Resetujący się Infotainment

Dyskusje na temat Cupry Ateca I generacji (2018-)
geranium
Posty: 394
Rejestracja: 10 lut 2019, 18:41
Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: geranium »

Glwice to czysta porażka chcieli mi wmówić (doradca + elektromechanik)że nie mam asystenta parkowania bo nie mam przycisku w kabinie.
oczywiście wszystko jest a na pytanie jak sprawdzili system którego niby nie miałem - wszystko działa...
żałuję tylko że nie wziąłem tego na piśmie zanim nie pokazałem in przycisku.. tacy tam fachowcy

PS sorry że nie na temat



Sponsor

Re: Resetujący się Infotainment

Sponsor


malajek
Posty: 8
Rejestracja: 11 cze 2017, 22:52
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: malajek »

Kuchar pisze:
08 kwie 2021, 1:11
Czyżby salon w Gliwicach? :D
Nie, Poznań - Suchy Las :D

Kuchar
Posty: 658
Rejestracja: 24 cze 2019, 23:55
Samochód: ATECA FR 2.0TDI
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Kuchar »

malajek pisze:
08 kwie 2021, 23:26
Kuchar pisze:
08 kwie 2021, 1:11
Czyżby salon w Gliwicach? :D
Nie, Poznań - Suchy Las :D
Podobny standard..

BShKF
Posty: 69
Rejestracja: 21 sty 2020, 17:35
Samochód: Cupra Ateca 2020
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: BShKF »

malajek pisze:
07 kwie 2021, 18:02
Chodzi o Cupra Ateca 2.0 300KM rocznik 2020.
Ale to polift czy przedlift? W polifcie jest nowy system, podobny do tych nowych VW i Skody. Dość często się słyszy o problemach z nim, ale jako że to, tylko i aż, problemy z oprogramowaniem, to powinna pomóc aktualizacja. O ile oczywiście jest już dostępna.

A co do ASO Seata, to u mnie pełna kulturka jak do tej pory. Bardzo miła obsługa, dostałem auto zastępcze, mimo że wymiana oleju i opon trwała łącznie poniżej 3 godzin. No ale wiadomo, że prawdziwą twarz serwisu poznaje się dopiero, gdy pojawia się jakiś większy lub nietypowy problem.
Za ten post autor BShKF otrzymał podziękowanie:
Misiek (11 kwie 2021, 0:45)
Ocena: 5.88%

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Endrju »

Może i podobny ale jednak u nas w Atecach FL infotaiment jest zdecydowanie inny niż w nowym Leonie.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

piotrzet
Posty: 164
Rejestracja: 06 gru 2020, 20:19
Samochód: Seat Leon ST 1,5 TSI 150 KM manual
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: piotrzet »

Oprogramowanie jest podobne. I sądzę, że na szczęście problem jest w sofcie, a nie urządzeniu chyba, że każdy ma te same podzespoły. Te restarty to mi się kojarzą z urządzeniami za 200-300 zł mowa o tabletach, a nie sprzęcie w samochodzie za kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Endrju »

Soft na bank jest inny.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Misiek
Posty: 786
Rejestracja: 20 sie 2020, 21:30
Lokalizacja: Białystok
Samochód: Póki co jeszcze Ford Galaxy, a w 2021 Ateca
Podziękował: 442 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Misiek »

piotrzet pisze:
11 kwie 2021, 9:27
Oprogramowanie jest podobne. I sądzę, że na szczęście problem jest w sofcie, a nie urządzeniu chyba, że każdy ma te same podzespoły. Te restarty to mi się kojarzą z urządzeniami za 200-300 zł mowa o tabletach, a nie sprzęcie w samochodzie za kilkadziesiąt tysięcy złotych.
... sto-kilkadziesiąt ...
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

piotrzet
Posty: 164
Rejestracja: 06 gru 2020, 20:19
Samochód: Seat Leon ST 1,5 TSI 150 KM manual
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: piotrzet »

Endrju pisze:
11 kwie 2021, 10:26
Soft na bank jest inny.
Inny nie inny problemy te same. Wygląd też ten sam.

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2854
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Endrju »

No w porównaniu do Skody O4 to u nas w Atecach problemu nie ma wcale.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

ODPOWIEDZ