Całkowicie się z Tobą zgadzam - czytałem o tym w poradnikach dla sprzedającego i kupującego welokrotnie, ale Ateca pewnie będzie w moim przypadku ostatnim samochodem i jeżeli nic złego się nie wydarzy także posłuży mi pewnie z kilkanaście lat, więc ...Kuchar pisze: ↑30 wrz 2020, 18:40Tyle, że teraz mówisz o Galaxym który jest wart 20tyś czyli o samochodzie "wiekowym", w przypadku samochodów kilkuletnich uwierz mi, że patrzą na te serwisowe pieczątkiMisiek pisze: ↑30 wrz 2020, 11:32Tak dla wyjaśnienia, to 14 lat temu samochody gwarancje miały po standardowe 2 lata, więc ja także pożegnałem ich czule już po gwarancji. Aktualnie moje Galaxy może być warte nawet i 20 tys, więc jak będę je sprzedawał w następnym roku, to za taką cenę mogą sobie marudzić, że nie ma historii wizyt w ASO. Tym bardziej, że aktualnie rzeczywisty, realny, niekręcony przebieg, to około 80 tys. Od kilku lat podczas badania technicznego diagnosta nawet coś na mnie tak jakoś dziwnie, podejrzliwie patrzy, a jeden to nawet miał wątpliwości, bo przy takim wieku te samochody mają już po ponad 200.![]()
Przegląd serwisowy - koszty
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Re: Przegląd serwisowy - koszty
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
Ja np: miałem książkę 2 lata a w 3 roku już mi nie wbili pieczątki bo powiedzieli że jest książka elektroniczna ja jak będę sprzedawał to nie wiem jak mam to rozegrać
Ja np: miałem książkę 2 lata a w 3 roku już mi nie wbili pieczątki bo powiedzieli że jest książka elektroniczna ja jak będę sprzedawał to nie wiem jak mam to rozegrać
-
Misiek
Częściowo - pokazujesz książeczkę z pieczątkami za pierwsze 2 lata, a pozostałe przeglądajcie sobie tą wersję elektroniczną.patryk7133 pisze: ↑01 paź 2020, 2:28I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
Ja np: miałem książkę 2 lata a w 3 roku już mi nie wbili pieczątki bo powiedzieli że jest książka elektroniczna ja jak będę sprzedawał to nie wiem jak mam to rozegrać![]()
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
U mnie zawsze jest wbite w ks bo za to place a jak cos jest robione na gwarancji np wymiana silownika klapy to nie wbija w ks bo nie zaplacilem za to i nie musza wbic w ks tak sie tlumaczylipatryk7133 pisze: ↑01 paź 2020, 2:28I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
Ja np: miałem książkę 2 lata a w 3 roku już mi nie wbili pieczątki bo powiedzieli że jest książka elektroniczna ja jak będę sprzedawał to nie wiem jak mam to rozegrać![]()
oso soplón !!! 
-
Kuchar
- Samochód: inne
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Nie wszędzie jest elektronicznie, ale fakt faktem, u nas tak i w tym kierunku to zmierza.patryk7133 pisze: ↑01 paź 2020, 2:28I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
Generalnie, według mnie każda wizyta powinna być odnotowana, choć nie ukrywam, że ostatnio sam się zagalopowałem i nie dostałem wydruku..
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
.. jak wykupicie sobie abonament za "kilka" €Misiek pisze: ↑01 paź 2020, 2:51Częściowo - pokazujesz książeczkę z pieczątkami za pierwsze 2 lata, a pozostałe przeglądajcie sobie tą wersję elektroniczną.patryk7133 pisze: ↑01 paź 2020, 2:28I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
-
Misiek
To ta "elektronika" jest płatna ? Skandal, nawet jeżeli to tylko kilka euro !thecichy pisze: ↑05 paź 2020, 21:02.. jak wykupicie sobie abonament za "kilka" €Misiek pisze: ↑01 paź 2020, 2:51Częściowo - pokazujesz książeczkę z pieczątkami za pierwsze 2 lata, a pozostałe przeglądajcie sobie tą wersję elektroniczną.patryk7133 pisze: ↑01 paź 2020, 2:28I teraz nie ma już pieczątek bo nie ma już książek serwisowych wszystko elektronicznie
![]()
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Szanowny Kolego, skandalem jest wartość kryjąca się pod (specjalnie wziętym przeze mnie w cudzysłowie) wyrazem "kilka" 
Specjalnie się zalogowałem, żeby ją przytoczyć:

Specjalnie się zalogowałem, żeby ją przytoczyć:

- Ocena: 4.76%
-
Misiek
7 Euro za godzinę i 2850 za rok ? ? ?
-
Kuchar
- Samochód: inne
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Świeżo po serwisie na 30tyś km, przejrzeli całe auto, kompletny serwis klimy 450zł (filtr powietrza, kabinowy swoje) czyli reasumując taki koszt z filtrami w serwisie przeszło na pewno 600zł.