Ja zgłosiłem w serwisie (przejeżdżałem więc wstąpiłem). Było akurat trzech doradców serwisowych. Wszyscy mieli nowe Ateca (był jakiś promocyjny kredyt czy wynajem i pokupowali). Wszyscy powiedzieli, że im to nie działa, tylko na początku działało. Dziwi mnie tylko, że nic z tym nie robili. Nie działa, to nie działa i koniec.
Co do komfortowego wsiadania: (przypominam, że tą funkcję trzeba włączyć w menu ustawień na Infotainment) miałem trzech użytkowników w samochodzie: głównego i dwóch dodatkowych, w tym jeden oprócz mnie korzystał z aplikacji. Zresetowałem fotel żeby pamięć zaczęła działać (według wcześniejszego mojego opisu). Usunąłem użytkowników dodatkowych z panelu w samochodzie i tego jednego z aplikacji. Nie resetowałem Infotainment do ustawień fabrycznych ani nie usuwałem użytkownika głównego. Jeździliśmy tak przez trzy tygodnie na użytkowniku głównym i fotel działał prawidłowo. Korzystaliśmy z zapamiętanych ustawień gdy zmieniał się kierowca. Fotel cały czas działa (pamięć jak łatwe wsiadanie). Kilka dni temu dodałem użytkownika w tem sposób, że na jego telefonie w aplikacji My Cupra dodałem samochód poprzez wpisanie VIN. Wtedy kolejnym krokiem było dodanie użytkownika w samochodzie (na panelu Infotainemnt) jednak wtedy w mojej aplikacji ten użytkownik pokazał się i mogłem kliknąć "zaproś współużytkownika". Wysłałem zaproszenie. Dokończyłem dodawanie na panelu w samochodzie (poprzez kod QR). Po tej czynności w aplikacji dodatkowego użytkownika pojawiła się informacja, że został on zaproszony i chyba musiał to zaproszenie zaakceptować.
To wszystko. Nie wiem, czy to zadziała i czy to jest właściwa kolejność. Przypuszczam, że zaproszenie mogłem wysłać po całkowitym dodaniu użytkownika w samochodzie, raczej nie trzeba w trakcie.
Acha, u współużytkownika za każdym razem po wejściu w aplikację pokazuje się przez chwilę komunikat "internal server error".
Generalnie ta aplikacja nie jest dopracowana i ma sporo błędów (wersja 2.4). Mam nadzieję, że wersja 2.5 będzie poprawiona.