Czas oczekiwania na Atekę
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Czas oczekiwania na Atekę
@chris, też tak twierdziłem rozmawiając wcześniej z dealerem (również śledzę różne fakty na temat Ateci) ale kilka razy słyszałem, że zamawiane w grudniu MY19 są już produkowane w Hiszpanii. Dla mnie tak naprawdę (pod warunkiem, że nie będzie żadnej fuszerki) nie ma to żadnego znaczenia ale jak będę odbierać (albo jak zdobędę VIN) to z ciekawości podrążę, wyjdzie 
-
AndrzejW
- Samochód: Seat Leon ST FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Ja miałem zamówiony 1.4 TSI Excellence, ale termin wskoczył na KW22, więc ostatecznie zmieniłem zdanie i wziąłem z placu Excellence 2.0 TDI z praktycznie pełnym wypasem i zacnym rabatem (poza skórą i ogrzewanie postojowym), wiec w środę odbieram
Pracuję z grupą VW i rzeczywiście produkcja Ateki powinna przyspieszyć, VW przeniósł część produkcji Skody Karoq od KW42/18 do fabryki w Osnanbruck. Planowali w 2018 wyprodukować dodatkowo 2500 samochodów i w 2019 dodatkowo 12000 samochodów w tej fabryce. Ateca jak na razie jest tylko i wyłącznie produkowana w Kvasinach.
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
No i stało się
wczoraj dostałem telefon od dealera, że samochód przyjechał na plac i mogę działać z odbiorem (a właściwie formalnościami z nim związanymi). Szykowałem się na maj - taki był planowany odbiór jak zamawiałem w grudniu, potem okazało się, że będzie szybciej (w marcu) a tutaj zaskoczka...
BTW: zdekodowałem już VIN i w sekcji PLANT jest: "De Turismo S.A. (SEAT), Autovia A II KM 585 08760 Martorell Barcelona"
Jak wspomniałem, naprawdę nie jest to dla mnie istotne ale z dużej ciekawości (i również jednak większego przekonania o produkcji w Kvasinach) poszukam na/w samochodzie przy odbiorze.
BTW: zdekodowałem już VIN i w sekcji PLANT jest: "De Turismo S.A. (SEAT), Autovia A II KM 585 08760 Martorell Barcelona"
Jak wspomniałem, naprawdę nie jest to dla mnie istotne ale z dużej ciekawości (i również jednak większego przekonania o produkcji w Kvasinach) poszukam na/w samochodzie przy odbiorze.
-
ryba
- Samochód: Seat Ateca Fr 2.0 tsi 190 km 4x4 dsg
Ja zamówiłem 2 lutego termin mam na maj.Widzę że jest szansa w majówkę brykać już atecą jak dobrze pójdzie 
- S3ker
- Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Jak się uwiną w 3 miesiące to będzie cud
raczej nie możliwy, no chyba że w produkcji jest podobne auto a ktoś z niego zrezygnował 
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence
-
Chmielu
- Samochód: Seat Ateca XCELLENCE 2.0 TSI DSG 4Drive
z jakim silnikiem zamawiałeś?
thecichy pisze: ↑12 lut 2019, 12:54No i stało sięwczoraj dostałem telefon od dealera, że samochód przyjechał na plac i mogę działać z odbiorem (a właściwie formalnościami z nim związanymi). Szykowałem się na maj - taki był planowany odbiór jak zamawiałem w grudniu, potem okazało się, że będzie szybciej (w marcu) a tutaj zaskoczka...
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
Chmielu
- Samochód: Seat Ateca XCELLENCE 2.0 TSI DSG 4Drive
wczoraj dostałem info od dealera że autko dla mnie się szykuje 
ale przedkontraktowe....
niedługo się zwolni i będzie dla mnie zaklepane.... podpytam co z terminem produkcji
ale przedkontraktowe....