Ceny u dealerów

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Onski
Samochód: SEAT ATECA 1.5 150 DSG
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Ceny u dealerów

Post autor: Onski »

Grzesiek-84 pisze:
19 paź 2024, 16:07
pawel_k pisze:
19 paź 2024, 12:12
Grzesiek-84 pisze:
19 paź 2024, 8:24
Nie boicie się problemów ze światłami, problem poruszany na tym forum, ja dziś miałem płacić zaliczke. Cena mojej 143 tys
możesz podać specyfikację i jak ta cena ma się względem cennika?
Do tych 163 jest 20 tys rabatu

Obrazek
i co udało się kupić przy finansowaniu za 143 tys? :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

CupraLis
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: CupraLis »

Lakier dark forest coś 4600 dopłaty
Klapa elektryczna 2500
Felgi z kolorem miedzi 1500
Koło zapasowe 500
Wyszła 135 tys 40 tys rabatu wynegocjowałem

pawel_k
Samochód: Niestety nie Ateca
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pawel_k »

Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z Cuprą Ateca 2025? W grudniu byłem na kupnie auta z którego ostatecznie musiałem zrezygnować (nie udało mi się wtedy sprzedać swojego auta w dobrej cenie), wtedy oficjalnie mówiono że Ateca została wycofana i nie będzie więcej produkowana, tymczasem dzisiaj przypadkowo na otomoto trafiłem na ofertę nowej Ateci z odbiorem w czerwcu. Wchodzę na stronę Cupry - na stronie samej Ateci nie ma jeszcze info, ale na ogólnej stronie cenników znalazłem coś takiego
https://www.cupraofficial.pl/cenniki
Obrazek

Link do cennika działa, są tam informacje o roku 2025 i cenniku obowiązującym od 17.03.2025, specyfikacja wydaje się taka sama jak w 2024r, ceny promocyjne są ciągle atrakcyjne (mimo że są kilka tysięcy wyższe to Seat dalej wydaje się bez sensu). Ktoś może potwierdzić że Ateca faktycznie wróciła do Cupry? :)

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Luk4as »

Nie wrocila i nie wroci

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Post autor: Skylla »

Byłem wczoraj na wymianie oleju i sprzedawca mówił, że salony dostaną jeszcze po 5 egzemplarzy, ale oczywiście już wyprodukowane. Aktualnie mieli jedną i stała na ekspozycji - biała.

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Lu_83 »

Ta Cupra Ateca za 142 tyś jest wyposażona pod korek czy to coś jak Seat Ateca FR z innym znaczkiem?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

Awatar użytkownika
S3ker
Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: S3ker »

Z dobrym rabatem to mono za 140+- dostaniesz atekę jak w fr ale bez panoramy 2.0 tsi itp
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence

Pit
Samochód: Seat Ateca 2.0 tsi
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Pit »

Zastanawiałem się w tym roku na zakupem nowego Ateca, na początku roku rozważałem Seata Ateca 1.5 tsi, przygotowałem pożądaną specyfikację i rozesłałem do wszystkich dealerów w promieniu mniej niż trzech godzin drogi od Warszawy, gdyż mieszkam w okolicach. Dostałem oferty które różniły się między najtańszą a najdroższą o ponad 7000 zł (plus jedna odjechana w kosmos, chyba dealer nie zauważył zniżki 20 tyś ;-). W tym niektórzy dealerzy, kiedy napisałem im, że dostałem tańsze oferty dopytywali się jakie i przebijali ceny. Warto więc trochę się potargować, ewentualnie rozważyć wyjazd po samochód do innego miasta gdyż podróż pociągiem czy innym środkiem transportu na pewno będzie kosztować mniej niż 7 000 zł. Dodam iż zapytałem dealerów, czy będzie można załatwić wszystko zdalnie, a tylko przyjechać po odbiór i dostałem odpowiedzi, że nie ma problemu.

Później zmieniłem priorytety i uznałem, że jednak chcę kupić auto z napędem 4x4, więc w kwietniu rozesłałem zapytania do dealerów o Cupra Ateca, wtedy nowe były dostępne i można było jeszcze wybierać własną specyfikację do produkcji. Oferty które dostałem (ta sama specyfikacja) różniły się już mniej bo ok. 4000 zł (pewno przez ograniczoną dostępność), ale to i tak potencjalnie kwota warta wycieczki.

Dodam, iż warto weryfikować informacje otrzymywane od dealerów, jeden czy nawet dwóch pisało mi na początku roku, że można zamówić przednią szybę podgrzewaną, choć gdzieś już z pół roku nie była dostępna, albo w kwestii tego czy można łączyć koło zapasowe i dwupoziomową podłogę bagażnika udzielali sprzecznych odpowiedzi.
Seat Ateca 2.0 TSI

Maper
Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: Maper »

Pit pisze:
05 cze 2025, 14:02
w kwestii tego czy można łączyć koło zapasowe i dwupoziomową podłogę bagażnika udzielali sprzecznych odpowiedzi.
Kiedy próbowałem połączyć te dwie opcje w konfiguratorze online, to się nie dało. Ale sprzedawca powiedział, że jest to możliwe. Później twierdził, że przepchnął to niejako na siłę, ale ostatecznie odebrałem niedawno samochód i zarówno koło zapasowe, jak i regulowaną podłogę mam.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG graphite grey 2025r. (+ składany hak, ogrzewanie postojowe, pakiet wspomagania XL, navi, kokpit 10,25", elektr. reg. fotela, kamery 360* i kilka innych drobiazgów)

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy

Post autor: Luk4as »

Widzisz, jakbys kupil 4x4 to bys nie mial 2x podlogi badz kola. To sa uwarunkowania techniczne.

ODPOWIEDZ