Klocki do Cupry Ateca przód
Regulamin forum
Wyłączną odpowiedzialność za treść ogłoszeń ponoszą ich autorzy.
Wyłączną odpowiedzialność za treść ogłoszeń ponoszą ich autorzy.
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 421 razy
Re: Klocki do Cupry Ateca przód
https://www.czesciauto24.pl/oen/8j0698151m
Tutaj masz kilku producentów do wyboru, ze wskazaniem na ATE. W/g katalogu powinny pasować, ale nie podałeś szerokości tarcz (340 lub 370 hamulce wzmacniane), dlatego przed zakupem upewnij się podając VIN auta sprzedawcy.
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
-
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Zrobiłem na oryginałach 20 tys i kończą się. Styl jazdy, raczej mało delikatny Przymierzam się teraz do wymiany na ATE albo TRW. Ciekawe ile wytrzymają. Tył jeszcze OK. Tarcze przód i tył także OK. Klocuszki przód wymienię sam.
Pytanie. Z przodem nie będę miał raczej problemu ale tył, no cóż nie mam żadnego testera diagnostycznego. Czy ktoś poleciłby coś ciekawego?
Pytanie. Z przodem nie będę miał raczej problemu ale tył, no cóż nie mam żadnego testera diagnostycznego. Czy ktoś poleciłby coś ciekawego?
-
- Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 37 razy
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 940 razy
- Otrzymał podziękowań: 1483 razy
Ale różnica pomiędzy jakimiś najtańszymi, a tymi polecanymi przez Ciebie ATE przeraża : 59 -> 319 !sailor 88 pisze: ↑28 gru 2019, 12:08https://www.czesciauto24.pl/oen/8j0698151m
Tutaj masz kilku producentów do wyboru, ze wskazaniem na ATE. W/g katalogu powinny pasować, ale nie podałeś szerokości tarcz (340 lub 370 hamulce wzmacniane), dlatego przed zakupem upewnij się podając VIN auta sprzedawcy.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie
-
20 tys ? Ja na swoich zrobiłem niecałe 80 ! To aż tyle daje różnica w stylu, sposobie jazdy ?pirates69 pisze: ↑03 paź 2020, 20:50Zrobiłem na oryginałach 20 tys i kończą się. Styl jazdy, raczej mało delikatny Przymierzam się teraz do wymiany na ATE albo TRW. Ciekawe ile wytrzymają. Tył jeszcze OK. Tarcze przód i tył także OK. Klocuszki przód wymienię sam.
- sailor 88
A zwróciłeś uwagę, że są to klocki do Cupry ze wzmocnionym układem hamulcowym BREMBO. Są tanie jak barszcz!!! Oryginalny zestaw (OE VAG) tarcze+klocki na przód do tych hamulców kosztuje 4500 PLN i to poza serwisem.
https://allegro.pl/oferta/oe-vag-tarcze ... paign=feed
-
Oczywiście, że zwróciłem uwagę i domyślam się, że "to nie są tanie rzeczy", tym bardziej Brembo.sailor 88 pisze: ↑04 paź 2020, 0:08A zwróciłeś uwagę, że są to klocki do Cupry ze wzmocnionym układem hamulcowym BREMBO. Są tanie jak barszcz!!! Oryginalny zestaw (OE VAG) tarcze+klocki na przód do tych hamulców kosztuje 4500 PLN i to poza serwisem.
https://allegro.pl/oferta/oe-vag-tarcze ... paign=feed
To za te hamulce (tarcze z klockami) w zasadzie można by było już nawet kupić jakiś mały używany, wieloletni samochód. A ja za swoje dałem 135 za przód + wymiana 80 (podobno nawet jakieś markowe), ale to zupełnie inna klasa samochodu.
Poza tym pisałem wyłącznie o różnicy w cenie pomiędzy najtańszymi, a tymi polecanymi ATE, a nie o cenie w ogóle.
- sailor 88
To jeszcze dopowiem, że zamawiając auto ze wzmocnionym układem hamulcowym Brembo, gdzie są czterotłoczkowe zaciski i nawiercane tarcze o szerokości 370mm dopłacasz 11 000 PLN, więc raczej nie zakładałbym tam klocków za 59 PLN . Albo oryginalne Brembo, albo uznanych firm typu ATE, TRW...Misiek pisze: ↑04 paź 2020, 0:29Oczywiście, że zwróciłem uwagę i domyślam się, że "to nie są tanie rzeczy", tym bardziej Brembo.
To za te hamulce (tarcze z klockami) w zasadzie można by było już nawet kupić jakiś mały używany, wieloletni samochód. A ja za swoje dałem 135 za przód + wymiana 80 (podobno nawet jakieś markowe), ale to zupełnie inna klasa samochodu.
Poza tym pisałem wyłącznie o różnicy w cenie pomiędzy najtańszymi, a tymi polecanymi ATE, a nie o cenie w ogóle.