Czas oczekiwania na Atekę
-
kapelusznik
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 TSI
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Czas oczekiwania na Atekę
Auto było po 2 miesiącach od zamówienia u dealera.
Gotowe do odbioru było po tygodniu ale po drodze było Wszystkich Świętych.
Gotowe do odbioru było po tygodniu ale po drodze było Wszystkich Świętych.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
A ja właśnie dzisiaj byłem na wstępnych "oględzinach" - u mnie było to dokładnie dwa miesiące bez kilku dni od drugiego zamówienia (29-09) do wjechania na plac (22-11). Dowiedziałem się także, że to tylko Ateki tak bardzo ostatnio przyspieszyły, a inne nadal po kilka miesięcy oczekiwania, nawet do ponad pół roku.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Misiek to zajebiście. Nie wiem czy jest sens Tobie pakiet kupować teraz, przeciągnij odbiór samochodu jeszcze o 1-2 tygodnie i za rok a nawet za dwa lata kupisz pakiet na BF. Co z tego że kupisz teraz jak będziesz miał od razu rok, dwa latra w plecy, a tak kupisz za rok lub dwa i będziesz miał lepiej
pamiętaj, że pierwszy przegląd jest po 2 latach albo 30 km .... czyli w Twojej opcji najlepiej kupić pakiet na BF w 2024 roku i po tygodniu od zakupu pakietu pojechać na 1 przegląd
pamiętaj, że pierwszy przegląd jest po 2 latach albo 30 km .... czyli w Twojej opcji najlepiej kupić pakiet na BF w 2024 roku i po tygodniu od zakupu pakietu pojechać na 1 przegląd
- Ocena: 4.76%
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
i miej na uwadze, że ten pakiet w tamtym roku kosztował 999 zł ... teraz 1499 zł ... idzie bida więc może za 2 lata znów będzie 999 ;P
- Ocena: 4.76%
-
kapelusznik
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 TSI
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Misiek, ciekawości, jaki licznik - analog czy cyfrowy?Misiek pisze: ↑24 lis 2022, 0:13A ja właśnie dzisiaj byłem na wstępnych "oględzinach" - u mnie było to dokładnie dwa miesiące bez kilku dni od drugiego zamówienia (29-09) do wjechania na plac (22-11). Dowiedziałem się także, że to tylko Ateki tak bardzo ostatnio przyspieszyły, a inne nadal po kilka miesięcy oczekiwania, nawet do ponad pół roku.
Bo chciałbym zweryfikować pewną teorię która powstała podczas odbierania mojej Ateki.
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Ja mam pakiet z zeszłego roku (999 zł) i generalnie jest tak, że najlepiej jest jak pakiet kupujesz tydzień przed planowanym serwisem. Przy nowym aucie czas leci, a serwis i olej za dwa lata. Słabo to widzę, chyba że 4 lata w cenie do 2000 zł.
Przy używanym ASO patrzy co ci wychodzi. Np. kupujesz w 3 roku, to patrzą co wychodzi w 3 roku lub z przebiegu. I nic wiecej Ci nie zrobią.
Jak przyjezdzasz z przebiegiem 34 tys km i miałeś olej wymieniany lub nie przy 30 tys km to ich to wali, bo wymiana jest przy 30 tys km, a w 3 roku nie ma. Stąd robią to co wychodzi z ich planow serwisowych. Nawet Twoje zaniedbanie ich nie obchodzi. Stąd trzeba dobrze trafic z pakietami, a jeszcze z BF dodatkowo.
Przy używanym ASO patrzy co ci wychodzi. Np. kupujesz w 3 roku, to patrzą co wychodzi w 3 roku lub z przebiegu. I nic wiecej Ci nie zrobią.
Jak przyjezdzasz z przebiegiem 34 tys km i miałeś olej wymieniany lub nie przy 30 tys km to ich to wali, bo wymiana jest przy 30 tys km, a w 3 roku nie ma. Stąd robią to co wychodzi z ich planow serwisowych. Nawet Twoje zaniedbanie ich nie obchodzi. Stąd trzeba dobrze trafic z pakietami, a jeszcze z BF dodatkowo.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
Nie ma tu żadnej teorii, ponieważ Ty masz wersję Reference, czyli podstawową, a ja decydowałem się jednak zamiast na doposażony Style na Xperience, więc razem z pakietem Comfort + mam "w standardzie" 10 calowe zegary cyfrowe.kapelusznik pisze: ↑24 lis 2022, 10:51Misiek, ciekawości, jaki licznik - analog czy cyfrowy?Misiek pisze: ↑24 lis 2022, 0:13A ja właśnie dzisiaj byłem na wstępnych "oględzinach" - u mnie było to dokładnie dwa miesiące bez kilku dni od drugiego zamówienia (29-09) do wjechania na plac (22-11). Dowiedziałem się także, że to tylko Ateki tak bardzo ostatnio przyspieszyły, a inne nadal po kilka miesięcy oczekiwania, nawet do ponad pół roku.
Bo chciałbym zweryfikować pewną teorię która powstała podczas odbierania mojej Ateki.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie