Czas oczekiwania na Atekę
- Exmister
- Samochód: Ateca 1.4 Xcellence 2018
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Czas oczekiwania na Atekę
Dzisiaj odwiedziłem swojego sprzedawcę. Jak juz pisałem początkowo termin miałem maj/czerwiec później pojawił się początek lipca, następnie sierpień a teraz mam termin na wrzesień. Masakra. Ale uwaga teraz hit. Przez kilka dni w systemie produkcja mojego auta była na 3 tydzień 2018! Terminy sobie skaczą od maja jak chcą nawet o kilka miesięcy do przodu. Szok. Jak tak dalej pójdzie to chyba zrezygnuję, albo załapię się na rok modelowy 2019! . Na FR terminy optymistycznie na marzec/kwiecień. Kpiny w biały dzień!
-
nkbor
- Samochód: Ateca Style 1.4 Manual
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Exmister pisze: ↑19 lip 2017, 19:50Dzisiaj odwiedziłem swojego sprzedawcę. Jak juz pisałem początkowo termin miałem maj/czerwiec później pojawił się początek lipca, następnie sierpień a teraz mam termin na wrzesień. Masakra. Ale uwaga teraz hit. Przez kilka dni w systemie produkcja mojego auta była na 3 tydzień 2018! Terminy sobie skaczą od maja jak chcą nawet o kilka miesięcy do przodu. Szok. Jak tak dalej pójdzie to chyba zrezygnuję, albo załapię się na rok modelowy 2019! . Na FR terminy optymistycznie na marzec/kwiecień. Kpiny w biały dzień!
Exmister a kiedy zamawiałeś i czy miałeś wpisany termin w umowie ?
Mój termin się zbliża ale boje się dzwonić do dealera ,że usłyszę takie same informacje jak Ty.
Byłoby kiepsko bo zależało nam na tym terminie ze względów podatkowych .
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków 
- Exmister
Zamawiałem w marcu z terminem w umowie maj/czerwiec. Samochód byl zamowiony przez dealera jeszcze w 2016.
-
nkbor
- Samochód: Ateca Style 1.4 Manual
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki . Mało pocieszające bo ja w kwietniu i termin przełom lipiec/sierpień
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków 
-
pawel0685
- Samochód: Ateca 1.4 tsi 150kM DSG
Witam, ja zamówiłem auto dokładnie 04-02 2017 , w umowie miałem termin ostatecznego odbioru na 30 czerwca i zgadnijcie dziś jest 2 sierpnia i dalej czekam. 
- Exmister
Znam to uczucie bo sam czekam. Ostatnio miałem nawet pomysł aby brać to co stoi na placu ale jeszcze poczekam. Trochę żałuję że nie zamówiłem z DSG bo miałem przyjemność jeździć nowym leonem przez ponad tydzień i teraz mam podwojnego kaca z tym czekaniem.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Trochę Wam współczuję, to czekanie jest najgorsze a zwłaszcza jak jeszcze przesuwają już termin docelowy.
- Hiszpanka
- Samochód: Ateca Xcellence 1.4 TSI, DSG, 4Drive, Samoa Orange
EXMISTER a pytałeś u dealera, czy da radę zmienić zamówienie?
Przecież skoro Twój egzemplarz jeszcze nie wszedł do produkcji to teoretycznie powinna być taka możliwość.
Jak ja zamawiałem w listopadzie 2016 to Reiski informował mnie, że przez pewien okres można modyfikować zamówienie i kiedy chciałem zmienić zwykłe Navi na Navi System Plus (po miesiącu) to nie było żadnego problemu ze zmianą.
Jak jesteś zdecydowany na DSG to powalcz trochę
Tym bardziej, jeśli dealer nie dotrzymuje terminu. Masz argumenty.
Ja używam automatów w 3 pokoleniu samochodów i już sobie nie wyobrażam "wajchować" do 6-stki po mieście
Ateca Xcellence | 1.4 Eco TSI 150 KM | DSG | 4 DRIVE | KH74YT | Alcantara Brown | Comfort Assistant Plus | Navi System Plus | Full Link| Alarm | Podgrzewana szyba| Elektryczna klapa | Ogrzewanie postojowe | 18" Performance MACHINED | Samoa Orange
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
- Podziękował: 1539 razy
- Otrzymał podziękowań: 87 razy
Można do momentu zamrożenia terminu, czyli w praktyce do ok. 2 tygodni przed samą datą produkcji.