Awaria 14 maja 2019
-
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
- Podziękował: 945 razy
- Otrzymał podziękowań: 81 razy
Awaria 14 maja 2019
Witajcie!
Wczoraj wieczorem w wyniku nieoczekiwanego działania jednego oprogramowania na serwerze zepsuła się baza danych używana przez nasze forum.
Dzisiaj odtworzyłem bazę z ostatniej dostępnej kopii zapasowej, czyli z północy 13 maja. To oznacza, że wszystkie czynności (posty, prywatne wiadomości, zmiany hasła, itp., itd.) zostały bezpowrotnie utracone. Jest mi z tego powodu bardzo głupio, ale mam nadzieję, że wybaczycie ;(
--root
Wczoraj wieczorem w wyniku nieoczekiwanego działania jednego oprogramowania na serwerze zepsuła się baza danych używana przez nasze forum.
Dzisiaj odtworzyłem bazę z ostatniej dostępnej kopii zapasowej, czyli z północy 13 maja. To oznacza, że wszystkie czynności (posty, prywatne wiadomości, zmiany hasła, itp., itd.) zostały bezpowrotnie utracone. Jest mi z tego powodu bardzo głupio, ale mam nadzieję, że wybaczycie ;(
--root
-
- Samochód: Seat Ateca 2.0TSI DSG 4Drive XC Rodium Grey
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Awaria 14 maja 2019
@root Nie wiem, jaki masz serwer, czy system operacyjny, ale Windows ma opcję shadow copy (kopie w tle), która może się wykonywać kilka razy dziennie, więc straty można jeszcze minimalizować.
Ale faktycznie - to nie bank. Ważne, że była kopia zapasowa
Wśród działu IT krąży anegdota, że ludzie dzielą się na takich, którzy robią kopię zapasową i na takich, którzy będą ją robić:)
Ale faktycznie - to nie bank. Ważne, że była kopia zapasowa
Wśród działu IT krąży anegdota, że ludzie dzielą się na takich, którzy robią kopię zapasową i na takich, którzy będą ją robić:)
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 167 razy
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 167 razy
-
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 234 razy
- Otrzymał podziękowań: 73 razy
Takie pytanie przy tej okazji...
Czy podlinkowane zdjęcia, dokumenty czy inne strony mogłyby być otwierane w nowej karcie lub nowym oknie
Wiem, że można prawym klawiszem i "otwórz w nowej karcie / nowym oknie" ale jakoś tak z przyzwyczajenia chyba...
Czy podlinkowane zdjęcia, dokumenty czy inne strony mogłyby być otwierane w nowej karcie lub nowym oknie
Wiem, że można prawym klawiszem i "otwórz w nowej karcie / nowym oknie" ale jakoś tak z przyzwyczajenia chyba...
- DarekWa
- Samochód: Seat Ateca XC 2.0 TSI 190 KM 4Drive DSG7 (RM20)
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
a co to się od wczoraj działo do rana dziś?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka