Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: Bonifacy »

Po cenie zamówienia i rok prod. 2022?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Gloryman
Samochód: Ateca 2.0 150KM 7DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Gloryman »

Tak, cena z zamówienia i rocznik 2022. Dodatkowo dorzucili mi parę rzeczy, które weszły w standard danego wyposażenia na 2022 np. miałem pakiet zima tj. podgrzewane przednie fotele i podgrzewana przednia szyba. W 2021 podgrzewanie kierownicy było dodatkowo płatne, a w 2022 zostało dorzucone do pakietu zimowego i mam to w gratisie, albo tempomat - nie miałem aktywnego a dostałem już z aktywnym ;) W ramach bonusu za oczekiwanie ekstra komplet zimówek - tutaj trzeba było powalczyć, ale dorzucili ;)

artuz
Samochód: C4 Picasso / czekam na Ateca XP 1.5 TSI DSG
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: artuz »

A kiedy dostałeś info o terminie produkcji? Mi właśnie minęło pół roku oczekiwania i nic nie wiadomo. Też zamówiłem z hakiem. Jak się zapytałem sprzedawcy, czy jakaś zamówiona przeze mnie opcja jest blokerem, to po kontakcie z importerem, dostałem informację, że tylko hak jest obecnie na liście restrykcji i może to wydłużyć oczekiwanie ...

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Rodzina zamówiła krótko po mnie Volvo. Dostali termin na luty/marzec 2022, śmiałem się że będzie pewnie 2x dłużej. Tymczasem jutro jadą po odbiór auta. Ja nadal kompletnie nic nie wiem o moim zamówieniu. Zaraz będzie roczek. Było się zdecydować na jakiegoś rzetelnego producenta...

yamash
Samochód: CUPRA ATECA 2.0 TSI

Post autor: yamash »

wczoraj otrzymałem info że moje auto będzie gotowe do odbioru za tydzień....ale teraz najlepsze ! W umowie przedwstępnej mam cenę gwarantowaną która to może ulec zmianie tylko i wyłącznie w wyniku podwyżki podatku ( VAT lub inny ) Dealer chce teraz podnieść cenę o 10.000zł gdzie jeszcze kilka tygodni temu mówił że mogę spać spokojnie bo mam przecież cenę gwarantowaną. Podobno umowa to świętość ?
Chyba będzie trzeba uruchomić adwokata. Na pytanie na jakiej podstawie zmienia cenę odpowiedz była - ze względu na obecną sytuację.

Kamil89
Samochód: Nissan

Post autor: Kamil89 »

A u którego dilera zamawiałeś auto, i ile czekasz? Ja sie dowiedziałem że moja ateka ma być niby podkoniec kwietnia a zamawiałem 27 marca 2021 i też mi diler caly czas mowi ze mam gwaracje ceny

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

A ja właśnie dzisiaj podpisałem zamówienie i u mnie w warunkach sprzedaży jest napisane, że dealer może podnieść cenę WYŁĄCZNIE z powodu zmiany stawki VAT lub akcyzy i ani grosza więcej, z jakiegokolwiek innego powodu i o żadnej gwarancji ceny nie było mowy, w przeciwieństwie do końca zeszłego roku. Czas oczekiwania, to niestety aż koniec listopada, więc aż 8 miesięcy, ale pocieszył mnie, że pewnie będzie szybciej, bo wczoraj rodzinka odbierała i zamówili w październiku, wiec tylko 5 miesięcy, a mają jeszcze wiele terminów, "mocy produkcyjnych" na ten rok. Dodał równocześnie, że na mojej liście opcji nie ma żadnej pozycji z aktualnie pięcioelementowej listy znacznie przedłużającej czas produkcji.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

coulomb
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: coulomb »

Misiek pisze: Dodał równocześnie, że na mojej liście opcji nie ma żadnej pozycji z aktualnie pięcioelementowej listy znacznie przedłużającej czas produkcji.
Pamiętasz może jaka to lista?

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

coulomb pisze:
18 mar 2022, 2:05
Misiek pisze: Dodał równocześnie, że na mojej liście opcji nie ma żadnej pozycji z aktualnie pięcioelementowej listy znacznie przedłużającej czas produkcji.
Pamiętasz może jaka to lista?
Tak - panoramiczny dach, hak holowniczy, elektrycznie podnoszona klapa bagażnika, Beats Audio i ogrzewanie postojowe.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

x4er0
Samochód: Cupra Ateca

Post autor: x4er0 »

Misiek pisze:
17 mar 2022, 23:38
A ja właśnie dzisiaj podpisałem zamówienie i u mnie w warunkach sprzedaży jest napisane, że dealer może podnieść cenę WYŁĄCZNIE z powodu zmiany stawki VAT lub akcyzy i ani grosza więcej, z jakiegokolwiek innego powodu i o żadnej gwarancji ceny nie było mowy, w przeciwieństwie do końca zeszłego roku. Czas oczekiwania, to niestety aż koniec listopada, więc aż 8 miesięcy, ale pocieszył mnie, że pewnie będzie szybciej, bo wczoraj rodzinka odbierała i zamówili w październiku, wiec tylko 5 miesięcy, a mają jeszcze wiele terminów, "mocy produkcyjnych" na ten rok. Dodał równocześnie, że na mojej liście opcji nie ma żadnej pozycji z aktualnie pięcioelementowej listy znacznie przedłużającej czas produkcji.
Szkoda, tylko, że diler Cię nie pocieszył tym, że cała grupa VAG wstrzymała produkcję samochodów ze względu na brak wiązek elektrycznych które były produkowane na Ukrainie. Więc teraz czasy oczekiwania samochodów obstawiam, wydłużą się do 2lat...

ODPOWIEDZ