i co udało się kupić przy finansowaniu za 143 tys?Grzesiek-84 pisze: ↑19 paź 2024, 16:07Do tych 163 jest 20 tys rabatupawel_k pisze: ↑19 paź 2024, 12:12możesz podać specyfikację i jak ta cena ma się względem cennika?Grzesiek-84 pisze: ↑19 paź 2024, 8:24Nie boicie się problemów ze światłami, problem poruszany na tym forum, ja dziś miałem płacić zaliczke. Cena mojej 143 tys
![]()
Ceny u dealerów
-
Onski
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 150 DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Ceny u dealerów
-
pawel_k
- Samochód: Niestety nie Ateca
- Otrzymał podziękowań: 0
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z Cuprą Ateca 2025? W grudniu byłem na kupnie auta z którego ostatecznie musiałem zrezygnować (nie udało mi się wtedy sprzedać swojego auta w dobrej cenie), wtedy oficjalnie mówiono że Ateca została wycofana i nie będzie więcej produkowana, tymczasem dzisiaj przypadkowo na otomoto trafiłem na ofertę nowej Ateci z odbiorem w czerwcu. Wchodzę na stronę Cupry - na stronie samej Ateci nie ma jeszcze info, ale na ogólnej stronie cenników znalazłem coś takiego
https://www.cupraofficial.pl/cenniki

Link do cennika działa, są tam informacje o roku 2025 i cenniku obowiązującym od 17.03.2025, specyfikacja wydaje się taka sama jak w 2024r, ceny promocyjne są ciągle atrakcyjne (mimo że są kilka tysięcy wyższe to Seat dalej wydaje się bez sensu). Ktoś może potwierdzić że Ateca faktycznie wróciła do Cupry?
https://www.cupraofficial.pl/cenniki

Link do cennika działa, są tam informacje o roku 2025 i cenniku obowiązującym od 17.03.2025, specyfikacja wydaje się taka sama jak w 2024r, ceny promocyjne są ciągle atrakcyjne (mimo że są kilka tysięcy wyższe to Seat dalej wydaje się bez sensu). Ktoś może potwierdzić że Ateca faktycznie wróciła do Cupry?
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Byłem wczoraj na wymianie oleju i sprzedawca mówił, że salony dostaną jeszcze po 5 egzemplarzy, ale oczywiście już wyprodukowane. Aktualnie mieli jedną i stała na ekspozycji - biała.
- S3ker
- Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Z dobrym rabatem to mono za 140+- dostaniesz atekę jak w fr ale bez panoramy 2.0 tsi itp
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence
-
Pit
- Samochód: Seat Ateca 2.0 tsi
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Zastanawiałem się w tym roku na zakupem nowego Ateca, na początku roku rozważałem Seata Ateca 1.5 tsi, przygotowałem pożądaną specyfikację i rozesłałem do wszystkich dealerów w promieniu mniej niż trzech godzin drogi od Warszawy, gdyż mieszkam w okolicach. Dostałem oferty które różniły się między najtańszą a najdroższą o ponad 7000 zł (plus jedna odjechana w kosmos, chyba dealer nie zauważył zniżki 20 tyś
. W tym niektórzy dealerzy, kiedy napisałem im, że dostałem tańsze oferty dopytywali się jakie i przebijali ceny. Warto więc trochę się potargować, ewentualnie rozważyć wyjazd po samochód do innego miasta gdyż podróż pociągiem czy innym środkiem transportu na pewno będzie kosztować mniej niż 7 000 zł. Dodam iż zapytałem dealerów, czy będzie można załatwić wszystko zdalnie, a tylko przyjechać po odbiór i dostałem odpowiedzi, że nie ma problemu.
Później zmieniłem priorytety i uznałem, że jednak chcę kupić auto z napędem 4x4, więc w kwietniu rozesłałem zapytania do dealerów o Cupra Ateca, wtedy nowe były dostępne i można było jeszcze wybierać własną specyfikację do produkcji. Oferty które dostałem (ta sama specyfikacja) różniły się już mniej bo ok. 4000 zł (pewno przez ograniczoną dostępność), ale to i tak potencjalnie kwota warta wycieczki.
Dodam, iż warto weryfikować informacje otrzymywane od dealerów, jeden czy nawet dwóch pisało mi na początku roku, że można zamówić przednią szybę podgrzewaną, choć gdzieś już z pół roku nie była dostępna, albo w kwestii tego czy można łączyć koło zapasowe i dwupoziomową podłogę bagażnika udzielali sprzecznych odpowiedzi.
Później zmieniłem priorytety i uznałem, że jednak chcę kupić auto z napędem 4x4, więc w kwietniu rozesłałem zapytania do dealerów o Cupra Ateca, wtedy nowe były dostępne i można było jeszcze wybierać własną specyfikację do produkcji. Oferty które dostałem (ta sama specyfikacja) różniły się już mniej bo ok. 4000 zł (pewno przez ograniczoną dostępność), ale to i tak potencjalnie kwota warta wycieczki.
Dodam, iż warto weryfikować informacje otrzymywane od dealerów, jeden czy nawet dwóch pisało mi na początku roku, że można zamówić przednią szybę podgrzewaną, choć gdzieś już z pół roku nie była dostępna, albo w kwestii tego czy można łączyć koło zapasowe i dwupoziomową podłogę bagażnika udzielali sprzecznych odpowiedzi.
Seat Ateca 2.0 TSI
-
Maper
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Kiedy próbowałem połączyć te dwie opcje w konfiguratorze online, to się nie dało. Ale sprzedawca powiedział, że jest to możliwe. Później twierdził, że przepchnął to niejako na siłę, ale ostatecznie odebrałem niedawno samochód i zarówno koło zapasowe, jak i regulowaną podłogę mam.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG graphite grey 2025r. (+ składany hak, ogrzewanie postojowe, pakiet wspomagania XL, navi, kokpit 10,25", elektr. reg. fotela, kamery 360* i kilka innych drobiazgów)