Cupra Terramar
Regulamin forum
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
Tutaj można dyskutować na dowolny temat.
Prosimy jednak zachować kulturę i nie obrażać innych użytkowników.
- Janisz
- Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM DSG 4drive
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Cupra Terramar
Hej,
Czy ktoś z Was przymierza się do zmiany auta i rozważał Cuprę Terramar. Może szukacie alternatywy dla Ateki. Chętnie wysłucham jakie bierzecie opcje pod uwagę.
Ja na szybko zajechałem do salonu i tak jak na filmach Terramar zrobił na mnie pozytywne wrażenie tak po wizycie w salonie czar "lekko" prysł.
Czy ktoś z Was przymierza się do zmiany auta i rozważał Cuprę Terramar. Może szukacie alternatywy dla Ateki. Chętnie wysłucham jakie bierzecie opcje pod uwagę.
Ja na szybko zajechałem do salonu i tak jak na filmach Terramar zrobił na mnie pozytywne wrażenie tak po wizycie w salonie czar "lekko" prysł.
- Janisz
Re: Cupra Terramar
Bo liczyłem, że będzie większy a odebrałem go jako ciut ciaśniejszy niż Ateka. Najpierw wsiadlem na miejsce pasażera z przodu, ustawiłem fotel pod siebie i wsiadłem z tyłu (mam 184cm wzrostu). Nie pozostało dużo miejsca. Fotele są bardziej spompowane, mają wcięcia na kolana ale ewidentnie jest mniej miejsca. Opadający dach powoduje, że wysokie osoby z tyłu nie będą miały full komfortu. Przyznaje, że z tyłu nie jeżdżę ale patrzę na auto nie tylko z punktu kierowcy. Cena auta też nie mała bo ok 250tys za wersję 2.0 265km. Czekam aż taka przyjedzie i właśnie taką wersję chcę na testy. Na plus klejone szyby z przodu, pamięć foteli, head up, bardzo fajny tył auta. Środek robi dobre wrażenie. Wyglada świeżo w porównania do mojej ateki. Ekoskóra w fiolecie jakoś do mnie nie przemawia wiec chętnie zobaczę jak wygląda inna tapicerka na żywo. Jestem ciekaw pracy nowego zawieszenia dcc. Na testach w Volkswagenie i Skodzie narzekają, że strasznie głośne, że dobrze tłumi ale dźwięki jakie się z niego wydobywa są niepokojące.
W skrócie...nie zakochałem się w nim i nie wyszedłem z nastawieniem: muszę go mieć.
Aha no i bardzo jesten ciekaw jak świecą nowe matrixy.
-
maselko
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 / Seat Arona Style 1.0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Myślałem o zmianie na Terramar ale podstawa za 180k i manualna regulacja lusterek oraz jednostrefowa klimatyzacja to żart!
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Tylko że DCC nie służy do tłumienia drgań tylko bardziej przechyłów na zakrętach.
- Janisz
Pisząc, że dobrze tłumi to miałem na myśli zawieszenie ale mówią, że dźwięk wydobywający się przypomina auto z nalotem 200tyś+ jakby miało sie coś rozlecieć. To akurat zasłyszane. Czekam na wersję testową 2.0 i sam chxe się przekonać jak to jeździ i jakie wydaje dźwięki.YoursTruly pisze: ↑13 lis 2024, 20:54Tylko że DCC nie służy do tłumienia drgań tylko bardziej przechyłów na zakrętach.
- Janisz
Terramar dopchany tak samo tylko, że z mocą 204km zamiast 265km wychodzi 20tys taniej czyli dalej niemało.
Dlatego też podpytywałem czy ktoś rozważał inne auta.
Dla mnie 4drive to must have, do tego dsg i coś co nie przyśpiesza gorzej niż moje 1.4.
Mam problem z gustem bo podoba mi się nowe Glc, Q5 a tutaj Terramar przy poprzednikach robi się "tani"
-
OnlineEndrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
DCC pewnie takie same jak u mnie w Forku, moje zdanie jest takie że jeździ się dużo bardziej komfortowo niż Ateca, a matrixy są genialne, nawet wycinają znaki żeby nie raziły odbijając światła.
- Janisz
Nie miałem okazji jeździć Ateka po FL więc nie wiem czy tam światła też są lepsze niż u mnie. Jest duża różnica na plus w tych matrixach względem świateł z Ateki I generacji?