Wszystko z poziomu auta i telefonu.Adam9966 pisze: ↑29 sie 2024, 17:34A musiałeś wtedy przechodzić całą procedurę przez akceptacji przez pracowników Seata czy wszystko z poziomu infoteimentu auta i smartfona?Kubawojcik pisze: ↑28 sie 2024, 22:28Jak miałem jakieś problemy z connectem na poczatku posiadania Ateci to pomagało przywrócenie do ustawień fabrycznych i poniwne logowanie. Odpukac juz ze 2 lata działa bez problemow.
Seat connect.
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: Seat connect.
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
U mnie duży ekran, bez gałek. Również wszystko samodzielnie.
-
Adam9966
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Napisałem wiadomość do wsparcia Seat Connect na hiszpańskiego emiala i dostałem dość szybko odpowiedź.
Niestety przywrócenie do ustawień fabrycznych i restart infoteiment nie pomógł.
Mają myśleć dalej co jest nie tak.
Poniżej email od nich.

Niestety przywrócenie do ustawień fabrycznych i restart infoteiment nie pomógł.
Mają myśleć dalej co jest nie tak.
Poniżej email od nich.

-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Czyli wszedłeś na początek ścieżki zdrowia i dostałeś standardowe procedury dla blondynki mimo, że już z innych zgłoszeń muszą wiedzieć w czym problem. Ja odezwałem się dzisiaj po miesiącu ciszy i dostałem odpowiedź, że przyspieszą działania
.
Wszystkie resety, reinstalacje aplikacji i screeny, zdjęcia Info oraz filmy dokumentujące to mam już za sobą, zajmowali mi tym czas przez ponad 2 miesiące.
Wszystkie resety, reinstalacje aplikacji i screeny, zdjęcia Info oraz filmy dokumentujące to mam już za sobą, zajmowali mi tym czas przez ponad 2 miesiące.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Pisząc dane liczbowe macie na myśli wartości spalania, czas jazdy, przebieg itp. tak jak poniżej?
U mnie co prawda Cupra i duży ekran bez pokręteł, ale z przełomu właśnie 15 tygodnia tego roku.
Konfigurowałem ze sprzedawcą w salonie. Na początku funkcjonalność faktycznie była niepełna (o czym mnie informowano), tzn. bez funkcji zdalnego otwierania i zamykania, ale przy wizycie w serwisie mi to odblokowano, choć pamiętam, że dane spalania i przebiegu były od początku.
Co do długości subskrypcji, to między zamówieniem, a odbiorem wszedł nowy cennik i w nim informacja właśnie o tych trzech latach od 13 tygodnia, sprzedawca oczywiście nic na ten temat nie wiedział i twierdził, że jest na rok.
Co do przełączania na profil gościa, to zdarzyło mi się to raz, a właściwie 1,5 raza
przez 4 miesiące i za pierwszym razem wyglądało to tak, jakby auto miało problem z połączeniem się do sieci, może dlatego tak było, po przełączeniu ręcznym było OK. To drugie 0,5 raza, to sytuacja podobna, tyle, że mnie wylogowało i nie mogłem się zalogować, ale nie pamiętałem też hasła, ale po następnym odpaleniu silnika już sam przełączył się na mój profil bez logowania. Wtedy wyglądało jakby jakiś reset się zrobił, bo nieco dłużej się wszystko wczytywało za pierwszym razem. Może jakaś aktualizacja.
Zakładam, że ustawiliście swój profil jako główny/domyślny.
Mnie z tych danych z aplikacji, ale i z komputera w samochodzie wkurza, że po każdym tankowaniu pokazuje mi zawsze zasięg 640 km, po czym przy spokojnej jeździe zwiększa się o +10, +20, +30km, a później już normalnie spada... tak jakby się resetował i wskazywał początkowy zasięg na podstawie z góry zdefiniowanego przez producenta spalania. Co widać nawet na screenie, nadal początkowe 640 zasięgu pomimo przejechanych 33 km. Trochę bez sensu. W poprzednim aucie miałem tak, że brał pod uwagę dotychczasowe średnie spalanie z kilkuset albo i więcej kilometrów mimo ręcznego resetu średniego spalania na kompie. Z tego co czytałem, to podobnie maja na forum Karoqa, tylko tam im w ogóle jakieś losowe wartości pokazuje.

