Może to pytanie na inny temat - silniki 1.5 TSI Evo i 2.0 TSI Evo coś mówi?
Czas oczekiwania na Atekę
-
dodek55
- Samochód: SEAT Ateca 2.0 TSI Xcellence - wkrótce ?
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Czas oczekiwania na Atekę
A ktoś czeka na 2.0 TSI? Zamówienie złożone 02.07.2018. A że w lipcu (czy w sierpniu?) jest tam urlop, to samochód do produkcji miał być brany pod uwagę od 35 tygodnia. I co? Mamy 40 tydzień i cisza.
-
dario37
- Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Felix.Nie wierz w te wszystkie plotki,opinie oraz naciągane jakies takie historie,które nie miały lub nie maja miejsca.
Kupujesz auto nowe,które ma gwarancję,teraz chyba 5 lat,więc śpij spokojnie.Zanim silnik 1.5 TSI pojawił się jako następca 1.4 to juz mówiono i pisano,że będzie zły.Bez sensu.Tylko plotki i nic wiecej.
Kupujesz auto nowe,które ma gwarancję,teraz chyba 5 lat,więc śpij spokojnie.Zanim silnik 1.5 TSI pojawił się jako następca 1.4 to juz mówiono i pisano,że będzie zły.Bez sensu.Tylko plotki i nic wiecej.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
-
Tepek
- Samochód: Civic
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja czekam, zamówiłem wcześniej niż Ty i planowany odbiór to grudzieńdodek55 pisze:A ktoś czeka na 2.0 TSI? Zamówienie złożone 02.07.2018. A że w lipcu (czy w sierpniu?) jest tam urlop, to samochód do produkcji miał być brany pod uwagę od 35 tygodnia. I co? Mamy 40 tydzień i cisza.![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Amadeusz
- Samochód: Ateca 1.5TSI Style
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dzisiaj dzwonili z salonu, że auto będzie w salonie piątek, jest zlecenie na transport od imoprtera, czyli problem homologacji na 1.5TSI zalatwiony.Amadeusz pisze: ↑26 wrz 2018, 11:20Moja ATECA 1.5TSI jest już wyprodukowana od 10.09.
Dzisiaj dostałem informację, że ze względu na czas oczekiwania na nowe homologacje dotrze na magazyn importera w Poznaniu najwcześniej 9.10....a do odbioru w salonie będzie w okolicach 12.09.
Oby na tym się skończyło bo ta data póki co ciągle się wydłuża, a samochód stoi gotowy na parkingu w fabryce i w normalnych warunkach byłby już w salonie.
Liczę na to, że we wtorek wyjadę z salonu moją Atecą.
-
Felix
- Samochód: Seat Leon FR
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
@dario37, dlatego właśnie napisałem, że tymi plotkami raczej się nie przejmuję i moje obawy dot. bardziej osiągów gorszych niż w 1.4, nie bezawaryjności. Tzn. jeśli chodzi o bezawaryjność, to trochę martwi mnie większy stopień skomplikowania silnika, co może się za jakiś czas odbić czkawką. Ale poczekamy, zobaczymy. Tak jak mówisz - jest 5 lat gwaranacji, więc jest ok.
-
Amadeusz
No i udało się. Autko stoi w salonie! Obklejone póki co, ale i tak pięknie sie prezentuje. W przecieieństwie do Mediterrarien Blue ten Energy Blue prezentuje się bardzo fajnie! Rejestracja poniedziałek/wtorek. Pytałem o dane techniczne tego silnika 1.5TSI, ale dalej ich oficjalnie nie ma...Amadeusz pisze: ↑03 paź 2018, 15:59Dzisiaj dzwonili z salonu, że auto będzie w salonie piątek, jest zlecenie na transport od imoprtera, czyli problem homologacji na 1.5TSI zalatwiony.Amadeusz pisze: ↑26 wrz 2018, 11:20Moja ATECA 1.5TSI jest już wyprodukowana od 10.09.
Dzisiaj dostałem informację, że ze względu na czas oczekiwania na nowe homologacje dotrze na magazyn importera w Poznaniu najwcześniej 9.10....a do odbioru w salonie będzie w okolicach 12.09.
Oby na tym się skończyło bo ta data póki co ciągle się wydłuża, a samochód stoi gotowy na parkingu w fabryce i w normalnych warunkach byłby już w salonie.
Liczę na to, że we wtorek wyjadę z salonu moją Atecą.
Reasumując zamówione 26.06, wyprodukowane 10.09, u importera w Poznaniu 2.10 dotarło do salonu 5.10.
Ubezpieczenie w Hestii w leasingu VW (obowiazkowe) na tą chwile 3,5% wartości. Dopłata do ochrony prawnej +120zl. Dopłata do Assistance Premium z autem zastępczym na 14dni i limitem 700km w Europie (Polska bez limitu) +250zł. Dopłata do utraty znizek +120. dopłata do NNW 50tyś +120zł (standard 10tys). GAP na 3 lata płatny jednorazowo 1790zł.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2018, 10:44 przez Amadeusz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Felix
- Samochód: Seat Leon FR
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Amadeusz, z ciekawości jajka wersja i wyposażenie?
Po prostu zastanawiam się, skąd takie rozbieżności w datach. Ja zamówiłem na początku maja, a produkcja dopiero w tygodniu 43.
Po prostu zastanawiam się, skąd takie rozbieżności w datach. Ja zamówiłem na początku maja, a produkcja dopiero w tygodniu 43.
-
Amadeusz
1.5TSI manual Style, pakiet zimowy, advanced assistant, asystent parkowania, podgrzewana przednia szyba, hak holowniczy, przyciemniane szyby, aktywny tempomat. Kolor Energy Blue. Pierwotny termin realizacji 31.12.
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Mi gość w Seacie 2 tygodnie temu i wycenil Atece z rabatem 10 tys zł przy cenie 132 tys. A termin jaki podał, to ze powinien być z końcem roku. Wychodzi 3 miesiące, albo ściemnial albo faktycznie coś drgnęło. Mowa była o 1.5 tsi z DSG.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
-
ahex
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI 190 HP
- Otrzymał podziękowań: 0
Opony zimowe dostanę (potwierdzone). A na auto trzeba czekać .... podobno koniec października a początek listopada powinno być do odbioru.hubrow pisze: ↑02 paź 2018, 12:10No daj znać co udało się wyrwać. Ja też chcę wyrwać zimówki bo to przecież już będzie połowa listopada. Mam nadzieję że jeszcze coś ponadto się wyrwie. Dywaniki... Jakieś drobne akcesoria...Miałem we wrześniu odbierać, ale przez homologację muszę poczekać do przełomu październik / listopad. Powalczyć warto! Ja walczę o zimówkina odpowiedź czy je dostanę wciąż czekam.
Kolega mi doradzał żebym walczył o pakiet serwisowy, ale to raczej nierealne.