Android Auto

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Amadeusz
Posty: 140
Rejestracja: 04 sie 2018, 10:59
Samochód: Ateca 1.5TSI Style

Re: Android Auto

Post autor: Amadeusz » 13 lut 2020, 20:04

Barton pisze:
13 lut 2020, 18:11
Jak to u Google, u jednych działa normalnie, u innych są problemy.
Tutaj najnowsze doniesienia o błędach w AA
https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 06273.html
Dzięki za link!
U mnie aktualnie problem z tym bełkotem jest: :lol:
Niezły ubaw.
https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 06114.html

Sponsor

Re: Android Auto

Sponsor


Awatar użytkownika
kiepero
Posty: 7
Rejestracja: 10 sty 2020, 9:53
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Seat Ateca 1,5 FR DSG7

Re: Android Auto

Post autor: kiepero » 14 lut 2020, 7:15

W zeszłym tygodniu dostałem nowy android 10, co ciekawe w tym androidzie android auto jest już wbudowany i nie da się go usunąć, sam sie tez aktualizuje w sklepie play, tym bardziej nie rozumiem tych problemów.
Z tych zgłoszonych problemów wygląda jak by to mógł być ten problem z ładowaniem, wydaje mi się, że zaczynają sie problemy jak bateria osiągnie 90%. Dzisiaj testuję jakąś wersję z przed roku.
Nie wiecie jak z Iphonami? Od dłuższego czasu i tak mam zakusy aby się przesiąść na Iphona, blokuje mnie tylko jeden slot na kartę sim.

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Posty: 198
Rejestracja: 17 kwie 2018, 21:06
Lokalizacja: Warszawa, Ursus
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Re: Android Auto

Post autor: greg_the_lazy » 14 lut 2020, 7:54


kiepero pisze: Nie wiecie jak z Iphonami? Od dłuższego czasu i tak mam zakusy aby się przesiąść na Iphona, blokuje mnie tylko jeden slot na kartę sim.
Żona ma iPhone'a i Arone z full linkiem, żadnych problemów. Minusem jest mniej aplikacji dostępnych w appstorze, ale Google Maps i Waze jest :-)


Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2090
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM

Re: Android Auto

Post autor: Endrju » 14 lut 2020, 8:15

kiepero pisze:
14 lut 2020, 7:15
W zeszłym tygodniu dostałem nowy android 10, co ciekawe w tym androidzie android auto jest już wbudowany i nie da się go usunąć, sam sie tez aktualizuje w sklepie play, tym bardziej nie rozumiem tych problemów.
Hymn też mam Andka 10 i AA nie mam w systemie no ale ja mam Xiaomi. Jednak jeżeli aktualizuje się ze sklepu Google Play to nie będzie Ci działało bo Google nie wspiera AA w Polsce, dlatego trzeba wgrywać z innego źródła Apke.
Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Ramki klubowe chętnych proszę o wpisywanie się w temacie - https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... p=415#p415
Wlepki forumowe.https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... t=42
Obrazek

root
Administrator
Posty: 569
Rejestracja: 13 lis 2016, 13:58
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Škoda Superb III Kombi 1.8 TSI

Re: Android Auto

Post autor: root » 14 lut 2020, 8:32

kiepero pisze:
14 lut 2020, 7:15
Nie wiecie jak z Iphonami?
Żadnych problemów. Jak tylko włączysz Siri, to CarPlay musi działać. Jest Google Maps, Waze, Yanosik, Automapa, TomTom i wiele innych nawigacji. Jest Spotify, Audioteka, kupa programów do muzyki i podcastów. Nie ma (i zapewne nigdy nie będzie) YouTube'a i możliwości odpalania dowolnego programu.
Ale jeśli chodzi o stabilność, to w porównaniu do Android Auto to jest przepaść!
kiepero pisze:
14 lut 2020, 7:15
Od dłuższego czasu i tak mam zakusy aby się przesiąść na Iphona, blokuje mnie tylko jeden slot na kartę sim.
Ale za to jest eSIM (iPhone XS, XS Max, iPhone XR, iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max). Masz drugi numer bez posiadania fizycznej karty SIM. Mega wygodne (z małymi wadami). W Polsce obsługuje to tylko Orange, albo w standardowej ofercie, albo w bardzo wygodnej usłudze Orange Flex (to jest niby pre-paid, ale ma bardzo czytelną ofertę i sensowne ceny). Można tam też przenieść numer. W razie pytań wal do mnie albo załóż wątek w odpowiednim miejscu.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Ateki? Daj mu znać o naszym forum! :)

