Dzięki za szczegółowe wyjaśnienia, dzięki Tobie o "branży" MTB (i nie tylko) wiem coraz więcej, może kiedyś, poza samym faktem wiedzy, do czegoś się to przyda.Grz_Bo pisze: ↑28 sty 2025, 11:22Hej, dzięki za uwagę w kwestii napisów końcowych. Zabrakło litery a, natomiast zastosowana trzcionka nie miała polskich znaków i w litrze z wstawiała takie dziwne przekreślenie, które sugeruje, że to ż - i wyszedł ryż zamiast razu.
No nic, nie myli się ten, kto nic nie robi, ale nie chce mi się, jeszcze raz konwertować i umieszczać na yt i chyba tak zostawię.
A w kwestii gap'u: z ang. oznacza to lukę. W leasingu będzie to luka pomiędzy ceną nazwijmy ją salonową a rynkową, kiedy samochód wyjedzie z salonu. Ta spada a leasing z gap'em niweluje ją i w razie kradzieży, czy kasacji dostaniesz cenę salonową.
W przypadku mtb ta luka oznacza dziurę pomiędzy startem a lądowaniem. Gdyby jej nie było, wtedy przeszkoda nazywałaby się stolik.
Gap wygląda tak, na zdjęciu akurat duży gap.
Bardzo przepraszam za zauważenie tej literki, ale ja jakoś tak mam taki dar, że podczas pierwszego czytania potrafię zauważyć w tekście prawie każdą niepoprawność, jakoś tak bardzo rzuca mi się to w oczy. Ktoś mi kiedyś powiedział, że byłbym doskonałym korektorem