Pakiet serwisowy - czy to się opłaca
-
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Pakiet serwisowy - czy to się opłaca
Cześć!
jestem na etapie zakupu nowej Ateci (Leasing na jdg) i dostałem w ofercie pakiet serwisowy 12k zł/4 lata. Jeżeli dobrze rozumiem jest to pakiet full serwis.
Trochę zaskoczyła mnie cena, jednak kupuję nowe auto z 5 letnią gwarancją. Czy opłaca się do tego podchodzić?
Czytałem też o pakiecie za 4900/3 lata.
Czy ktoś z was ma któryś z tych pakietów? A może jest mi w stanie podać orientacyjne koszty przeglądów, serwisów przez te pierwsze 3/4 lata użytkowania samochodu.
Czy to się opłaca czy taniej będzie olać temat?
Dodam tylko, że zupełny ze mnie laik samochodowy.
Pozdrawiam!
jestem na etapie zakupu nowej Ateci (Leasing na jdg) i dostałem w ofercie pakiet serwisowy 12k zł/4 lata. Jeżeli dobrze rozumiem jest to pakiet full serwis.
Trochę zaskoczyła mnie cena, jednak kupuję nowe auto z 5 letnią gwarancją. Czy opłaca się do tego podchodzić?
Czytałem też o pakiecie za 4900/3 lata.
Czy ktoś z was ma któryś z tych pakietów? A może jest mi w stanie podać orientacyjne koszty przeglądów, serwisów przez te pierwsze 3/4 lata użytkowania samochodu.
Czy to się opłaca czy taniej będzie olać temat?
Dodam tylko, że zupełny ze mnie laik samochodowy.
Pozdrawiam!
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 167 razy
Re: Pakiet serwisowy - czy to się opłaca
12 tys za przeglądy? Średnio przegląd olejowy i filtr kabinowy z ich olejem i częściami to koszt 1 tys. - 1, 2tys.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 167 razy
A no to kwestia policzenia, jak ktoś dużo jeździ to pewnie się opłaca.
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 111 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Nie no to jakiś żart. 12k zł za rzeczy, ktore sie normalnie nie psuja (np zawieszenie itp).
Tylko przy dramatycznych przebiegach rzędu 60 tys km rocznie, czyli dwaserwisy w roku, ma to sens.
Tylko przy dramatycznych przebiegach rzędu 60 tys km rocznie, czyli dwaserwisy w roku, ma to sens.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane.
-
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 232 razy
- Otrzymał podziękowań: 72 razy
Mam wykupiony 4 letni pakiet serwisowy. Ale sytuacja jest taka, że samochód kupowałem... powiedzmy 10 kwietnia a mówią mi w ASO, że pakiet jest ważny do 25 marca. Dziwne trochę dlaczego kończy się ok. 2 tygodnie wcześniej
Powiedzcie, jak myślicie, powinienem się "kopać" z ASO o te 2 tyg., a w praktyce wyjdzie nawet 3-4 tygodnie, bo w tym czasie wyskakuje mi wyjazd i musiałbym przegląd zrobić przed wyjazdem, a wolałbym już po powrocie
Powiedzcie, jak myślicie, powinienem się "kopać" z ASO o te 2 tyg., a w praktyce wyjdzie nawet 3-4 tygodnie, bo w tym czasie wyskakuje mi wyjazd i musiałbym przegląd zrobić przed wyjazdem, a wolałbym już po powrocie