Inne hobby - rowerowanie
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 218 razy
Re: Inne hobby - rowerowanie
Jesień coraz śmiałej wdziera się do okien naszych domów, lasów i parków. Wraz z nią wokół nas zaczyna dominować złoty kolor, przyroda zmienia barwy i niedługo straci zupełnie liście i kolory. Będzie szaro buro i nijako.
Dlatego puki można korzystam ze sprzyjającej aury i bawię się w najlepsze wykorzystując do tego rower.
Ostatni wypad w góry.
Ostatni wypad w góry.
-
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 944 razy
- Otrzymał podziękowań: 1489 razy
Hurra ! Rowerowe reportaże Grzesia wróciły do YT ! A poza tym kilka ciekawych nowych miejsc umieszczenia kamery, no i ta errata - super pomysł na pokazanie jak przygotowujesz ujęcia statyczne. Oby tak dalej, pewnie w przyszłości będzie jeszcze ciekawiej, dzięki.Grz_Bo pisze: ↑20 paź 2024, 14:40Jesień coraz śmiałej wdziera się do okien naszych domów, lasów i parków. Wraz z nią wokół nas zaczyna dominować złoty kolor, przyroda zmienia barwy i niedługo straci zupełnie liście i kolory. Będzie szaro buro i nijako.
Dlatego puki można korzystam ze sprzyjającej aury i bawię się w najlepsze wykorzystując do tego rower.
Ostatni wypad w góry.
Jakoś tylko na reportażu nie widzę tej opisywanej przez Ciebie jesieni. Ty mieszkasz na południowym zachodzie, więc temperatury masz inne i cala wegetacja roślin jest przesunięta w stosunku do mnie co najmniej o kilka tygodni. U mnie to jest dopiero jesień, bo i kasztany już dawno poopadały, a i liści pozostało już na nich niewiele. Pozostałe drzewa i krzewy także już zaczynają "przygotowywać się" do zimy, a wszystko to widzę codziennie z okien domu oraz po drodze do pracy, a także w ogrodzie. Zgodzę się także z tym, że mimo niższych temperatur i wcześniejszej pory zachodzenia słońca, to jak co roku wygląda to na prawdę pięknie, tak czerwono brązowo żółto złoto.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie
- Grz_Bo
To prawda, Dolny Śląsk jest jednym z najciekawszych miejsc na mapie Polski.Misiek pisze:Hurra ! Rowerowe reportaże Grzesia wróciły do YT ! A poza tym kilka ciekawych nowych miejsc umieszczenia kamery, no i ta errata - super pomysł na pokazanie jak przygotowujesz ujęcia statyczne. Oby tak dalej, pewnie w przyszłości będzie jeszcze ciekawiej, dzięki.Grz_Bo pisze: ↑20 paź 2024, 14:40Jesień coraz śmiałej wdziera się do okien naszych domów, lasów i parków. Wraz z nią wokół nas zaczyna dominować złoty kolor, przyroda zmienia barwy i niedługo straci zupełnie liście i kolory. Będzie szaro buro i nijako.
Ostatni wypad w góry.
Jakoś tylko na reportażu nie widzę tej opisywanej przez Ciebie jesieni. Ty mieszkasz na południowym zachodzie, więc temperatury masz inne i cala wegetacja roślin jest przesunięta w stosunku do mnie co najmniej o kilka tygodni. U mnie to jest dopiero jesień, bo i kasztany już dawno poopadały, a i liści pozostało już na nich niewiele. Pozostałe drzewa i krzewy także już zaczynają "przygotowywać się" do zimy, a wszystko to widzę codziennie z okien domu oraz po drodze do pracy, a także w ogrodzie. Zgodzę się także z tym, że mimo niższych temperatur i wcześniejszej pory zachodzenia słońca, to jak co roku wygląda to na prawdę pięknie, tak czerwono brązowo żółto złoto.
Jesień tu na południu niemrawo wkrada się do lasów. Pojedyncze drzewa są żółte, a zieleń w lesie już nie jest taka soczysta. Choć nadal dużo liści pozostaje na swoich miejscach.
PS. Tym razem pojechałem rowerem klasycznym, ostatnimi razami jeździłem głównie elektrykiem. Podjazdy pod górę klasykiem robią różnicę. Forma przez te ostatnie tygodnie znacząco spadła. Trzeba będzie mozolnie odbudowywać.
-
A ja zacytuję za nierozumiejącym czegoś tam nałogowym pijaczkiem : "Ale o tso chodzi ?"
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie
- Grz_Bo
Ogólnie dostosowałem szerokość kierownicy do swojego rozstawu ramion i stylu jazdy. Niby nie dużo, w jednym rowerze 4cm a w innym 2,5cm.
Testy pokażą, czy przyniosło to jakieś efekty.
Na zdjęciach, kierownica, przycinana przyrządem do skracania rur.
- Grz_Bo
Poniżej filmik z zaduszkowego wypadu.
Oglądajcie szybko, bo oznaczony jest jako "Prawa autorskie".
Wykorzystałem w nim muzykę skandynawskiego Trio: Soren Bebe Trio.
Oczywiście za wcześniejszym pozwoleniem w.w zespołu.
Zastanawiam się jak to zweryfikuje YT?
I czy go nie usuną w krótkim czasie. Zobaczymy.
-
Niby tylko dwa tygodnie od ostatniego reportażu, a jak bardzo las się zmienił, tym razem i u Ciebie już wyraźnie widać jesień. Mimo że ze względu na kolory jesień jest fajna, choć krótka, to jednak jakoś tak szaro, buro i ponuro.Grz_Bo pisze: ↑04 lis 2024, 15:00Poniżej filmik z zaduszkowego wypadu.
- Grz_Bo
Jak świeci słońce i jest w miarę widno to widoki są przepiękne. Końcówka filmu była nagrywana już o zmierzchu po stronie, gdzie promienie już nie dochodziły. I tam rzeczywiście klimat taki, jaki opisałeś.Misiek pisze:Niby tylko dwa tygodnie od ostatniego reportażu, a jak bardzo las się zmienił, tym razem i u Ciebie już wyraźnie widać jesień. Mimo że ze względu na kolory jesień jest fajna, choć krótka, to jednak jakoś tak szaro, buro i ponuro.Grz_Bo pisze: ↑04 lis 2024, 15:00Poniżej filmik z zaduszkowego wypadu.
Pozdrawiam
Grzegorz
- Ocena: 4.76%
- Grz_Bo
Dziś zacznę trochę nietypowo. Poza tym, iż lubię jeździć swoją Atec'ą to podczas jazdy cieszę się, kiedy z głośników wydobywa się fajna muzyka. Dużo słucham jazzu, dalego opowiem o tym co ostatnio mi się wydarzyło.
Niedawno kupiłem sobie kilka CD, z muzyką duńskiego zespołu jazzowego:
Soren Bebe Trio.
A jaki to ma związek z MTB?
Już śpieszę wyjaśnić. Z albumu tej grupy pt. Home wykorzystałem piosenkę pt.: A Simple Song jako podkład do mojego edit'u.
Soren, gra taki lekki, zwiewny jazz w sam raz na jesienną pogodę. A jesienna pogoda to drugi powód, dlaczego słucham obecnie artystów ze Skandynawii. Pasują mi do tej pory roku.
Przy okazji, pochwalę się faktem, iż przed montażem napisałem do Soren'a, czy zgodzi się na nieodpłatne wykorzystanie jego muzyki, jako podkład do moich filmów.
Pomyślałem sobie pewnie mnie spuści na drzewo. Otóż okazało się wręcz przeciwnie. Zgodził się, oglądnął film i jeszcze podziękował.
Fajnie, że nie wszyscy artyści nastawieni są na profit i czerpanie zysków.
Brawo Soren.
Soren Bebe Trio.
A jaki to ma związek z MTB?
Już śpieszę wyjaśnić. Z albumu tej grupy pt. Home wykorzystałem piosenkę pt.: A Simple Song jako podkład do mojego edit'u.
Soren, gra taki lekki, zwiewny jazz w sam raz na jesienną pogodę. A jesienna pogoda to drugi powód, dlaczego słucham obecnie artystów ze Skandynawii. Pasują mi do tej pory roku.
Przy okazji, pochwalę się faktem, iż przed montażem napisałem do Soren'a, czy zgodzi się na nieodpłatne wykorzystanie jego muzyki, jako podkład do moich filmów.
Pomyślałem sobie pewnie mnie spuści na drzewo. Otóż okazało się wręcz przeciwnie. Zgodził się, oglądnął film i jeszcze podziękował.
Fajnie, że nie wszyscy artyści nastawieni są na profit i czerpanie zysków.
Brawo Soren.