Odjeżdżanie fotela
-
- Samochód: Cupra Ateca 2.0 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Odjeżdżanie fotela
Ja próbowałem według @ubnt opisu i nie zadziało. Próbowałem również resetować fotel według opisu z instrukcji i też nie zadziałało. Ale fotel nigdy nie zresetował się też do ustawień fabrycznych, bo powinien wyczyścić zapisane ustawienia, a tak się nie stało. Nie wiem czemu.
-
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Nie działa Ci?
U mnie fotel odsuwa się zawsze ale: nie zawsze przy wychodzeniu, nieraz przy wchodzeniu.
Zainstalowałem nową wersję My Cupra: 2.5.0 (Appple). Po zainstalowaniu trzeba było się zalogować na nowo do konta. Przy pierwszym załadowaniu mojego profilu zgubiło się ustawienie mojego widoku kokpitu. Będę obserwował teraz czy coś się poprawi.
Zmiany:
• Planer tras dla pojazdów elektrycznych
Użytkownicy modeli Born/Tavascan mogą teraz dodać do 3 przystanków podczas planowania długich podróży z wyprzedzeniem i identyfikowania najlepszej trasy na podstawie swoich preferencji.
• Umów wizytę:
Użytkownik może teraz edytować Preferowanego Partnera Serwisowego podczas zgłaszania usługi za pomocą funkcji Umów Wizytę.
• Drzwi i światła
Poprawiliśmy sposób wyświetlania informacji o drzwiach i światłach, aby ułatwić i przyspieszyć ich percepcję.
• Parkowanie i płatności (CUPRA Formentor, CUPRA Ateca, CUPRA Leon)
Bezproblemowe parkowanie w całej Europie. Wybierz miejsce, określ czas, sprawdź dostępność i zapłać – wszystko za pomocą systemu infotainment.
Ta aktualizacja obejmuje również poprawki błędów i usprawnienia wydajności.
-
- Podziękował: 1 raz
Ja to robiłem trzy razy i za każdym razem przyciski pamięci zaczynały działać. Również czytałem w instrukcji, że powinna się wykasować pamięć ale to się nigdy nie stało, co mi akurat pasowało, bo zależało mi tylko na przywróceniu działania przycisków.sebi20 pisze: ↑23 sty 2025, 20:33Ja próbowałem według @ubnt opisu i nie zadziało. Próbowałem również resetować fotel według opisu z instrukcji i też nie zadziałało. Ale fotel nigdy nie zresetował się też do ustawień fabrycznych, bo powinien wyczyścić zapisane ustawienia, a tak się nie stało. Nie wiem czemu.
Możliwe, że pamięć przycisków jest kasowana podczas tej operacji ale te ustawienia są zapamiętane w profilu kierowcy w chmurze i po wykasowaniu te ustawienia z chmury się przywracają. Ale tego nie wiem. Wiem na pewno, że ustawienia profilu kierowcy są zapisywane w chmurze bo miałem poprzednio Formentora i jak kupiłem Ateca i dodałem mój i żony profil to się ustawienia z Formentora przywróciły. Akurat co do foteli to nie mogę powiedzieć bo Fortka miałem ze zwykłymi fotelami.
-
- Podziękował: 0
niestety u mnie ten "reset" nie działa - ale może przez to że to inny problem. zawsze przyciski mi działały tylko nie odjeżda po skończonej jedzie... ale jak przestawiam auto na posesji to odjedzie zawsze