Przez te 2 godziny byś wyczytał na stronie Seat'a co jest w abonamencie...
Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Przez te 2 godziny byś wyczytał na stronie Seat'a co jest w abonamencie...
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
-
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 TSI
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Ja miałem delikatne trzeszczenie czasami przy wciskaniu sprzęgła.AtecaWW pisze: ↑10 sty 2025, 14:35Czy ktoś spotkał się może z dziwnym dźwiękiem, jakby metalicznym brzęczeniem, dochodzącym spod podłogi auta z okolic jego środka? Dźwięk pojawia się na niskich biegach gdy np przyspieszam i odpuszczam gaz, albo dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło, ale przy wciśniętym gazie chyba też się czasami pojawia. Ostatnio auto było w warsztacie na wymianie hamulców i zgłosiłem to przy okazji ale jak to złośliwie bywa w takich sytuacjach objawy magicznie ustały na ten czas, albo zwyczajnie auto musi być w ruchu żeby się to objawiło. Mechanik znalazł mała dziurkę w przedostatnim tłumiku i zaspawał, ale to nie było to bo nic to nie zmieniło. Mam wrażenie że to coś z osłoną, ale nie mam kiedy podjechać na jakiś kanał żeby zweryfikować. Miał ktoś coś podobnego? Silnik 1.4 TSI i manual, jeśli ma to znaczenie.
Do wymiany był wysprzęglik.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 172 razy
Do aktualizacji map trzeba mieć aktywny Seat Connect ale do aktualizacji oprogramowania OTA nie potrzeba.
-
- Samochód: Seat Ibiza
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Z waszego doświadczenia, czy aktualizacje np. ta duża 1.3gb o której kilka osób pisało wpadają u wszystkich w ciągu kilku dni czy to dłuższy proces? U mnie nadal 0841.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r
-
Onlinekmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 54 razy
Pomoże to wypchnąć roczniki 2024 z placów dealerów.
Ciekawe, czy korekta jest faktycznie spowodowana nową dyrektywą UE - CAFE (Clean Air For Europe), czy to wyjściowy punkt do nakręcania sprzedaży poprzez wyższe rabaty w salonach, które będą się pojawiać w kolejnych miesiącach.
Ciekawe (2), że wrócił FR z DSG, pewnie dlatego, że Ateka spod znaku Cupry już chyba zakończyła żywot i nie będzie aż takiej kanibalizacji najbardziej sportowej odmiany Ateki w Seacie z Cuprą Ateką 1.5.
Ciekawe (3), że na stronie Cupry pojawił się też cennik Ateki na rok modelowy 2025 (rok produkcji 2024) Tam bazowe ceny w porównaniu z cennikiem 2024 podskoczyły tylko o niecałe 1000 zł, cennik wyposażenia bez zmian (za to spadły emisje CO2 dla silników 1.5 i 2.0 (190KM) o 1g ). No i w sumie pytanie po co ten cennik, skoro Ateka pod koniec roku w Cuprze była już nie do zamówienia.
-
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
po to żebyś miał punkt odniesienia przy kupnie auto z placu, musisz wiedzieć skąd się wzięła cena X na placu, a cennik w tym Ci pomoże.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowań: 172 razy
Może to potrwać kilka dni a czasami i dłużej.
-
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 / Seat Arona Style 1.0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
tym mnie odrzucili niestety,
Myślalem na zmiana Ateci na Atece ale 1.5 DSG albo Formentora, ale ceny są dramatycznie wysokie.
Teraz na celowniki jest Renault Arkana, która stoi okolo 130k, a ma lepsze wyposażenie niż FR.
-
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
A na przelomie sierpnia/wrzesnia m0gles wyrwac Cupre Ateca 1.5 DSG na prawie full wypasie za okolo 130 tys do produkcji pod wlasna konfiguracje z czasem produkcji 5 tygodni