Cupra Ateca FL 2020
-
Pepeg
- Samochód: Ateca Excellence 2.0 TSI 4drive
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Cupra Ateca FL 2020
Za ten system nie odpowiadają czujniki parkowania tylko dodatkowe radary w tylnym zderzaku, czujniki nie są wstanie wykryć nadjeżdżający samochód z kilkunastu metrów.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Mylisz się kolego to że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie maMisiek pisze: ↑02 wrz 2020, 1:53Czujniki parkowania, to także takie małe "radary", nie takie jak ten "pełnoprawny" z przodu pod rejestracją, ale jednak. W tej chwili już tego nie znajdę, ale gdzieś kiedyś czytałem jakiś bardziej szczegółowy opis jak to działa w Seacie i wynikało z niego, że to jednak tylko czujniki parkowania + jakaś elektronika, czytaj logika "przeliczająca" odległości. Zauważ także, że nie ma zamontowanych innych widocznych czujników, radarów zamontowanych z tyłu lub z boku. A to zdjęcie jest ogólne, poglądowe, zamieszczone dla ogólnego rozeznania w temacie, a nie pochodzi od konkretnej marki, modelu samochodu.
To nie to co było wtedy, ale coś takiego znalazłem :
https://www.seat.pl/content/countries/p ... eImage.jpg
https://d-mf.ppstatic.pl/art/co/cc/tdbd ... gu.310.jpg
Są zamontowane 2 dodatkowe radary tak to wygląda :

Ps: Czujniki parkowania współpracują z tym systemem podczas wyjazdu z miejsca parkowania
- Za ten post autor patryk7133 otrzymał podziękowanie:
- Misiek (02 wrz 2020, 23:18)
- Ocena: 4.76%
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2505 razy
"to że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie ma" - święte słowa, święte słowa - bardzo często powtarzam to coraz słabiej słyszącej mamie, która twierdząc, że jak czegoś nie słyszy, to znaczy, że tego nie ma.patryk7133 pisze: ↑02 wrz 2020, 13:59Mylisz się kolego to że czegoś nie widać nie znaczy że tego nie maMisiek pisze: ↑02 wrz 2020, 1:53Czujniki parkowania, to także takie małe "radary", nie takie jak ten "pełnoprawny" z przodu pod rejestracją, ale jednak. W tej chwili już tego nie znajdę, ale gdzieś kiedyś czytałem jakiś bardziej szczegółowy opis jak to działa w Seacie i wynikało z niego, że to jednak tylko czujniki parkowania + jakaś elektronika, czytaj logika "przeliczająca" odległości. Zauważ także, że nie ma zamontowanych innych widocznych czujników, radarów zamontowanych z tyłu lub z boku. A to zdjęcie jest ogólne, poglądowe, zamieszczone dla ogólnego rozeznania w temacie, a nie pochodzi od konkretnej marki, modelu samochodu.
To nie to co było wtedy, ale coś takiego znalazłem :
https://www.seat.pl/content/countries/p ... eImage.jpg
https://d-mf.ppstatic.pl/art/co/cc/tdbd ... gu.310.jpg
Są zamontowane 2 dodatkowe radary tak to wygląda :
Ps: Czujniki parkowania współpracują z tym systemem podczas wyjazdu z miejsca parkowania
Kolego Patryk - gdyby można było podziękować wielokrotnie, to z pewnością bym to zrobił, bo całkowicie Ci się to należy, przede wszystkim za poświęcony czas, ale także i za wiedzę (lub umiejętność dotarcia do niej). Jak to dobrze posłuchać, poczytać osobę lepiej zorientowaną od siebie. Człowiek powinien uczyć się do końca życia, niestety nie każdemu to wychodzi lub przychodzi łatwo ! Bardzo Ci więc za to dziękuję ! Mam tylko nadzieję, że przedstawiony przez Ciebie system i poglądowe rysunki dotyczą także "zwykłej" Ateki, a nie tylko dwukrotnie droższej Cupry.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Dokumentacja ta dotyczy wszystkich modeli Seat Ateca wyprodukowanych między rokiem 2016/2018.
W modelach wyprodukowanych po tym czasie może być inaczej, ale to bardzo mało prawdopodobne jak już to może w po liftowych będzie coś innego, ale nie liczył bym na to
W modelach wyprodukowanych po tym czasie może być inaczej, ale to bardzo mało prawdopodobne jak już to może w po liftowych będzie coś innego, ale nie liczył bym na to
- Za ten post autor patryk7133 otrzymał podziękowanie:
- Misiek (03 wrz 2020, 2:48)
-
Misiek
Dzięki serdeczne za uzupełnienie informacji.patryk7133 pisze: ↑03 wrz 2020, 0:41Dokumentacja ta dotyczy wszystkich modeli Seat Ateca wyprodukowanych między rokiem 2016/2018.
W modelach wyprodukowanych po tym czasie może być inaczej, ale to bardzo mało prawdopodobne jak już to może w po liftowych będzie coś innego, ale nie liczył bym na to![]()
-
Tomektr
- Samochód: Seat Leon FR
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Ten system opiera się we wszystkich samochodach grupy VAG, nawet Audi i Porsche od samego początku na tych radarach i jeśli nie jest dostępny to możesz sam doposazyc np w Mii 
-
Misiek
Ja przepraszam za niewiedzę, ale co to jest "Mii" ? ? ?
-
mczelny2401
- Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 37 razy

- Za ten post autor mczelny2401 otrzymał podziękowanie:
- Misiek (03 wrz 2020, 11:14)
-
Misiek
Acha, że chodziło o model małego Seata. Bo mnie na myśl pierwsze przychodziły jakieś smart-gadgety firmy Xiaomi.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2020, 22:33 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kkammill
- Samochód: Zamawiam Cupre
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
https://www.otomoto.pl/oferta/cupra-ate ... DitRF.html
Pierwsza oferta na nową Cuprę. Dla mnie bomba i już nie mogę doczekać się swojej
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pierwsza oferta na nową Cuprę. Dla mnie bomba i już nie mogę doczekać się swojej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk