Mata bagażnika - napęd na przód

Dyskusje na temat Cupry Ateca I generacji (2018-)
Pablo
Samochód: Cupra Ateca 1,5 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Pablo »

Witam, tak w skrócie...
Autko odebrałem na koniec października. Wersja 1,5 bez podwójnej podłogi i z kołem zapasowym.
Szukając maty do bagażnika nie mogłem znaleźć produktu, który wypełni obie wnęki w bagażniku. Czytając nasze forum i różne grupy na FB też nic nie znalazłem. Dlatego też postanowiłem się podzielić informacją -co udało mi się znaleźć:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z tego co wyczytałem nie tylko ja miałem problem żeby coś takiego zamówić więc mam nadzieję że komuś się przyda info :)
Mata nie jest za gruba, ale wydaje się solidna. Dziś po wyjęciu z folii jak dla mnie śmierdzi, ale nie taka gumą gumą tylko tak inaczej. Nie potrawie wytłumaczyć :) Zostawiam ją w garażu na dwa dni i zobaczę, czy wywietrzeje. Jak coś to dam znać :)

Cupra Ateca 1,5 TSI
Październik 2024

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Re: Mata bagażnika - napęd na przód

Post autor: Bonifacy »

Ja nie szukałem maty z dwoma uchami, bo niezakryta jedna wnęka pozwala na umieszczenie w niej gaśnicy i swobodne podnoszenie podłogi. Ale może rzeczywiście ktoś ma gaśnicę w innym miejscu i będzie mu służyła taka mata, jak Twoja.
Za ten post autor Bonifacy otrzymał podziękowanie:
Misiek (04 sty 2025, 0:58)
Ocena: 4.76%

Pablo
Samochód: Cupra Ateca 1,5 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Mata bagażnika - napęd na przód

Post autor: Pablo »

No też jest opcja tyle, że ja z lewej mam gniazdka. Co za tym idzie gaśnica jest w prawej wnęce. Co do ponoszenia podłogi to ja nie widzę takiej potrzeby. Wręcz mam nadzieję że nie będę musiał jej podnosić, przynajmniej przez najbliższe 3 lata - do przeglądu :)
Cupra Ateca 1,5 TSI
Październik 2024

ODPOWIEDZ