Inne hobby - rowerowanie

Dyskusje na dowolne tematy, nie związane z Seatem Ateca
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.

Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 976 razy
Otrzymał podziękowań: 1600 razy

Re: Inne hobby - rowerowanie

Post autor: Misiek »

Grz_Bo pisze:
16 cze 2024, 11:17
Jak wygląda perfekcyjny dzień na rowerze? A co będę pisał zobaczcie sami?

Jestem pod na prawdę wielkim wrażeniem Twoich postępów w realizacji kolejnych reportaży, coraz to nowe pomysły na uatrakcyjnienie i brak nudy. Najwięksi reżyserzy - miejcie się na baczności, czy czujecie już oddech konkurencji na swoim karku ? Tym razem to przebitki z "okazami" przyrody, grzyby, sztaple drewna. Jednak tym razem jestem niemile zaskoczony : po tytule oczekiwałem "strat w ludziach", a tu nic, ani kropelki krwi :lol:

A tak przy okazji, miałem od pewnego czasu zapytać, ale jakoś zawsze zapominałem : kto przygotowuje te trasy, ścieżki, hopki, tacy pasjonaci jak Ty, czy zleca to ktoś na przekład z jakiegoś lokalnego urzędu ?

Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Grz_Bo
Samochód: Seat Leon
Podziękował: 65 razy
Otrzymał podziękowań: 226 razy

Post autor: Grz_Bo »

Misiek pisze:
Grz_Bo pisze:
Jak wygląda perfekcyjny dzień na rowerze? A co będę pisał zobaczcie sami?

Jestem pod na prawdę wielkim wrażeniem Twoich postępów w realizacji kolejnych reportaży, coraz to nowe pomysły na uatrakcyjnienie i brak nudy. Najwięksi reżyserzy - miejcie się na baczności, czy czujecie już oddech konkurencji na swoim karku ? Tym razem to przebitki z "okazami" przyrody, grzyby, sztaple drewna. Jednak tym razem jestem niemile zaskoczony : po tytule oczekiwałem "strat w ludziach", a tu nic, ani kropelki krwi Obrazek

A tak przy okazji, miałem od pewnego czasu zapytać, ale jakoś zawsze zapominałem : kto przygotowuje te trasy, ścieżki, hopki, tacy pasjonaci jak Ty, czy zleca to ktoś na przekład z jakiegoś lokalnego urzędu ?
Krew się lała po nogach, gdyż było pełno much końskich. Gryzły tak, że po ugryzieniu zostawała otwarta rana i wyciekała z niej krew.

Co do tras to mamy taką małą lokalną społeczność. Jak trzeba coś zrobić jest ogłoszenie parafialne na fb, ludzie się zbierają i robią co trzeba.

Za ten post autor Grz_Bo otrzymał podziękowanie:
Misiek (17 cze 2024, 10:35)
Ocena: 4.76%

JACA
Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
Podziękował: 255 razy
Otrzymał podziękowań: 86 razy

Post autor: JACA »

Grz_Bo pisze:
Jak wygląda perfekcyjny dzień na rowerze?
Ilu rowerzystów tyle pewnie będzie tych "perfekcyjnych dni" :roll:
Nie mam kamerki, która robi takie cuda, które pokazuje nam Grz_Bo, no ale też samo to się nie dzieje. Niezbędny jest operator, by nie powiedzieć reżyser ;) Nie miałbym cierpliwości. Zresztą... co u mnie byłoby widać - asfalt, asfalt, asfalt :lol:

Niemniej mój perfekcyjny dzień na rowerze wygląda jakoś tak :arrow: https://www.relive.cc/view/vmqX3R7xmL6
Za ten post autor JACA otrzymał podziękowanie:
Misiek (18 cze 2024, 23:31)
Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
Obrazek

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

No no JACA. Super. Wizualizacja jak na TdF. Inne rowerowanie niż G, ale każdy lubi co innego i w tym jest piękno. Zresztą, każde rowerowanie jest lepsze niż żadne. Ja też jeżdżę, ale gdzie mi tam do Was. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Za ten post autor TomeL otrzymał podziękowanie:
JACA (19 cze 2024, 20:52)

