Misiek pisze: ↑12 kwie 2022, 22:51Mam napisane w papierach, że podwyżka jest możliwa jedynie przy wzroście VAT-u, ale zostało to skreślone, zaparafowane i nie obowiązuje. Natomiast przysługuje mi jeszcze rabat na grupy zawodowe. Tylko problem w tym, że jedynie syn się na to łapie i musiałby mieć choć 1% własności, a to dość ryzykowne zważywszy na to, że ma 21 lat i dość ciężką nogę
Czas oczekiwania na Atekę
-
Madhad
- Samochód: Seat Ateca X 2.0 TSI 190 KM DSG
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Czas oczekiwania na Atekę
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Jeszcze mogliby Ci na koniec przy odbiorze kluczem po masce przejechać... Co to za salon?
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Madhad pisze: ↑13 kwie 2022, 10:26To, że będzie w dokumentach nie oznacza, że będzie jeździć, szczególnie w tak bardzo ryzykownym i niebezpiecznym wieku, i jak piszesz - przy ciężkiej nodze. Ja miałem odwrotnie ze względu na bezpieczeństwo w Urzędzie Skarbowym, bo ŚP Tata był (a w zasadzie jeszcze jest) w papierach, ale nigdy przez 15 lat nawet nie siedział za kierownicą. To Ty jako rodzic, nawet w wieku 21 lat, ustalasz zasady i nie musisz się z nich tłumaczyć.Misiek pisze: ↑12 kwie 2022, 22:51Mam napisane w papierach, że podwyżka jest możliwa jedynie przy wzroście VAT-u, ale zostało to skreślone, zaparafowane i nie obowiązuje. Natomiast przysługuje mi jeszcze rabat na grupy zawodowe. Tylko problem w tym, że jedynie syn się na to łapie i musiałby mieć choć 1% własności, a to dość ryzykowne zważywszy na to, że ma 21 lat i dość ciężką nogę![]()
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Madhad
- Samochód: Seat Ateca X 2.0 TSI 190 KM DSG
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Misiek pisze: ↑13 kwie 2022, 17:21Madhad pisze: ↑13 kwie 2022, 10:26Masz rację, tyle, że młody ma swój samochód, zarejestrowany na mnie, bez ograniczeń wiekowych. No i już raz miał stłuczkę drobną, a teraz to o ile mi wiadomo, to też w jakiś sposób może wpłynąć na stawkę przyszłego ubezpieczenia nawet w przypadku jak się samochodu nie posiada. Namieszaliśmy z tym strasznie, wszystkie zniżki ma mąż i mój i jego samochód są na niego, a młody na mnie, Jak skończy 25 lat, to się go gdzieś dopisze. Może jakieś zniżki w końcu wypracujemy? Jeździ już dwa lata, zrobił więcej kilometrów niż ja w całym swoim życiu chyba, ale dla mnie chyba ta jazda jest zbyt dynamiczna.Dorabia jako kurier, więc i większe samochody mu nie są straszne.Misiek pisze: ↑12 kwie 2022, 22:51
To, że będzie w dokumentach nie oznacza, że będzie jeździć, szczególnie w tak bardzo ryzykownym i niebezpiecznym wieku, i jak piszesz - przy ciężkiej nodze. Ja miałem odwrotnie ze względu na bezpieczeństwo w Urzędzie Skarbowym, bo ŚP Tata był (a w zasadzie jeszcze jest) w papierach, ale nigdy przez 15 lat nawet nie siedział za kierownicą. To Ty jako rodzic, nawet w wieku 21 lat, ustalasz zasady i nie musisz się z nich tłumaczyć.
-
kwil!cz
- Samochód: Ateca 2.0 TSI 4x4 FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tak jak się spodziewałem, zadzwonił do mnie dzisiaj dealer i powiedział, że z powodu braku komponentów niestety nie będą w stanie dotrzymać terminu z zamówienia. Na teraz nie mają żadnych informacji od producenta czy importera kiedy produkcja mojego egzemplarza może ruszyć. Pewnie poczekam jeszcze miesiąc, dwa bo dla mnie nic ciekawego w podobnych pieniądzach na rynku nie ma (na Skodę mam alergię
) i się zobaczy wtedy co dalej. Zamówienie z początku października 2021, data odbioru w zamówieniu do 30.04.2022
-
Pablo1990
- Samochód: Audi A3 8v
- Otrzymał podziękowań: 0
kwil!cz pisze: ↑14 kwie 2022, 15:06Tak jak się spodziewałem, zadzwonił do mnie dzisiaj dealer i powiedział, że z powodu braku komponentów niestety nie będą w stanie dotrzymać terminu z zamówienia. Na teraz nie mają żadnych informacji od producenta czy importera kiedy produkcja mojego egzemplarza może ruszyć. Pewnie poczekam jeszcze miesiąc, dwa bo dla mnie nic ciekawego w podobnych pieniądzach na rynku nie ma (na Skodę mam alergię) i się zobaczy wtedy co dalej. Zamówienie z początku października 2021, data odbioru w zamówieniu do 30.04.2022
A jaka wersje zamówiłeś ?
-
MrNobody
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Też jestem ciekaw co zamówiłeś. W szczególności silnik oraz czy miałeś w wyposażeniu hak albo panoramiczny dach.
Bez względu na Twoją alergię na Skodę (którą tez mam) Karoq nawet nie można teraz zamawiać.
Bez względu na Twoją alergię na Skodę (którą tez mam) Karoq nawet nie można teraz zamawiać.
-
kwil!cz
- Samochód: Ateca 2.0 TSI 4x4 FR
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ateca FR 2.0 w benzynie. Z wyposażenia chyba full opcja bez skórzanej tapicerki, ogrzewania postojowego, dachu panoramicznego i haka (z takich większych rzeczy). Dokładnie już nie pamiętam, minęło w końcu już prawie ponad pół roku 
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Aktualizacja: wyprodukował się, chyba w komplecie, ma dotrzeć do salonu po świętach.