Cupra Ateca
Regulamin forum
Wyłączną odpowiedzialność za treść ogłoszeń ponoszą ich autorzy.
Wyłączną odpowiedzialność za treść ogłoszeń ponoszą ich autorzy.
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Cupra Ateca
To dlaczego nie skorzystałeś z promocji? Roczna używka, o ile ktoś będzie sprzedawał będzie tańsza od nówki właśnie o kwotę zbliżoną do tego rabatu.
-
- Samochód: Ateca FL
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Cały czas jest promocja, dowiadywałem się w salonie. Nieoficjalnie będą jeszcze tańsze w związku z wchodzącym jutro nowym modelem. Także Luz, na spokojnie.
-
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI DSG 4Drive
- Podziękował: 210 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
Pytanie do rozważań nieco teoretycznych...
Ile Waszym zdaniem warto dopłacić do zamiany obecnie posiadanego samochodu (przyjmijmy dla uproszczenia) na dokładnie taki sam
Pytanie w kontekście obecnych promocji na Ateki - chodzi o zamianę Ateki (5-cio letnia) na Atekę (owszem, Seat na Cuprę, ale pomińmy to w rozważaniach), 2.0 TSI 190 KM na 2.0 TSI 190 KM.
Korzyści:
- nówka sztuka
- przebieg 0 km
- gwarancja 5 lat
- ...... ?
Ile za te korzyści warto zapłacić?
A może nie warto...
Ile Waszym zdaniem warto dopłacić do zamiany obecnie posiadanego samochodu (przyjmijmy dla uproszczenia) na dokładnie taki sam
Pytanie w kontekście obecnych promocji na Ateki - chodzi o zamianę Ateki (5-cio letnia) na Atekę (owszem, Seat na Cuprę, ale pomińmy to w rozważaniach), 2.0 TSI 190 KM na 2.0 TSI 190 KM.
Korzyści:
- nówka sztuka
- przebieg 0 km
- gwarancja 5 lat
- ...... ?
Ile za te korzyści warto zapłacić?
A może nie warto...
--
Jaca
Jaca
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Sam stałem niedawno przed tym dylematem, bo zawsze chciałem mieć Cuprę Atekę, ale jak kupowałem samochód była dużo za droga. Na szybko powiem, że się nie zdecydowałem na zamianę głównie przez finansowanie (obecny kredyt jest dużo mniej korzystny od tego, na który brałem samochód).
Jeśli chodzi o szczegóły: cenowo wyszedłbyś pewnie podobnie, szczególnie z wyższym wyposażeniem, ale nie dostaniesz ani szyby podgrzewanej ani ogrzewania postojowego. Koła tylko jedne a kolory szaro-bure. W zamian masz znaczek Cupra, który nie powinieneś pomijać, bo chcąc-nie-chcąc wybrzmiewa lepiej, plus oczywiście też korzyści, które wymieniłeś.
Dużo ludzi mówi, że Ateka już jest przestarzałym modelem, więc może lepiej poczekać na jej odświeżoną wersję (2-4 lata)? To też będzie dobry moment na zmianę samochodu i dostaniemy odpowiedź na temat rozwoju elektromobilności w Polsce (przywileje i dopłaty są zapisane do 2028r).
Jeśli chodzi o szczegóły: cenowo wyszedłbyś pewnie podobnie, szczególnie z wyższym wyposażeniem, ale nie dostaniesz ani szyby podgrzewanej ani ogrzewania postojowego. Koła tylko jedne a kolory szaro-bure. W zamian masz znaczek Cupra, który nie powinieneś pomijać, bo chcąc-nie-chcąc wybrzmiewa lepiej, plus oczywiście też korzyści, które wymieniłeś.
Dużo ludzi mówi, że Ateka już jest przestarzałym modelem, więc może lepiej poczekać na jej odświeżoną wersję (2-4 lata)? To też będzie dobry moment na zmianę samochodu i dostaniemy odpowiedź na temat rozwoju elektromobilności w Polsce (przywileje i dopłaty są zapisane do 2028r).
- Za ten post autor YoursTruly otrzymał podziękowanie:
- JACA (wczoraj, 14:14)
- Ocena: 5%
-
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
A ja zamieniłem bez wahania. Seat Ateca 2018 1.4 DSG na Cupra Ateca 2024 2.0 4x4 DSG, śmiechem żartem wyszła mnie tyle co w 2018 zapłaciłbym za takiego samego Seata.
Rozważałem opcję czegoś nowszego, z nowej linii ale Terramar będzie do rozważenia za 2-4 lata jak zostaną usunięte bolączki nowego modelu, a poki co będę jeździć nową Atecą w której jestem zakochany
Rozważałem opcję czegoś nowszego, z nowej linii ale Terramar będzie do rozważenia za 2-4 lata jak zostaną usunięte bolączki nowego modelu, a poki co będę jeździć nową Atecą w której jestem zakochany
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
To wygląda bardziej jak upgrade, nie zamiana. Zapewne nie było to kilka czy kilkanaście tysięcy, tylko sporo więcej.