Awatar użytkownika
Grz_Bo

JACA pisze:
Grz_Bo pisze:
Jak wygląda perfekcyjny dzień na rowerze?
Ilu rowerzystów tyle pewnie będzie tych "perfekcyjnych dni" :roll:
Nie mam kamerki, która robi takie cuda, które pokazuje nam Grz_Bo, no ale też samo to się nie dzieje. Niezbędny jest operator, by nie powiedzieć reżyser ;) Nie miałbym cierpliwości. Zresztą... co u mnie byłoby widać - asfalt, asfalt, asfalt Obrazek

Niemniej mój perfekcyjny dzień na rowerze wygląda jakoś tak :arrow: https://www.relive.cc/view/vmqX3R7xmL6
Zupełna racja. Każdy rowerzysta ma pewnie swój własny stan nirwany.

Ja kręcenie i montaż filmów traktuje podobnie do jazdy na rowerze, jak niezłą zabawę, frajdę. Po prostu to lubię wymyślać nowe ujęcia, nowe rzeczy i sprawdzać jak to będzie w filmie. Lubię bawić się w montaż i testować softwe wraz jego możliwościami.

Za ten post autor Grz_Bo otrzymał podziękowania (w sumie 2):
JACA (19 cze 2024, 20:53) • Misiek (19 cze 2024, 22:16)
Ocena: 9.52%

Awatar użytkownika
Grz_Bo

Taka rolka.

https://www.instagram.com/reel/C8QCbQas ... k2czk4Nmts

Misiek (22 cze 2024, 0:45)

Misiek

Grz_Bo pisze:
21 cze 2024, 15:54
Taka rolka.

I znów będę się powtarzał, ale bardzo mi się podobają te zwolnione ujęcia, bo wtedy po prostu więcej widać. Na linkowanym, jak i na pozostałych filmikach. Super. Przy tym jestem pełen podziwu dla sprzętu, bo ostrość jest bardzo dobra. Czy ta Twoja kamera nie ma przypadkiem 60p lub nawet i więcej, bo chyba wtedy zwolnione ujęcia będą ostrzejsze ?

Awatar użytkownika
Grz_Bo

Misiek pisze:
Grz_Bo pisze:
Taka rolka.

I znów będę się powtarzał, ale bardzo mi się podobają te zwolnione ujęcia, bo wtedy po prostu więcej widać. Na linkowanym, jak i na pozostałych filmikach. Super. Przy tym jestem pełen podziwu dla sprzętu, bo ostrość jest bardzo dobra. Czy ta Twoja kamera nie ma przypadkiem 60p lub nawet i więcej, bo chyba wtedy zwolnione ujęcia będą ostrzejsze ?
Materiał oryginalny jest bardzo dobrze nagrany, wydaje mi się, że ładując na instagram, ten downgraduje jakość.

Misiek

Grz_Bo pisze:
22 cze 2024, 21:01
Misiek pisze:
Grz_Bo pisze:
Taka rolka.

Materiał oryginalny jest bardzo dobrze nagrany, wydaje mi się, że ładując na instagram, ten downgraduje jakość.

Co do Instagrama, to nie wiem, prawdopodobnie także, ale NA PEWNO YT przekodowuje zamieszczane nagrania. Tak piszą w każdym bądź razie wstawiający, którzy są bardziej obeznani w temacie kompresji i przede wszystkim mają porównanie swojego oryginału z tym co jest dostępne później na YT. Najbardziej wyczuleni są testerzy kamerek samochodowych i chyba zawsze w komentarzu jest informacja, że w oryginale jakość video jest zauważalnie lepsza. Ja osobiście mogę jedynie potwierdzić o wiele gorszą jakość dźwięku (dwa kanały i kompresja aż do 128 kBitów, chyba wszystkich materiałów, nawet wszelkich demo), a poza tym kopiując znajomemu z pracy różne nagrania ZAWSZE mówi, że "moje" jest w bardzo zauważalnie lepszej jakości i dźwięku i obrazu. Jakiś czas temu szarpnął się na TV 75 cali za prawie 15 tys. i mówi, że na nim widać wszystko, każdy problem, szczególnie z mniejszej odległości.

Awatar użytkownika
Grz_Bo

Boląca nauczka.

Misiek (23 cze 2024, 16:02)