Wymiana świec jest co 4 lata lub 60 tys km przebiegu. Autoryzacji uruchomienia pakietu dokonuje VW, dopisuje do VIN i ustawia datę początkową. U mnie jest zgodna z datą podpisania umowy przesłanej od VW, mimo że pakiet uruchomili w 3 dniu. U mnie zlewał się ten termin z przeglądem.
Natomiast kolega chciał w zeszłym roku kupić pakiet, ale BF jest w listopadzie, a on ma auto z września. I pytał się czy jak kupi pakiet to zrobią mu przegląd i zacznie biec data ? to powiedzieli że nie, że wg kpmputera przegląd ma w następnym roku we wrześniu itd. Stąd on łapałby się na 2 przeglądy, nieolejowy w 2023 roku i olejowy we wrześniu 2024. A że ma przebieg przekraczający wymianę świec żarowych, mimo że nie wymieniane, to nie cofną się i mu nie wymienią. Robią tylko to co w planie wynika.
Stąd ja pisałem, że taki pakiet opłaca się brać tuż przed przeglądem, by zacząć odliczanie od przeglądu i załapać się na 3 przeglądy w pakiecie 24 miesiące. Najlepiej w BF, bo najlepszy stosunek cena/ilość przeglądów.
Pakiet serwisowy - czy to się opłaca
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Re: Pakiet serwisowy - czy to się opłaca
W tamtym roku pakiet serwisowy w promocji na BF do 20kkm rocznie na 24 mce kosztował 1800 zł. W tym roku oferują za 2100 zł.
https://pakietyprzegladow.vwfs.pl/seat/ ... 33cba1b930
https://pakietyprzegladow.vwfs.pl/seat/ ... 33cba1b930
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 112 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Dlaczego pakiet do po FL jest drozszy ? Przez olej 0W20 ?? bo innego wytlumaczenia nie widze. Do przed FL to 1800 zl. 300 zl roznicy.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane.
-
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Przed dwoma laty wykupiłem promocyjny pakiet serwisowy na dwa lata za 1800 zł. Skorzystałem dwukrotnie - pierwszy raz, zaraz po zakupie pakietu, na przegląd z wymianą oleju, drugi raz (wczoraj) na przegląd rozszerzony z wymianą oleju, płynu hamulcowego i filtra przeciwpyłkowego. Wymienili mi w ramach pakietu także świece, choć termin przypadał na styczeń. Pan w serwisie zastrzegał, że muszą to skonsultować z VW i trzeba się liczyć z tym, że się nie zgodzą, bo pakiet kończy się za kilka dni, ale ostatecznie jednak się zgodzili. Ale może to był tylko taki chwyt.
Kolejny przegląd (z wymianą oleju) wskaźnik pokazuje na za dwa lata lub 30 tys. W moim przypadku będą to dwa lata, bo jeżdżę mało. To już będzie po gwarancji, więc się zastanowię na zakupem pakietu, o ile będę jeszcze żył. Choć myślę, że dwa przeglądy w ASO z wymianą oleju za 1800 zł to nie był zły interes. Ktoś pisał, że za przegląd z wymianą oleju, świec, płynu hamulcowego i filtra pyłkowego ASO żąda ponad 2 tys.
Widzę, że pakiety na starsze samochody (rok prod. do 2020) są tańsze, niż na nowsze, ale jeszcze nie ma tegorocznej oferty na Czarny Piątek.
Kolejny przegląd (z wymianą oleju) wskaźnik pokazuje na za dwa lata lub 30 tys. W moim przypadku będą to dwa lata, bo jeżdżę mało. To już będzie po gwarancji, więc się zastanowię na zakupem pakietu, o ile będę jeszcze żył. Choć myślę, że dwa przeglądy w ASO z wymianą oleju za 1800 zł to nie był zły interes. Ktoś pisał, że za przegląd z wymianą oleju, świec, płynu hamulcowego i filtra pyłkowego ASO żąda ponad 2 tys.
Widzę, że pakiety na starsze samochody (rok prod. do 2020) są tańsze, niż na nowsze, ale jeszcze nie ma tegorocznej oferty na Czarny Piątek.