Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 41 razy
Re: Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
Jak to nie ma filtra oleju? Pewnie masz na myśli filtr paliwa, którego w benzynach nie ma chyba od lat w żadnej marce.
- Ocena: 9.52%
-
- Samochód: Skoda Karoq
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Cześć. Chcę się przywitać z wami. Jestem posiadaczem Skody Fabii 1 oraz od wczoraj Skody Karoq. Zarejestrowałem się na Waszym forum ponieważ szukam inforamcji i liczę na Waszą pomoc w doposażeniu w czujniki parkowania przód i kamerę tył samochodu mojego kumpla. Jest to Ateca z roku 2017.
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Jeżeli jesteś z Pomorza to zostawię kontakt do profesjonalnej firmy:koleś pisze: ↑27 maja 2025, 5:42Cześć. Chcę się przywitać z wami. Jestem posiadaczem Skody Fabii 1 oraz od wczoraj Skody Karoq. Zarejestrowałem się na Waszym forum ponieważ szukam inforamcji i liczę na Waszą pomoc w doposażeniu w czujniki parkowania przód i kamerę tył samochodu mojego kumpla. Jest to Ateca z roku 2017.
wygooglaj: DES Auto ul. Sandomierska, Gdańsk
Robią doposażenia grupy VW, wydają się bardzo profesjonalni, znajdziesz ich prace na Facebook.
-
- Samochód: Seat Ateca 2.0 tsi
Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu śledzę to forum, a od niedawna jestem nie/szczęśliwym* ( * niepotrzebne skreślę jak się za jakiś czas przekonam
posiadaczem Seat Ateca 2.0 tsi. Od blisko 10 lat jeździłem, moim zdaniem mocno niedocenionym, Renault Fluence. Dzielnie mi służył w dalekich podróżach i do jazdy po mieście, bez żadnej poważnej awarii i nigdy nie stanął w trasie, ale uznałem że po tylu latach czas na zmiany. Nie będzie mi jednak smutno, gdyż na razie zostaje w rodzinie. 
Kilka lat temu miałem okazję jeździć przez kilka dni Seatem Ateca 1.5 i choć w przeciwieństwie do żony nie jestem szczególnym fanem SUVów, to byłem zaskoczony jak dobrze się jeździ tym autem i mimo wysokości dobrze się trzyma drogi, również w górach. I dlatego teraz przy zakupie był to mój preferowany wybór, ale rozważałem kilka innych aut z których chyba najsilniejszym konkurentem Ateca był Nissan Qashqai. Na ostatniej prostej wygrała Ateca, choć Nissan ma wiele plusów.
Początkowo chciałem kupić nową Ateca 1.5 tsi, ale ostatecznie zdecydowałem się na auto z napędem 4x4. Zainteresowałem się więc nową Cupra Ateca, ale ostatecznie wybrałem Seata 2.0 z 2023 roku który był autem demo dealera. Pomijając aspekt ceny (kilkadziesiąt tysięcy niższa niż podobnie wyposażona nowa Cupra) jednym z powodów była przednia szyba ogrzewana, której w nowych samochodach już nie instalują. Trochę to ciekawe, ponieważ do bliźniaczej Skoda Karoq produkowanej w tej samej fabryce można nadal ją zamówić. Ale jak dokładnie przejrzeć wszystkie cenniki Seat i Cupra, to chyba teraz już w żadnym modelu jej nie ma. Chyba ktoś w grupie VW uznał, że skoro Seat to marka z gorącej Hiszpanii to szyby podgrzewane tam nie są potrzebne.

Kilka lat temu miałem okazję jeździć przez kilka dni Seatem Ateca 1.5 i choć w przeciwieństwie do żony nie jestem szczególnym fanem SUVów, to byłem zaskoczony jak dobrze się jeździ tym autem i mimo wysokości dobrze się trzyma drogi, również w górach. I dlatego teraz przy zakupie był to mój preferowany wybór, ale rozważałem kilka innych aut z których chyba najsilniejszym konkurentem Ateca był Nissan Qashqai. Na ostatniej prostej wygrała Ateca, choć Nissan ma wiele plusów.

Początkowo chciałem kupić nową Ateca 1.5 tsi, ale ostatecznie zdecydowałem się na auto z napędem 4x4. Zainteresowałem się więc nową Cupra Ateca, ale ostatecznie wybrałem Seata 2.0 z 2023 roku który był autem demo dealera. Pomijając aspekt ceny (kilkadziesiąt tysięcy niższa niż podobnie wyposażona nowa Cupra) jednym z powodów była przednia szyba ogrzewana, której w nowych samochodach już nie instalują. Trochę to ciekawe, ponieważ do bliźniaczej Skoda Karoq produkowanej w tej samej fabryce można nadal ją zamówić. Ale jak dokładnie przejrzeć wszystkie cenniki Seat i Cupra, to chyba teraz już w żadnym modelu jej nie ma. Chyba ktoś w grupie VW uznał, że skoro Seat to marka z gorącej Hiszpanii to szyby podgrzewane tam nie są potrzebne.

Seat Ateca 2.0 TSI
-
- Samochód: Cupra Ateca
Witam wszystkich użytkowników naszych pięknych aut.
Cupra Ateca 300 2019 rok. Pozdrawiam.
Cupra Ateca 300 2019 rok. Pozdrawiam.
-
- Samochód: Seat Ibiza 6FL
Witam wszystkich, obecnie jestem posiadaczem Seata Ibiza 6FL, obecnie oczekuję na Seata Ateca FR 

Oczekuję na model Seat Ateca FR, Obecnie Seat Ibiza 6FL