Wymiana baterii w pilocie

Ogólne dyskusje techniczne, opis problemów i usterek oraz ich sposoby ich rozwiązania
Daro
Posty: 3
Rejestracja: 21 gru 2017, 17:24
Samochód: Ateca 1.4 ECOTSI XCELLENCE DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Daro »

Witam
Od kilku dni pojawiał się komunikat aby wymienić baterię w pilocie. No i dziś wymieniłem CR 2025 na nową DL 2025. Ale po całej operacji nie mogę zakodować, czy jak piszą w instrukcji zsynchronizować kluczyka z autem. Wg instrukcji trzeba nacisnąć przycisk otwierania i w ciągu minuty włożyć kluczyk po zdjęciu zaślepki klamki do zamka i otworzyć samochód. Auto się otwiera. Odpalić mogę poprzez przyłożenie kluczyka do kolumny kierownicy, żeby go rozpoznał (Keyless). Ale nie chce się zakodować i z pilota nic nie mogę zrobić.
Dziwne, że przyciskając dowolny przycisk na pilocie nie mruga dioda czerwona, tak jak to miało miejsce przed wymianą.
CR czy DL to w tym przypadku chyba nie ma różnicy jak czytałem w necie.
Póki co korzystam z drugiego pilota.
Jakieś wskazówki może macie.



Sponsor

Wymiana baterii w pilocie

Sponsor


Awatar użytkownika
Frodo
Posty: 860
Rejestracja: 21 gru 2018, 13:19
Lokalizacja: Kraków
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI R.I.P.!
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Frodo »

"na pilocie nie mruga dioda czerwona" - odwrotnie włożona (ewentualnie wadliwa - sprawdź jeśli masz woltomierz, powinno być >3V) bateria.
Ateca 2.0 TSI FR, red, DCC, Comfort Asst.+, 360. R.I.P.! :cry:

Awatar użytkownika
tictac1986
Posty: 390
Rejestracja: 10 maja 2017, 21:24
Lokalizacja: Ozorków
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: tictac1986 »

Ja po prostu włożyłem nową baterię i nic dodatkowego nie musiałem robić

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link

dario37
Posty: 1128
Rejestracja: 06 maja 2017, 10:28
Lokalizacja: Oława
Samochód: Seat Ateca 1.4TSI DSG7Xcellence Black Magic
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: dario37 »

Ja również wymieniłem baterię i nic nie kodowałem,kluczyk działa i komunikat już sie nie wyświetla.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 Black Magic Xcellence.

Awatar użytkownika
tictac1986
Posty: 390
Rejestracja: 10 maja 2017, 21:24
Lokalizacja: Ozorków
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: tictac1986 »

Co innego, że u mnie nie było komunikatu. Bateria siadła jak byłem w szczerym polu w zimę z dziećmi na sankach :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link

Daro
Posty: 3
Rejestracja: 21 gru 2017, 17:24
Samochód: Ateca 1.4 ECOTSI XCELLENCE DSG
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Daro »

No to chyba wina baterii, bo nie mruga czerwona dioda. Jutro kupię drugą. Dzięki za informacje.

Sasz80
Posty: 9
Rejestracja: 02 paź 2017, 17:57
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Sasz80 »

U mnie też krzyczy że słaba bateria czego kompletnie nie rozumiem w golfie v od nowości dopiero po 5 latach wymieniałem a nie po dwóch jak tu krzyczy

Awatar użytkownika
michal 76
Posty: 324
Rejestracja: 07 maja 2017, 10:04
Lokalizacja: Ostrołęka
Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: michal 76 »

Sasz80 pisze:
21 cze 2019, 18:53
U mnie też krzyczy że słaba bateria czego kompletnie nie rozumiem w golfie v od nowości dopiero po 5 latach wymieniałem a nie po dwóch jak tu krzyczy
To normalne też wymieniałem. Teraz kluczyk to "mały komputer" który potrzebuje trochę więcej prądu niż te w Golfie V

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Posty: 2181
Rejestracja: 11 maja 2017, 0:50
Lokalizacja: Świdwin
Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Endrju »

A czy Twój golf V miał bezkluczykowy dostęp do auta? Dzisiaj jest tak jak pisze Salior nasz kluczyk to jak roter wi fi non stop wysyła sygnał jak tylko zblizymy się do auta.
Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Ramki klubowe chętnych proszę o wpisywanie się w temacie - https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... p=415#p415
Wlepki forumowe.https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... t=42
Obrazek

Sasz80
Posty: 9
Rejestracja: 02 paź 2017, 17:57
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Wymiana baterii w pilocie

Post autor: Sasz80 »

Ja dziś wymieniłem baterie w pilocie mimo to komunikat o słabej baterii nie zniknął co może być przyczyna

ODPOWIEDZ