Resetujący się Infotainment

Dyskusje na temat Cupry Ateca I generacji (2018-)
malajek
Posty: 9
Rejestracja: 11 cze 2017, 22:52
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Resetujący się Infotainment

Post autor: malajek »

Mam problem z nieustannie resetującym się systemem Infotainment podczas rozmów telefonicznych poprzez FullLink. Podczas jednej rozmowy, system potrafi się zresetować nawet kilkukrotnie. (Cisza, zawiecha, po czym czarny ekran, reset i ekran powitalny -> całość trwa około minuty)
Czekałem miesiąc na wizytę u elektromechanika w ASO. Zaktualizowali oprogramowanie systemu i mam wrażenie, że teraz resetuje się jeszcze częściej...
Systematycznie też wyskakuje mi awaria systemów: Front Assist, Line Assist i rozpoznawanie znaków, nie mówiąc już o wiecznych awariach Cupra Connect.
Znów zapisałem się do serwisu, ale przede mną kolejne 3 tygodnie oczekiwania.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Bo mam to auto drugi miesiąc i coraz bardziej obawiam się, że to wierzchołek góry lodowej jeśli chodzi elektronikę :roll:



Sponsor

Resetujący się Infotainment

Sponsor


Misiek
Posty: 947
Rejestracja: 20 sie 2020, 21:30
Lokalizacja: Białystok
Samochód: Póki co jeszcze Ford Galaxy, a w 2021 Ateca
Podziękował: 348 razy
Otrzymał podziękowań: 217 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Misiek »

malajek pisze:
06 kwie 2021, 0:57
Mam problem z nieustannie resetującym się systemem Infotainment podczas rozmów telefonicznych poprzez FullLink. Podczas jednej rozmowy, system potrafi się zresetować nawet kilkukrotnie. (Cisza, zawiecha, po czym czarny ekran, reset i ekran powitalny -> całość trwa około minuty)
Czekałem miesiąc na wizytę u elektromechanika w ASO. Zaktualizowali oprogramowanie systemu i mam wrażenie, że teraz resetuje się jeszcze częściej...
Systematycznie też wyskakuje mi awaria systemów: Front Assist, Line Assist i rozpoznawanie znaków, nie mówiąc już o wiecznych awariach Cupra Connect.
Znów zapisałem się do serwisu, ale przede mną kolejne 3 tygodnie oczekiwania.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Bo mam to auto drugi miesiąc i coraz bardziej obawiam się, że to wierzchołek góry lodowej jeśli chodzi elektronikę :roll:
Auto jest na gwarancji - muszą Cię przyjąć w najbliższym możliwym terminie, a "ewentualnie" nie za trzy tygodnie. Co prawda, to nie jest awaria uniemożliwiająca jazdę, ale mimo wszystko.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Awatar użytkownika
michal 76
Posty: 521
Rejestracja: 07 maja 2017, 10:04
Lokalizacja: Ostrołęka
Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
Podziękował: 76 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: michal 76 »

Pamiętaj o samochodzie zastępczym też się należy

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2949
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 TSI 150KM
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 73 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Endrju »

I wielka prośba. Wpisujecie proszę o jaki samochód chodzi albo róbcie podpis. Bo można wprowadzać w błąd.
Jest- Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Teo
Posty: 449
Rejestracja: 30 gru 2018, 0:09
Samochód: 1.5 TSI Manual -> 2.0 TSI Xperience
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Teo »

malajek pisze:
06 kwie 2021, 0:57
Mam problem z nieustannie resetującym się systemem Infotainment podczas rozmów telefonicznych poprzez FullLink. Podczas jednej rozmowy, system potrafi się zresetować nawet kilkukrotnie. (Cisza, zawiecha, po czym czarny ekran, reset i ekran powitalny -> całość trwa około minuty)
Czekałem miesiąc na wizytę u elektromechanika w ASO. Zaktualizowali oprogramowanie systemu i mam wrażenie, że teraz resetuje się jeszcze częściej...
Systematycznie też wyskakuje mi awaria systemów: Front Assist, Line Assist i rozpoznawanie znaków, nie mówiąc już o wiecznych awariach Cupra Connect.
Znów zapisałem się do serwisu, ale przede mną kolejne 3 tygodnie oczekiwania.

Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Bo mam to auto drugi miesiąc i coraz bardziej obawiam się, że to wierzchołek góry lodowej jeśli chodzi elektronikę :roll:
Mialem "coś"... poszukaj moich postów. Generalnie generowały się błędy (w moim przypadku błedy zapłonu). Pomogła wymiana sterownika głównego przez ASO (komputera) - na trzeciej wizycie.

malajek
Posty: 9
Rejestracja: 11 cze 2017, 22:52
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: malajek »

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chodzi o Cupra Ateca 2.0 300KM rocznik 2020.
Te 3 tygodnie to jest właśnie pierwszy wolny termin. Tłumaczą się tym, że mają tylko jednego elektromechanika. :roll:
A co do auta zastępczego, to jeszcze nigdy w seatowskim ASO nie udało mi się go uzyskać. Zawsze słyszę, że wszystkie "wyjechały" :lol:
No nic, pozostaje mi cierpliwie czekać. Będę dawał znać, jak coś się wyjaśni. ;)

mczelny2401
Posty: 195
Rejestracja: 24 lip 2019, 10:17
Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: mczelny2401 »

W ASO Seata to i myjnia jest zawsze zajęta..... ;)

piotrzet
Posty: 182
Rejestracja: 06 gru 2020, 20:19
Samochód: Seat Leon ST 1,5 TSI 150 KM manual
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: piotrzet »

Ja nie wiem z jakiego ASO wy korzystacie. Mnie zawsze jak jadę pytają czy chcę mycie czy nie. Jak zawsze odpowidam nie i może dlatego ;)
Co do auta zastępczego również nie ma problemów. Zawsze nawet jak jadę to nawet jak spytam o jazdę testową to problemów nie mam. Uprzedzając pytania nie mam znajomych w ASO, nie kupiłem najdroższego samochodu.

dzwoniec
Posty: 110
Rejestracja: 20 sie 2020, 1:02
Samochód: Cupra Ateca FL 2020
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: dzwoniec »

malajek pisze:
07 kwie 2021, 18:02
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chodzi o Cupra Ateca 2.0 300KM rocznik 2020.
Jaki tydzień? U mnie nie występują żadne z powyższych, auto z października 2020.

Kuchar
Posty: 671
Rejestracja: 24 cze 2019, 23:55
Samochód: ATECA FR 2.0TDI
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Re: Resetujący się Infotainment

Post autor: Kuchar »

malajek pisze:
07 kwie 2021, 18:02
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chodzi o Cupra Ateca 2.0 300KM rocznik 2020.
Te 3 tygodnie to jest właśnie pierwszy wolny termin. Tłumaczą się tym, że mają tylko jednego elektromechanika. :roll:
A co do auta zastępczego, to jeszcze nigdy w seatowskim ASO nie udało mi się go uzyskać. Zawsze słyszę, że wszystkie "wyjechały" :lol:
No nic, pozostaje mi cierpliwie czekać. Będę dawał znać, jak coś się wyjaśni. ;)
Czyżby salon w Gliwicach? :D

ODPOWIEDZ