima żadnej aktualizacji nie będzie...
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 

-
Jedyny sposób to kliknięcie, ale zamiast przycisku SOS może by przycisk Info, da radę się szybko rozłączyć. Przy zielonej kontrolce połączenie internetowe też może nie działać, więc proponuję spróbować z ustawieniami prywatności. Miałem też przytoczony przypadek, gdy ikona kuli ziemskiej była "nieaktywna/aktywna", kontrolka na panelu zielona, a połączenia z internetem wbudowanego esim nie było. To połączenie musi działać, żeby były aktualizacje, informacje o ruchu itd.Misiek pisze: ↑24 sty 2025, 0:53A czy znasz może jakiś sposób na sprawdzenie działania, jak to nazwałeś "śmigania", połączenia SOS, oczywiście poza naciśnięciem go i "symulowanym wezwaniem pomocy" ? Kontrolka świeci się na zielono zawsze, od początku.krowka1978 pisze: ↑23 sty 2025, 13:06Zapewne nie ma świecącej zielonej kontrolki na module "SOS", albo jest, tylko połączenie nie śmiga (prawie dwa lata temu opisałem mój przypadek w dziale Cupry, trzeba było włączyć tryb incognito, zostawić samochód na 20 minut, po czym przywrócić do powiedzmy pełnych danych - moduł podłączył się wówczas do sieci), a bez połączenia z wbudowanego esima żadnej aktualizacji nie będzie...
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 959 razy
- Otrzymał podziękowań: 1528 razy
Sorry za off-topic, ale jeszcze tylko krótko. No więc okazało się, że miałem wyłączony eSIM i po włączeniu go coś zaczęło się pobierać, ale samo pobieranie wyglądało zupełnie inaczej niż na Waszych zdjęciach, sam pasek postępu bez podanej objętości. W związku z tym, że nie mogłem dłużej siedzieć w samochodzie i czekać na zakończenie, aktualizacja przerwała się i niestety po ponownym odpaleniu pojawił się jakiś błąd i nie kontynuowała się. Próbowałem ponownie wyłączyć i włączyć, ale niestety nic to nie dało. Może po dłuższym postoju, jak "coś" się zresetuje, w poniedziałek samo ruszy. Dzięki za podpowiedzi.krowka1978 pisze: ↑24 sty 2025, 8:14Jedyny sposób to kliknięcie, ale zamiast przycisku SOS może by przycisk Info, da radę się szybko rozłączyć. Przy zielonej kontrolce połączenie internetowe też może nie działać, więc proponuję spróbować z ustawieniami prywatności. Miałem też przytoczony przypadek, gdy ikona kuli ziemskiej była "nieaktywna/aktywna", kontrolka na panelu zielona, a połączenia z internetem wbudowanego esim nie było. To połączenie musi działać, żeby były aktualizacje, informacje o ruchu itd.Misiek pisze: ↑24 sty 2025, 0:53A czy znasz może jakiś sposób na sprawdzenie działania, jak to nazwałeś "śmigania", połączenia SOS, oczywiście poza naciśnięciem go i "symulowanym wezwaniem pomocy" ? Kontrolka świeci się na zielono zawsze, od początku.krowka1978 pisze: ↑23 sty 2025, 13:06Zapewne nie ma świecącej zielonej kontrolki na module "SOS", albo jest, tylko połączenie nie śmiga (prawie dwa lata temu opisałem mój przypadek w dziale Cupry, trzeba było włączyć tryb incognito, zostawić samochód na 20 minut, po czym przywrócić do powiedzmy pełnych danych - moduł podłączył się wówczas do sieci), a bez połączenia z wbudowanego esima żadnej aktualizacji nie będzie...
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 

- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
W moim przypadku ta niedawna duża aktualizacja (0883) była chyba pierwszą, która pokazała wielkość pobieranego pakietu przy pasku postępu, tak więc za bardzo bym nie panikował tylko z tego powodu. Większość innych aktualizacji również była przedstawiana jako aktualizacje, dla których nie trzeba było czekać w aucie na cokolwiek. Ale wiadomo - jakiś zonk zawsze może wystąpić przy przerwaniu, zwłaszcza jeśli pisali to programistyczni geniusze z VAG. Ostatecznie jeżeli skończy się nierozwiązywalnym samodzielnie błędem, to będziesz miał podkładkę do darmowej ingerencji przez ASO.Misiek pisze: ↑25 sty 2025, 0:56Sorry za off-topic, ale jeszcze tylko krótko. No więc okazało się, że miałem wyłączony eSIM i po włączeniu go coś zaczęło się pobierać, ale samo pobieranie wyglądało zupełnie inaczej niż na Waszych zdjęciach, sam pasek postępu bez podanej objętości. W związku z tym, że nie mogłem dłużej siedzieć w samochodzie i czekać na zakończenie, aktualizacja przerwała się i niestety po ponownym odpaleniu pojawił się jakiś błąd i nie kontynuowała się. Próbowałem ponownie wyłączyć i włączyć, ale niestety nic to nie dało. Może po dłuższym postoju, jak "coś" się zresetuje, w poniedziałek samo ruszy. Dzięki za podpowiedzi.
A wracając do clue wątku, bo w sumie tu jeszcze o tym nie było - wspomniane niedawne aktualizacje nie naprawiają problemów z milknącym w losowych momentach Beats. Jeden z takich przypadków już nagrałem:
- Ocena: 4.76%
-
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
U mnie nagła cisza jeszcze nie zapadła, ale powróciła krótka zwłoka po włączeniu radia zanim dźwięk wydobędzie się z głośników. Tuż po aktualizacji grało od razu. 

-
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Ostatnio słuchając muzyki ze Spotify przez AA co dosłownie kilka(naście) sekund jest takie mikro przerywanie dźwięku, ułamki sekundy, ale tak częste, że nie da się słuchać muzyki. Zastanawiam się czy to wina samochodu czy telefonu. Miałem sprawdzić jeszcze z innym telefonem, ale nie było okazji. Ktoś może miał coś podobnego? Wcześniej nigdy tak nie było. Zdarzała się czasem lekka przycinka, ale naprawdę sporadycznie, pod wpływem pewnie jakiegoś zakłócenia, no ale nie permanentnie co kilka(naście) sekund...
-
Mi tak przycina z Tidala przez AA (raz częściej, raz rzadziej), stało się to po dużej aktualizacji. Natywnie Tidal nadal nie działa.
-
Z rok temu Spotify przez AA używałem i nie było przycinania.