To słabo że nadal sprzedają wadliwe samochody.SP2SJG pisze: ↑17 paź 2024, 9:19Hej,
We wrześniu kupiłem Atecę z placu u dealera w Gdyni, niestety wygląda to tak samo jak u wszystkich.
Na postoju światła mijania są na odpowiedniej wysokości, po ruszeniu z minimalną prędkością podnoszą się do góry. Po zatrzymaniu powoli się opuszczają do dobrego poziomu.
Napisałem dzisiaj do centrali i dam znać jeżeli dostanę jakąkolwiek odpowiedź.
Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
DW 2
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
1285
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
W salonie gdzie zamawiałem auto nie wiedzą o problemie i nikt nie zgłaszał się z tą wadą. Ciekawe, może faktycznie byłą jakaś niewielka partia z tym problemem.
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Taka jest odpowiedź w prawie każdym ASO bez względu na markę.
-
1285
Dlatego zanim cokolwiek podpiszę, najpierw sprawdzę czy działa
Całe szczęście w tym nieszczęściu że trafiłem na to forum.
-
Marti
- Samochód: Seat Ateca Ref. 1.0 2024
- Podziękował: 2 razy
Witajcie, pamiętajcie że posła się nie zabija.
Rozmawiałem wczoraj z serwisem Carsed (Warszawa i okolice), zaprosili mnie na wizytę celem ustawienia świateł na przyszły piątek, oczywiście naświetliłem sprawę z mojego punktu widzenia, stwierdzili że poprzednie serwisy nie mają odpowiednich przyrządów do ustawienia soczewek i aby przyjechać z zatankowanym samochodem bo musi być dociążony.
Dziś zadzwonili do mnie ż informacją że skontaktowali się z Poznaniem i otrzymali informację że rzeczywiście problem nie dotyczy tylko regulacji świateł natomiast planowany termin aktualizacji oprogramowania to pierwszy kwartał 2025 i tu następuje z mojej strony niecenzuralna część wypowiedzi której nie będę cytował, oczywiście ta wypowiedź miała miejsce w duchu który to właśnie zszedł był.
Ja zwracam auto, nie wiem ile mnie to będzie kosztowało ale nie mam innego wyjścia.
Rozmawiałem wczoraj z serwisem Carsed (Warszawa i okolice), zaprosili mnie na wizytę celem ustawienia świateł na przyszły piątek, oczywiście naświetliłem sprawę z mojego punktu widzenia, stwierdzili że poprzednie serwisy nie mają odpowiednich przyrządów do ustawienia soczewek i aby przyjechać z zatankowanym samochodem bo musi być dociążony.
Dziś zadzwonili do mnie ż informacją że skontaktowali się z Poznaniem i otrzymali informację że rzeczywiście problem nie dotyczy tylko regulacji świateł natomiast planowany termin aktualizacji oprogramowania to pierwszy kwartał 2025 i tu następuje z mojej strony niecenzuralna część wypowiedzi której nie będę cytował, oczywiście ta wypowiedź miała miejsce w duchu który to właśnie zszedł był.
Ja zwracam auto, nie wiem ile mnie to będzie kosztowało ale nie mam innego wyjścia.
-
Wojbar1967
- Samochód: Seat Ateca 1,5 Xperience, rok 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Zauważyłem w swoim samochodzie jeszcze jeden mankament. Otóż przy bardzo ładnej, słonecznej pogodzie i ustawieniu świateł w pozycji "Auto", bardzo często się zdarza, że zamiast świateł dziennych włączają się światła mijania. Czy ktoś zauważył w swoim samochodzie takie zjawisko?
-
DW 2
Dziś w serwisie w Szczecinie przyznali że znają problem i nie ma jeszcze rozwiązania. Mają już 5 osób z tą wadą zgłoszonych a będzie pewnie więcej bo szybciej będzie ciemno. Jeśli to faktycznie ma trwać aż do pierwszego kwartału 2025 to ja podziękuję. Też będę zwracał auto.
-
1285
Da się jeździć z pasażerem z przodu nie mając obciążenia z tyłu czy również wtedy oślepia się innych kierowców?DW 2 pisze: ↑18 paź 2024, 13:18Dziś w serwisie w Szczecinie przyznali że znają problem i nie ma jeszcze rozwiązania. Mają już 5 osób z tą wadą zgłoszonych a będzie pewnie więcej bo szybciej będzie ciemno. Jeśli to faktycznie ma trwać aż do pierwszego kwartału 2025 to ja podziękuję. Też będę zwracał auto.
-
DW 2
W moim przypadku jazda z pasażerem z przodu już jest problemem oczywiście po zmroku.1285 pisze: ↑18 paź 2024, 14:09Da się jeździć z pasażerem z przodu nie mając obciążenia z tyłu czy również wtedy oślepia się innych kierowców?DW 2 pisze: ↑18 paź 2024, 13:18Dziś w serwisie w Szczecinie przyznali że znają problem i nie ma jeszcze rozwiązania. Mają już 5 osób z tą wadą zgłoszonych a będzie pewnie więcej bo szybciej będzie ciemno. Jeśli to faktycznie ma trwać aż do pierwszego kwartału 2025 to ja podziękuję. Też będę zwracał auto.