jestem w kontakcie z serwisem bardzo często i wiem że na razie rozwiązania (przynajmniej dla mnie) nie ma.
Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
meerkat
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
-
darekkierz
- Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Następna wizyta w serwisie i dalej nic.stracony tylko czas.jutro rozmowa z dyrektorem salonu.pismo odnośnie rękojmi złożone.jeśli nic to nie pomoże to oddaje sprawę prawnikom.
-
SzymonM
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Szybkie pytanie - czy to było to niby eksperymentalne, nowe oprogramowanie z fazy testowej od producenta? Kolejne pytanie czy jest jakaś szansa na otrzymanie tego pisma (odnośnie rękojmi), chce podobne złożyć. Również szykuję się na procedurę zwrotu samochodu.darekkierz pisze: ↑02 cze 2025, 20:09Następna wizyta w serwisie i dalej nic.stracony tylko czas.jutro rozmowa z dyrektorem salonu.pismo odnośnie rękojmi złożone.jeśli nic to nie pomoże to oddaje sprawę prawnikom.
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
@SzymonM tak, tak zwrócą Ci kasę jeszcze z odsetkami, powodzenia 
- Ocena: 4.76%
-
SzymonM
@Luk4as nie mówiłem, że to będzie proste i, że nastąpi od razu - ale są takie procedury (oczywiście trwają latami). A co innego mi zostało skoro, producent ma wszystko w 4 literach, system świateł nie działa i nie mam jak ich regulować? Są jakieś inne drogi?
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
To zajed do ASO, niech dadza Ci auto zastepcze fo czasu usuniecia wady
- Ocena: 4.76%
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Moim zdaniem to nie jest dobre rozwiązanie. Dostanie auto jakiekolwiek, pewnie mniejsze, bo dealer powie, że inne są porezerwowane na długie terminy i mają tylko takie, a jego auto nie będzie stało na hali, gdzie przeprowadza się bieżące naprawy, tylko na parkingu narażone na obcierki, grad, czy inne kuny podczas, gdy dealer czekając na rozwiązanie z centrali będzie zacierał ręce, bo za każdy dzień auta zastępczego wystawi fakturę importerowi. Ja byłem wśród tych szczęśliwców, którym naprawili ten problem po "już" po pół roku i tyle nie miałbym auta, za które zapłaciłem ubezpieczenie, płacę leasing i które sobie wybrałem/skonfigurowałem z wyposażeniem jakie mi potrzebne, np. hak. Pisałem kilka pism do importera w tej sprawie. Na czas kilkudniowej diagnozy dostałem najpierw VW Taigo, później kilkudniowej naprawy (zapewne wgrywali tylko nowe oprogramowanie) T-Rocka, w piśmie od importera było napisane, że dealer zapewnił ich, że dostałem auto podobnej klasy, które kupiłem, napisali, że jako zastępcze dostałem Formentora
-
SzymonM
Aktualizacja informacji, po wczorajszej wgranej aktualizacji w ramach testowania - światła zaczęły działać. Także należy oczekiwać oficjalnej akcji serwisowej. Pozdrawiam
-
Endek
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Przekazuję dobre wieści dotyczące aktualizacji oprogramowania, po której światła działają poprawnie.
Mój samochód został wytypowany do przetestowania najnowszej wersji i po 11 miesiącach użytkowania mam wreszcie sprawny samochód!
W ramach rekompensaty dostałem od serwisu rabat na wymianę oleju, więc moje zadowolenie się poprawiło.
Mój samochód został wytypowany do przetestowania najnowszej wersji i po 11 miesiącach użytkowania mam wreszcie sprawny samochód!
W ramach rekompensaty dostałem od serwisu rabat na wymianę oleju, więc moje zadowolenie się poprawiło.