lampka (nr części 5G0947409)

uchwyt na lampkę (nr części 565881547)

Widziałem to na niemieckim forum i też chciałem zastosować. Jest to uchwyt Skody stosowany w Kodiaku. Wykonałem symulacje oświetlenia takim zestawem i okazała się niezadowalająca! Problem jest taki, że światło lampki zamocowanej w tym uchwycie jest skierowane pionowo w dół i oświetla miejsce bardziej pod fotelem, niż to, gdzie pasażer trzyma nogi. Przy oryginalnej 1-diodowej lampce jakikolwiek efekt widać tylko w całkowitej ciemności i to marny. Dla mnie gra nie warta zachodu, robisz oświetlenie a nie widać efektu. Ale innym może wystarczać, dlatego polecam sprawdzić samemu. Wyjąć lampkę bagażnika (taka sama) i podłączyć pod 12V umieszczając w odpowiednim miejscu. Ja tak zrobiłem i dlatego zdecydowałem się na mocniejsze lampki i świecące pod kątem(częściowo do tyłu). Chyba, że dokładamy tylko tył, przy zachowaniu oryginalnych z przodu, wtedy musi być zachowane jednorodne natężenie oświetlenia(słabo ale jednakowo). Polecam jednak sprawdzić, bo jasno-ciemno pojęcia względne, a lepiej uniknąć rozczarowania lub do kogoś mieć pretensje.
Piny pasują idealnie, ale tzw. ząbek nie zaskakuje. Mimo to, połączenie jest ścisłe.