Niestety z rzeczy, które wymieniłeś "dość awaryjna" jest elektryczna klapa bagażnika, jest o tym oddzielny wątek. Głównie chodzi o zbyt krótkie przewody, chyba z prawej, które po iluś tam otwarciach i zamknięciach przecierają się, czy łamią, ale da się to przedłużyć, zlutować. Innym problemem bywa korzystanie z niej, bo trzeba na przykład pamiętać o wyłączaniu (deaktywowaniu) podczas na przykład mycia, czy serwisu, bo potrafi "sama" się otworzyć. Także na przykład male zwierzęta domowe biegające po podwórku potrafią aktywować otwieranie, oczywiście jeżeli kluczyk Keyless jest w zasięgu czujników. Także niektórzy użytkownicy bez zrozumienia sposobu działania czujnika i małego wstępnego treningu mają początkowo problem ze zmuszeniem jej do działania.Lu_83 pisze: ↑27 lis 2024, 0:09Dzięki za pomoc.
@kmw
@skylla
@jabaraks
Czy Seat Ateca jest autem do którego możemy bez obaw dokładać te wszystkie "bajery" typu elektryczna klapa otwierana nogą, bezkluczykowy dostęp, grzanie w fotelach, czujniki martwego pola czy podświetlenia w lusterkach itd... i nie będzie za chwile denerwowało że coś nie działa, coś się nie świeci, nie reaguje?
Jak to wygląda z doświadczenia?
Ja planowałem dołożenie jej do konfiguracji, ale po krótkim namyśle i pamiętaniu o rzadkim korzystaniu z bagażnika przez ostatnie lata pomyślałem, że lepiej tak zaoszczędzoną kwotę wydać na inny, bardziej praktyczny, użyteczny, dodatek lub akcesoria. Także jeżeli często robisz większe zakupy (podchodzisz do samochodu z kilkoma pakunkami), to z pewnością nie będzie to zbędny wydatek, czy tylko bajer do pochwalenia się przed kimkolwiek.