Dzięki jeszcze raz sailor 88
Naprawdę pomogłeś i myśle ze nie tylko mnie
Pozdrawiam
Filtr manna ten dla alergików (czyli taki z jakim auto wyjeżdża z fabryki) kupisz w hurtowni filtrow i olejów za 65-80zl. Zależy ile sprzedawca bedzie chciał na tym zarobić. Ja w Dabrowie i Mikołowie znalazłem za 68zl. Wymieniłem sam a podchodziłem do tego pierwszy raz - zajęło mi to jakiejś 25min. Może mniej.
Ja pisalem o f.powietrza nie kabinowym, bo ten sam sobie wczesniej wymienilem.gharghoul pisze: ↑04 wrz 2018, 8:55Filtr manna ten dla alergików (czyli taki z jakim auto wyjeżdża z fabryki) kupisz w hurtowni filtrow i olejów za 65-80zl. Zależy ile sprzedawca bedzie chciał na tym zarobić. Ja w Dabrowie i Mikołowie znalazłem za 68zl. Wymieniłem sam a podchodziłem do tego pierwszy raz - zajęło mi to jakiejś 25min. Może mniej.
Rawenol VSW 0w30 (504.00/507.00) to w/g mnie obecnie najlepszy, prawdziwy olej w pełni syntetyczny, dostępny na rynku. Najlepsze parametry na papierze, potwierdzone niezależnymi analizami fizyko-chemicznymi na zagranicznych forach (niemieckich i rosyjskich), a to najbardziej zagorzali specjaliści w zakresie techniki smarowniczej. Olej ten, skonstruowany jest w oparciu o prawdziwe bazy syntetyczne w 80% (PAO- polialfaolefiny), dzięki czemu nie zawiera dodatków odpowiedzialnych za utrzymanie lepkości tzw. wiskozatorów, które zużywając się zanieczyszczają olej i w konsekwencji silnik, a sam olej traci właściwości smarne. Natomiast syntetyczna baza olejowa praktycznie się nie zużywa i olej oparty o taką bazę nie traci swych właściwości smarnych przez cały okres użytkowania.