JAckson
Posty: 30
Rejestracja: 12 lut 2019, 12:18
Samochód: Seat Ateca 2,0TSI

Re: Android Auto

Post autor: JAckson » 14 lut 2020, 10:26

Amadeusz pisze:
13 lut 2020, 20:04
Barton pisze:
13 lut 2020, 18:11
Jak to u Google, u jednych działa normalnie, u innych są problemy.
Tutaj najnowsze doniesienia o błędach w AA
https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 06273.html
Dzięki za link!
U mnie aktualnie problem z tym bełkotem jest: :lol:
Niezły ubaw.
https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 06114.html
U mnie to samo. Ale dzięki za artykuły - przynajmniej przestanę grzebać w ustawieniach, bo wiem że to nic nie da.

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Posty: 198
Rejestracja: 17 kwie 2018, 21:06
Lokalizacja: Warszawa, Ursus
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Re: Android Auto

Post autor: greg_the_lazy » 26 lut 2020, 2:15

Pojawiła się nowa wersja AA. Obrazek Zobaczymy co zjeb... w tej wersji...

APK

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Awatar użytkownika
kiepero
Posty: 7
Rejestracja: 10 sty 2020, 9:53
Lokalizacja: Warszawa
Samochód: Seat Ateca 1,5 FR DSG7

Re: Android Auto

Post autor: kiepero » 26 lut 2020, 11:26

Wykonałem testy na starym samsungu A5 2017 i wszystko działa poprawnie. Mój Mate 20 pro dalej zrywa połaczenia. Zauważyłem, że problemem nie jest android auto, tylko pod czas podłączania kablem z autem uruchamia sie na tel . "Tryb Kierowcy" wydaje mi się, że to właśnie ta aplikacja powoduje problem na Huaweiu. Nie jestem w stanie nic z nią zrobić ani wywalić, skonfigurować, nic. Może może to dobry kierunek ale tu utknąłem :)

Barton
Posty: 92
Rejestracja: 11 lip 2018, 7:18
Samochód: Ateca FR 1.4 4Drive DSG

Re: Android Auto

Post autor: Barton » 26 lut 2020, 13:30

greg_the_lazy pisze:
26 lut 2020, 2:15
Pojawiła się nowa wersja AA. Obrazek Zobaczymy co zjeb... w tej wersji...

APK

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Ja zawsze instaluję nową wersję po kliku dniach, jak już w sieci opiszą krytyczne błędy ;)

Inna sprawa,
problemy z AA w dużej mierze zależą od modelu telefonu.
Miałem LG i było mega słabo, Samsung lepiej, a żadnych problemów z działaniem nie mam z Pixelem. Łączy się błyskawicznie, nie zrywa, nawet jak inni opisują błędy z AA to w moim przypadku wszytko działa stabilnie.
W sumie AA to dla mnie jedna z ważniejszych funkcji w samochodzie i nie wyobrażam sobie żeby mi to mogło nie działać :D

Rowitt777
Posty: 27
Rejestracja: 05 wrz 2019, 20:40
Lokalizacja: Paczkowo k/Poznania
Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI DSG 4Drive

Re: Android Auto

Post autor: Rowitt777 » 26 lut 2020, 15:26

No a ja mam LG V30 i zero problemów z każdą wersją. Musze jeszcze sprawdzić ta ostatnią.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości