Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
meerkat
Samochód: Cupra Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: meerkat »

SzymonM pisze:
10 mar 2025, 13:53
Skylla pisze:
10 mar 2025, 13:34
Ciekawe jednak i w sumie niezrozumiałe jest to, że jednym akcja serwisowa naprawia problem, a innym nie.
Ciekawe to za mało powiedziane. W tym tygodniu pomęczę sprzedawcę. Może coś nowego się dowiem, chociaż wiem w głębi, że nie.
jestem w kontakcie z serwisem bardzo często i wiem że na razie rozwiązania (przynajmniej dla mnie) nie ma.

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: Blues Brothers »

Auto do zwrotu.

darekkierz
Samochód: seat Ateca 1,5 150 KM
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: darekkierz »

Następna wizyta w serwisie i dalej nic.stracony tylko czas.jutro rozmowa z dyrektorem salonu.pismo odnośnie rękojmi złożone.jeśli nic to nie pomoże to oddaje sprawę prawnikom.

SzymonM
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: SzymonM »

darekkierz pisze:
02 cze 2025, 20:09
Następna wizyta w serwisie i dalej nic.stracony tylko czas.jutro rozmowa z dyrektorem salonu.pismo odnośnie rękojmi złożone.jeśli nic to nie pomoże to oddaje sprawę prawnikom.
Szybkie pytanie - czy to było to niby eksperymentalne, nowe oprogramowanie z fazy testowej od producenta? Kolejne pytanie czy jest jakaś szansa na otrzymanie tego pisma (odnośnie rękojmi), chce podobne złożyć. Również szykuję się na procedurę zwrotu samochodu.

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

@SzymonM tak, tak zwrócą Ci kasę jeszcze z odsetkami, powodzenia ;)
Za ten post autor Luk4as otrzymał podziękowanie:
dzwoniec (09 cze 2025, 19:51)
Ocena: 4.76%

SzymonM

@Luk4as nie mówiłem, że to będzie proste i, że nastąpi od razu - ale są takie procedury (oczywiście trwają latami). A co innego mi zostało skoro, producent ma wszystko w 4 literach, system świateł nie działa i nie mam jak ich regulować? Są jakieś inne drogi?

Luk4as
Samochód: Skoda
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Post autor: Luk4as »

To zajed do ASO, niech dadza Ci auto zastepcze fo czasu usuniecia wady
Za ten post autor Luk4as otrzymał podziękowanie:
Misiek (09 cze 2025, 23:31)
Ocena: 4.76%

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

Luk4as pisze:
09 cze 2025, 20:00
To zajed do ASO, niech dadza Ci auto zastepcze fo czasu usuniecia wady
Moim zdaniem to nie jest dobre rozwiązanie. Dostanie auto jakiekolwiek, pewnie mniejsze, bo dealer powie, że inne są porezerwowane na długie terminy i mają tylko takie, a jego auto nie będzie stało na hali, gdzie przeprowadza się bieżące naprawy, tylko na parkingu narażone na obcierki, grad, czy inne kuny podczas, gdy dealer czekając na rozwiązanie z centrali będzie zacierał ręce, bo za każdy dzień auta zastępczego wystawi fakturę importerowi. Ja byłem wśród tych szczęśliwców, którym naprawili ten problem po "już" po pół roku i tyle nie miałbym auta, za które zapłaciłem ubezpieczenie, płacę leasing i które sobie wybrałem/skonfigurowałem z wyposażeniem jakie mi potrzebne, np. hak. Pisałem kilka pism do importera w tej sprawie. Na czas kilkudniowej diagnozy dostałem najpierw VW Taigo, później kilkudniowej naprawy (zapewne wgrywali tylko nowe oprogramowanie) T-Rocka, w piśmie od importera było napisane, że dealer zapewnił ich, że dostałem auto podobnej klasy, które kupiłem, napisali, że jako zastępcze dostałem Formentora :D

SzymonM

Aktualizacja informacji, po wczorajszej wgranej aktualizacji w ramach testowania - światła zaczęły działać. Także należy oczekiwać oficjalnej akcji serwisowej. Pozdrawiam

Endek
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Endek »

Przekazuję dobre wieści dotyczące aktualizacji oprogramowania, po której światła działają poprawnie.
Mój samochód został wytypowany do przetestowania najnowszej wersji i po 11 miesiącach użytkowania mam wreszcie sprawny samochód!
W ramach rekompensaty dostałem od serwisu rabat na wymianę oleju, więc moje zadowolenie się poprawiło.

ODPOWIEDZ