Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 91 razy
Otrzymał podziękowań: 157 razy

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: Endrju »

YoursTruly pisze:
09 cze 2024, 10:34
Arona i Ibiza przejdą lifting w 2025 roku, a w nadchodzących miesiącach marka wprowadzi na rynek nową wersję SEAT-a Leona. Modernizację przejdzie również Ateca.
Źródło: https://seatmedia.pl/aktualnosci/seat-n ... losci-2758
Dokładnie. Jednak strasznie wolno idą jakieś wiadomości. Ostatnio dzwoni gość z salonu umówić mnie na jazdę próbną Formentorem. Pytam go czy wie kiedy będzie można zobaczyć fl-a i kiedy ruszają zamówienia. A Pan mówi że nie mają jeszcze cennika i niewiadomo kiedy będzie. To ja mu na to że ja cennik mam na mejlu od 2 dni. 😁

Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience - SPRZEDAM https://autoplac.pl/oferta/seat/ateca/A ... Gdq4PEU8Tx
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski

pawel_k
Samochód: Niestety nie Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pawel_k »

Witam wszystkich :)

Czy ktoś orientuje się do kiedy można zamawiać Atecę do produkcji? Są już może jakieś przecieki? Bo promocje na auto chodzą dość wysokie tak jakby planowali powoli wycofanie modelu, a swój egzemplarz (raczej Cupra, ale Seat też nie będzie gorszym wyborem) chciałem zamawiać dopiero na wiosnę w specyfikacji jaka raczej się nie trafia na placach, i martwię się że jak przyjdzie do zamówienie to może być już za późno, a sprzedawcy niestety nie chcą (lub nie mogą) nic powiedzieć i naciskają żeby brać teraz.

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: Luk4as »

W Cuprze na pewno już nie można zamawiać Cupra Ateca. Ja zamówiłem 34 tydzień pełną opcję bez panoramy i grzanej szyby bo nie można już było brać i produkcja trwała 5 tygodni. Auto było już wyprodukowane w 39 tygodniu w czwartek. Transport na plac dilera trwał równo tydzień. Czekam na odbiór.

pawel_k
Samochód: Niestety nie Ateca
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pawel_k »

Luk4as pisze:
wczoraj, 13:05
W Cuprze na pewno już nie można zamawiać Cupra Ateca. Ja zamówiłem 34 tydzień pełną opcję bez panoramy i grzanej szyby bo nie można już było brać i produkcja trwała 5 tygodni. Auto było już wyprodukowane w 39 tygodniu w czwartek. Transport na plac dilera trwał równo tydzień. Czekam na odbiór.
gratuluję autka :)

a z brakiem możliwości zamawiania to mnie zasmuciłeś :( no nic, pozostaje liczyć że wiosną będą jeszcze dostępne jakieś egzemplarze, najwyżej pójdę na kompromis z wyposażeniem.

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Blues Brothers »

Wiosny nie doczekają. Dziś kupisz Cuprę w cenie Seata + dobre finansowanie, jak potrzebujesz.

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: Luk4as »

Blues Brothers pisze:
wczoraj, 21:49
Wiosny nie doczekają. Dziś kupisz Cuprę w cenie Seata + dobre finansowanie, jak potrzebujesz.
Mysle ze nawet 20k taniej niz Seats

Warto tez uwazac na te dobre finansowanie, mLeasing dal mi lepsze finandowanie niz Cupra

ODPOWIEDZ