Akcja serwisowa !!!

Dyskusje techniczne na temat silników benzynowych
Awatar użytkownika
rgoliat
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: Akcja serwisowa !!!

Post autor: rgoliat »

Dorzucę i swoje trzy grosze w tym temacie.
Odnośnie rozwiązywania przez ASO problemów aktualizacją to wg. mnie obiecanki lub jak kto woli mydlenie oczu.
Od ponad 1.5 roku zgłaszam samoczynne włączanie się przednich wycieraczek, i na początku nie widzieli problemu bo w komputerze nie było błędu a w warunkach warsztatowych usterka się nie uaktywniała.
Przy kolejnych wizytach, jak pokazywałem nagrania z kamerki samochodowej, to już coś cmokali i stwierdzili że aktualizacja systemu powinna pomóc. Okazało się,że nie pomogła, więc ostatnio zażądałem aby otworzyli zlecenie z zapytaniem do producenta o eliminację problemu dołączając filmik z telefonu (udało się nagrać końcówkę pracy z pokazaniem manetki w pozycji wyłączonej), bo filmiki z kamerki nie są wiarygodne dla nich, dlaczego????? (bez komentarza).

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 96 razy

Post autor: flash »

Standard... Albo zrobimy aktualizację i powinno pomóc, albo nic więcej nie możemy zrobić, bo producent nic więcej nie przewiduje. System "pomocy" w aso...

Ostatnio jak zgłosiłem, że audio beats gra znowu cicho (mimo że była wcześniej na to aktualizacja i indywidualna parametryzacja dźwięku i przez kilka dni było ok – potem wróciło), to dostałem odpowiedź – uwaga – że ponoć pomaga reset ustawień do ustawień fabrycznych. Chyba aso czyta nasze forum. :D

A z tymi filmikami też nie trafisz. Raz zgłaszam, że coś jest nie tak, nie mam filmiku, słyszę w aso: "a ma pan jakiś filmik na to?", "proszę coś nagrać, bo musimy wysłać do producenta". Następnym razem coś zgłaszam, mam już filmik, jestem przygotowany, i albo nikt nie pyta o filmik, albo jak powiem, że mam, to słyszę, że nie trzeba. Także tego. :)

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Filmiki ASO są potrzebne jako dowód aby rozliczyć czas pracy nad zagadnieniem z centralą. Więc dość logiczne jest, że jak robią coś, co wiadomo, że muszą zrobić, to filmik może okazać się zbędny. A jak grzebią w nieznanym kale, to biorą chętnie do rozliczeń. W każdym razie mało komu w tych koncernach filmik jest potrzebny do tego, aby się rzetelnie i wnikliwie przyglądać problemowi klienta :D :lol:

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

Byłem wczoraj na przeglądzie. Poinformowano mnie o tym, że w ramach akcji serwisowej zostanie wymienione oprogramowanie, co ma usunąć problem z zamykaniem drzwi.

ODPOWIEDZ