Mialem Ravke 280KM i doskonale rozumiem meczarnie w miejsckiej jezdzie. Dlatego z ulga przesiadlem sie do obecnej Atecidrot pisze: ↑27 lut 2019, 21:31Jazda w ruchu miejskim jest wyjątkowo "męcząca"- dla kierowcy jak i dla samochodu. Dopiero na drogach zamiejskich da się wykorzystać potencjał Cupry.
Co do spalania - na pewno obecne wyniki nie będą jeszcze miarodajne (za mały przebieg) - jazda miejska wychodzi średnio 14-16l/100, poza miastem (ale prędkości do 120 km/h) - ok. 9l/100.
Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
- zinger
- Samochód: Ateca Xcl 1.4 DSG Samoa Orange
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
-
kosior
- Samochód: Golf Plus
- Podziękował: 0
Witam wszystkich,
Tydzien temu tj. 23.02.2019 zamowilismy nasza Atece
Za okolo miesiac mamy poznac tydzien produkcji. Czekamy z niecierpliwoscia.
Ateca Xcellence 1.5 TSI manual, elektryczna klapa, hak,szyba podgrzewana , alarm, full link, kolo dojazdowe, aktywny temp.
Tydzien temu tj. 23.02.2019 zamowilismy nasza Atece
Za okolo miesiac mamy poznac tydzien produkcji. Czekamy z niecierpliwoscia.
Ateca Xcellence 1.5 TSI manual, elektryczna klapa, hak,szyba podgrzewana , alarm, full link, kolo dojazdowe, aktywny temp.
-
epyon
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI Xcelence
Witam,
Jak kolega wyżej też zamówiłem swoją Atecke w zeszłym tygodniu (25.02.19) i w chwili obecnej czekam na termin dostawy. Wg. dealera autko ma zjechać w okolicach końca czerwca/początku lipca.
Autko które wybrałem:
Ateca 1.5 TSI manual Xcellence + pakiet comfort + pakiet Advanced Assistant + alarm z funkcją safe + podgrzewana przednia szyba.
Jak kolega wyżej też zamówiłem swoją Atecke w zeszłym tygodniu (25.02.19) i w chwili obecnej czekam na termin dostawy. Wg. dealera autko ma zjechać w okolicach końca czerwca/początku lipca.
Autko które wybrałem:
Ateca 1.5 TSI manual Xcellence + pakiet comfort + pakiet Advanced Assistant + alarm z funkcją safe + podgrzewana przednia szyba.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 17:30 przez epyon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
Yanek
- Samochód: Seat Ateca FR
Witam serdecznie, od tygodnia jestem szczęśliwym (jak na razie) właścicielem Seata Ateca, forum poczytałem i dziekuję za masę informacji, postaram się również dzielić swoimi pomysłami i doświadczeniami, zdjęciami się na razie nie chwalę ze względu na to że jestem w trakcie pewnych modyfikacji
. pozdrawiam serdecznie.
- Endrju
- Moderator
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
-
KrzyszTTof
- Samochód: Ateca 1.5 TSI
Witam wszystkich 
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem białej Ateci 1.5 TSI Style. Do tej pory byłem wiernym użytkownikiem samochodów marki Skoda, ostatnio było to Yeti 1.4 TSI, niestety miesiąc temu w moje raptem trzyletnie auto wjechał kierowca mający 3 promile we krwi powodując szkodę całkowitą (na szczęście ja wyszedłem z wypadku bez trwałych obrażeń). Ponieważ musiałem kupić w miarę szybko coś nowego do jeżdżenia, a na Skodę Karoqu czeka się około 9 miesięcy, wybór padł więc na bliźniaczego Seata Ateca. Musiałem brać to co było dostępne od ręki, także w wyposażeniu szału nie ma, ale najbardziej zależało mi na silniku 1.5 TSI i to udało się zrealizować. Mieszkam pod Szczecinem, auto odbierałem we Wrocławiu (tu wielkie podziękowania dla pana Jakuba z Motorpolu za pomoc w zakupie i super obsługę). Póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu i mam nadzieję, że tak zostanie
Trafiłem na to forum przypadkowo szukając pomocy przy dodawaniu logotypów stacji radiowych - dzięki znalezionym tu informacjom udało się i postanowiłem tu zostać na dłużej
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem białej Ateci 1.5 TSI Style. Do tej pory byłem wiernym użytkownikiem samochodów marki Skoda, ostatnio było to Yeti 1.4 TSI, niestety miesiąc temu w moje raptem trzyletnie auto wjechał kierowca mający 3 promile we krwi powodując szkodę całkowitą (na szczęście ja wyszedłem z wypadku bez trwałych obrażeń). Ponieważ musiałem kupić w miarę szybko coś nowego do jeżdżenia, a na Skodę Karoqu czeka się około 9 miesięcy, wybór padł więc na bliźniaczego Seata Ateca. Musiałem brać to co było dostępne od ręki, także w wyposażeniu szału nie ma, ale najbardziej zależało mi na silniku 1.5 TSI i to udało się zrealizować. Mieszkam pod Szczecinem, auto odbierałem we Wrocławiu (tu wielkie podziękowania dla pana Jakuba z Motorpolu za pomoc w zakupie i super obsługę). Póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu i mam nadzieję, że tak zostanie
Trafiłem na to forum przypadkowo szukając pomocy przy dodawaniu logotypów stacji radiowych - dzięki znalezionym tu informacjom udało się i postanowiłem tu zostać na dłużej
- Endrju
- Moderator
Witam. Miło widzieć kolejnego ziomala na forum. Zapraszam do lektury forumowe i kliknięcia w linki w podpisie mojego profilu.