Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
Małgorzata
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)

Post autor: Małgorzata »

U mnie działa to właśnie w ten sposób jak opisałeś w pierwszym poście.

Sponsor

Kalinski

Re: Dziura mocy przy zawieszeniu aktywności tempomatu/ACC (wciśnięty pedał gazu)

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

geranium pisze:
15 sie 2024, 13:15
drive profil to co ustawiasz jako tako nie ma nic wspólnego z tym co pisze, to osobne ustawienia jak ma reagować ACC na pedał gazu do tego mam zmienione ustawienia pedału gazu zapewne dlatego u mnie działa inaczej.
Nigdy nie byłem w tym zagnieżdżeniu menu. Zerknę, dzięki.
Małgorzata pisze:
15 sie 2024, 13:25
U mnie działa to właśnie w ten sposób jak opisałeś w pierwszym poście.
Na którym profilu? :D

Małgorzata
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Małgorzata »

I na sporcie i na drive.

BananBe
Samochód: Seat Ateca 1.5 Evo 2 DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: BananBe »

Po wakacyjnych podróżach - blisko 2500 km autostradami - najlepiej sprawdziło się ustawienie skrzyni w trybie S i następnie włączenie tempomatu w trybie Normal. Moje spostrzeżenia są takie że tryb tempomatu ma nadrzędne działanie nad trybem skrzyni. I tak tryb tempomatu Normal nie jest tak nerwowy jak Sport i nie redukuje cały czas dążąc do jak najszybszego osiągnięcia żądanej prędkości za to każde naciśnięcie pedału gazu od razu zawiesza działanie tempomatu wprowadzając skrzynie w tryb sportowy i zbicie o 1-2 biegi. Ideał to nie jest ale w moim odczuciu jest lepiej i nie czuć tego „zamulania”.
Za ten post autor BananBe otrzymał podziękowanie:
YoursTruly (06 wrz 2024, 19:39)
Ocena: 4.76%

ODPOWIEDZ