Odjeżdżanie fotela

Dyskusje na temat Cupry Ateca I generacji (2018-)
sebi20
Samochód: Cupra Ateca 2.0 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Odjeżdżanie fotela

Post autor: sebi20 »

Ja próbowałem według @ubnt opisu i nie zadziało. Próbowałem również resetować fotel według opisu z instrukcji i też nie zadziałało. Ale fotel nigdy nie zresetował się też do ustawień fabrycznych, bo powinien wyczyścić zapisane ustawienia, a tak się nie stało. Nie wiem czemu.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

ubnt
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: ubnt »

maniek89 pisze:
23 sty 2025, 18:04
czy ktoś próbował tego sposobu i zadziałało?
Nie działa Ci?

U mnie fotel odsuwa się zawsze ale: nie zawsze przy wychodzeniu, nieraz przy wchodzeniu.
Zainstalowałem nową wersję My Cupra: 2.5.0 (Appple). Po zainstalowaniu trzeba było się zalogować na nowo do konta. Przy pierwszym załadowaniu mojego profilu zgubiło się ustawienie mojego widoku kokpitu. Będę obserwował teraz czy coś się poprawi.
Zmiany:
• Planer tras dla pojazdów elektrycznych
Użytkownicy modeli Born/Tavascan mogą teraz dodać do 3 przystanków podczas planowania długich podróży z wyprzedzeniem i identyfikowania najlepszej trasy na podstawie swoich preferencji.
• Umów wizytę:
Użytkownik może teraz edytować Preferowanego Partnera Serwisowego podczas zgłaszania usługi za pomocą funkcji Umów Wizytę.
• Drzwi i światła
Poprawiliśmy sposób wyświetlania informacji o drzwiach i światłach, aby ułatwić i przyspieszyć ich percepcję.
• Parkowanie i płatności (CUPRA Formentor, CUPRA Ateca, CUPRA Leon)
Bezproblemowe parkowanie w całej Europie. Wybierz miejsce, określ czas, sprawdź dostępność i zapłać – wszystko za pomocą systemu infotainment.
Ta aktualizacja obejmuje również poprawki błędów i usprawnienia wydajności.

ubnt

sebi20 pisze:
23 sty 2025, 20:33
Ja próbowałem według @ubnt opisu i nie zadziało. Próbowałem również resetować fotel według opisu z instrukcji i też nie zadziałało. Ale fotel nigdy nie zresetował się też do ustawień fabrycznych, bo powinien wyczyścić zapisane ustawienia, a tak się nie stało. Nie wiem czemu.
Ja to robiłem trzy razy i za każdym razem przyciski pamięci zaczynały działać. Również czytałem w instrukcji, że powinna się wykasować pamięć ale to się nigdy nie stało, co mi akurat pasowało, bo zależało mi tylko na przywróceniu działania przycisków.
Możliwe, że pamięć przycisków jest kasowana podczas tej operacji ale te ustawienia są zapamiętane w profilu kierowcy w chmurze i po wykasowaniu te ustawienia z chmury się przywracają. Ale tego nie wiem. Wiem na pewno, że ustawienia profilu kierowcy są zapisywane w chmurze bo miałem poprzednio Formentora i jak kupiłem Ateca i dodałem mój i żony profil to się ustawienia z Formentora przywróciły. Akurat co do foteli to nie mogę powiedzieć bo Fortka miałem ze zwykłymi fotelami.

ubnt

Dziś fotel znowu przestał działać. Po raz czwarty udało mi się przywrócić go do działania. Tym razem nagrałem dla Was filmik:
Obrazek

maniek89
Podziękował: 0

Post autor: maniek89 »

niestety u mnie ten "reset" nie działa - ale może przez to że to inny problem. zawsze przyciski mi działały tylko nie odjeżda po skończonej jedzie... ale jak przestawiam auto na posesji to odjedzie zawsze :(

ODPOWIEDZ