Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: TomeL »

U mnie działa.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Blues Brothers »

Ok

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 28 razy
Otrzymał podziękowań: 75 razy

Post autor: flash »

Blues Brothers pisze:
07 sty 2025, 20:29
My Seat, padła tylko u mnie , czy ogólnie?
Nie wiem jak z tą nową aplikacją, ale do tej pory korzystałem głównie z Seat Connect, to czasami miała zwiechy, albo raczej jakiś serwer obsługujący, bo w ogóle się nie łączyło i wywalało do ekranu logowania, także zapewne może być podobnie, czyli chwilowo niedostępna. :)

Adrian_859
Samochód: SEAT ATECA XPERIENCE 1.5 TSI DSG FWD 2023r.
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Adrian_859 »

Blues Brothers pisze:
07 sty 2025, 20:29
My Seat, padła tylko u mnie , czy ogólnie?
U mnie działa jak działała.

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lu_83 »

Seat Connect jest ok. Tej drugiej nie testowałem.
Przy okazji jak zaktualizować mapy w samochodzie? Wyświetla mi się jak jeżdze pizzeria którą zlikwidowali 10 lat temu a wiadukt nad torami który jest od ponad roku nie jest widoczny.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

Adrian_859

Lu_83 pisze:
08 sty 2025, 20:24
Seat Connect jest ok. Tej drugiej nie testowałem.
Przy okazji jak zaktualizować mapy w samochodzie? Wyświetla mi się jak jeżdze pizzeria którą zlikwidowali 10 lat temu a wiadukt nad torami który jest od ponad roku nie jest widoczny.
Dzisiaj zrobiła się jakaś spora aktualizacja systemu, zobaczymy co będzie. Po aktualizacji jedyna zmiana na razie zaobserwowana to ikona radia ESKA jest na białym kwadracie, a nie było tak, słabo to wygląda... . Map navi jeszcze nie używałem. Jak coś się jeszcze zmieni to dam znać :) Ale rzeczywiście te miejsca w tych mapach są (albo były) strasznie przestarzałe, jedna stacja paliw od 15 lat jej nie ma, a druga zmieniła miejsce i nazwę też poza 10 lat temu...
Od początku używam My Seat, raz jest lepiej, raz gorzej (po aktualizacjach), ale zawsze działa

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 944 razy
Otrzymał podziękowań: 1489 razy

Post autor: Misiek »

A ja przepraszam bardzo za być może niemądre pytanie, ale czy do aktualizacji o których teraz piszecie trzeba mieć aktualną usługę Seat Connect, czy to działa niezależnie ? Pytam, bo dzisiaj po pracy udało mi się wyklikać aktualizacje i u mnie nic nie ma.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

AtecaWW
Samochód: ATECA 2016, 1.4 TSI, Xcellence, manual
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: AtecaWW »

Czy ktoś spotkał się może z dziwnym dźwiękiem, jakby metalicznym brzęczeniem, dochodzącym spod podłogi auta z okolic jego środka? Dźwięk pojawia się na niskich biegach gdy np przyspieszam i odpuszczam gaz, albo dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, ale przy wciśniętym gazie chyba też się czasami pojawia. Ostatnio auto było w warsztacie na wymianie hamulców i zgłosiłem to przy okazji ale jak to złośliwie bywa w takich sytuacjach objawy magicznie ustały na ten czas, albo zwyczajnie auto musi być w ruchu żeby się to objawiło. Mechanik znalazł mała dziurkę w przedostatnim tłumiku i zaspawał, ale to nie było to bo nic to nie zmieniło. Mam wrażenie że to coś z osłoną, ale nie mam kiedy podjechać na jakiś kanał żeby zweryfikować. Miał ktoś coś podobnego? Silnik 1.4 TSI i manual, jeśli ma to znaczenie.

Adrian_859

Misiek pisze:
10 sty 2025, 3:22
A ja przepraszam bardzo za być może niemądre pytanie, ale czy do aktualizacji o których teraz piszecie trzeba mieć aktualną usługę Seat Connect, czy to działa niezależnie ? Pytam, bo dzisiaj po pracy udało mi się wyklikać aktualizacje i u mnie nic nie ma.
Tak jak telefon się aktualizuje, nie trzeba.
Ale w przypadku map itp. to już zależy czy miałeś przy kupnie auta, ja mam z 23r. i był connect i wszystko na 1 rok. Ale też były aktualizacje map dawane na 2 czy 5 czy 10 lat...
Za ten post autor Adrian_859 otrzymał podziękowanie:
Misiek (11 sty 2025, 3:08)
Ocena: 4.76%

Lu_83
Samochód: Seat Ibiza
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lu_83 »

Adrian_859 pisze:
10 sty 2025, 19:39
Misiek pisze:
10 sty 2025, 3:22
Tak jak telefon się aktualizuje, nie trzeba.
Ale w przypadku map itp. to już zależy czy miałeś przy kupnie auta, ja mam z 23r. i był connect i wszystko na 1 rok. Ale też były aktualizacje map dawane na 2 czy 5 czy 10 lat...
U mnie też było na 1 rok bo aplikacja seat connect straciła większość funkcji kilka dni temu. W sklepie na kolejny rok kosztuje ok 350zł. Pytanie czy to tylko apka czy aktualizacja nawigacji też jest w tym?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r

ODPOWIEDZ