Dobra, Panowie, zamykam temat.Orłoś pisze: ↑12 lut 2024, 14:18Ktoś wcześniej napisał, że obstawia GPF, też tak uważam. Przez 2 lata, nalotu 13 tyś km? Jazda codziennie tylko 7 km na zimnym silniku? Po wpisach właścicielki widać, że w ogóle nie robi tras i nie daje mu w pi...ę. Niestety 2.0 TSI z ekologią, to nie jest samochód do takiej jazdy.
Przecież tam u Ciebie Madhad nigdy EGT, nie osiągnęło takiej wartości, aby mógł wypalić się GPF. Tak jak koledzy pisali, zatankować do pełna, przejedź się np. S7 do Nowego Dworu Gdańskiego (widziałem, że kręcisz się koło Szadółek), ale niech on dostanie trochę po garnkach, żeby te obroty były większe niż 1700Ja jeżdżę po Gdańsku, ale nigdy nie miałem takich wyników jak Ty, a mam mega ciężką nogę
![]()
Moja Ateca zwiedziła Karkonosze, była w Szczecinie i Świnoujściu, zahaczyła też o Podlasie. Kaszuby też sporo razy. Widziała też wiele razy Braniewo, bo tam mieszka mój syn. Bywa, że do pracy śmigam rowerem jak pogoda pozwala. I nie jest to jedyny samochód w domu.
No niestety mieszkam w mieście i używam też do jazdy do pracy. A filtr oczywiście spróbuję wypalić jak i sprawdzać po tankowaniu średnie zużycie nie tylko w aplikacji, co dotychczas zawsze sprawdzałam, ale nie prowadziłam notatek. Tylko w ramach sprawdzenia poprawności wskazania w aplikacji i oceny jak dużo zużywa ogrzewanie postojowe.
To tyle. Za sympatyczne rady ze zrozumieniem dziękuję. Na Panów zawsze można liczyć, że z spróbują pomóc wykorzystując swoją wiedzę.