U mnie co prawda Cupra i duży ekran bez pokręteł, ale z przełomu właśnie 15 tygodnia tego roku.
Konfigurowałem ze sprzedawcą w salonie. Na początku funkcjonalność faktycznie była niepełna (o czym mnie informowano), tzn. bez funkcji zdalnego otwierania i zamykania, ale przy wizycie w serwisie mi to odblokowano, choć pamiętam, że dane spalania i przebiegu były od początku.
Co do długości subskrypcji, to między zamówieniem, a odbiorem wszedł nowy cennik i w nim informacja właśnie o tych trzech latach od 13 tygodnia, sprzedawca oczywiście nic na ten temat nie wiedział i twierdził, że jest na rok.
Co do przełączania na profil gościa, to zdarzyło mi się to raz, a właściwie 1,5 raza
Zakładam, że ustawiliście swój profil jako główny/domyślny.
Mnie z tych danych z aplikacji, ale i z komputera w samochodzie wkurza, że po każdym tankowaniu pokazuje mi zawsze zasięg 640 km, po czym przy spokojnej jeździe zwiększa się o +10, +20, +30km, a później już normalnie spada... tak jakby się resetował i wskazywał początkowy zasięg na podstawie z góry zdefiniowanego przez producenta spalania. Co widać nawet na screenie, nadal początkowe 640 zasięgu pomimo przejechanych 33 km. Trochę bez sensu. W poprzednim aucie miałem tak, że brał pod uwagę dotychczasowe średnie spalanie z kilkuset albo i więcej kilometrów mimo ręcznego resetu średniego spalania na kompie. Z tego co czytałem, to podobnie maja na forum Karoqa, tylko tam im w ogóle jakieś losowe wartości pokazuje.

-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Tak, aplikacja nie pokazuje żadnych danych liczbowych, czyli dystansu do tankowania, spalania, prędkości średniej. itp. Działa natomiast otwieranie-zamykanie, sygnał światłami-dźwiękowy, lokalizacja auta na mapie.
Dystans po zatankowaniu faktycznie chyba zawsze wynosi 640 km i potem dopiero nabiera sensu, ale my widzimy go tylko w aucie, a nie w aplikacji. Na plus dobrze wylicza średnie spalanie - nie trzeba liczyć realnego po zatankowaniu. Poprzedni Focus zawsze zaniżał to spalanie i to średnio o ok 10% czyli sporo.
Dystans po zatankowaniu faktycznie chyba zawsze wynosi 640 km i potem dopiero nabiera sensu, ale my widzimy go tylko w aucie, a nie w aplikacji. Na plus dobrze wylicza średnie spalanie - nie trzeba liczyć realnego po zatankowaniu. Poprzedni Focus zawsze zaniżał to spalanie i to średnio o ok 10% czyli sporo.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
A u mnie (1.5 l TSI) po zalaniu pod korek ZAWSZE, od początku, pokazuje przewidywany zasięg 720 km. Później przez ponad tydzień, nawet do dwóch, nic się nie zmienia, nie obniża i dopiero wtedy zaczyna spadać zgodnie z poziomem spalania (miasto, aktualnie, jak jest ciepło, średnio około 8). To dlatego, ponieważ zużywanie paliwa z rury doprowadzającej z wlewu do baku nie powoduje reakcji miernika poziomu paliwa w baku, miałem tak od zawsze w innych samochodach, więc to chyba norma i aktualnie.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Adam9966
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Dostałem kolejne procedury oczywiście nie działają.....Skylla pisze: ↑16 wrz 2024, 18:49Czyli wszedłeś na początek ścieżki zdrowia i dostałeś standardowe procedury dla blondynki mimo, że już z innych zgłoszeń muszą wiedzieć w czym problem. Ja odezwałem się dzisiaj po miesiącu ciszy i dostałem odpowiedź, że przyspieszą działania.

- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Szok, że reagują.
A tydzień do dwóch, to jaki dystans?Misiek pisze: ↑17 wrz 2024, 0:27A u mnie (1.5 l TSI) po zalaniu pod korek ZAWSZE, od początku, pokazuje przewidywany zasięg 720 km. Później przez ponad tydzień, nawet do dwóch, nic się nie zmienia, nie obniża i dopiero wtedy zaczyna spadać zgodnie z poziomem spalania (miasto, aktualnie, jak jest ciepło, średnio około 8). To dlatego, ponieważ zużywanie paliwa z rury doprowadzającej z wlewu do baku nie powoduje reakcji miernika poziomu paliwa w baku, miałem tak od zawsze w innych samochodach, więc to chyba norma i aktualnie.
Tak na serio - u mnie dokładnie to samo. Ale po paru tankowaniach było dla mnie dość jasne, że taka jest charakterystyka tych wskazań i początek baku, jakieś 50-100km, ma takie zaburzenia. Istotniejsze jest aby się tak nie mylił przy drugiej skrajności, czyli przy końcu paliwa