coś mi się wydaje, że serwis powie "to jest cecha produktu, wszystko jest w porządku"Misiek pisze: ↑20 sty 2025, 21:17A widzisz, to może być to, tylko że według mnie to nie powinno aż tak bardzo hałasować, chyba że się uszkodziło, ale że już po 5 - 6 tys ? Ciekaw tylko jestem czy uda mi się namówić serwis do demontowania całego zderzaka, jeżeli oni prawie zawsze są "bardzo chętni" do zrobienia czegokolwiek na gwarancji, szczególnie do szukania przyczyny, za co nie dostaną wynagrodzenia.
Drzwi przód ciężko sie zamykają
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Re: Drzwi przód ciężko sie zamykają
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Tak, są takie klapki w bagażniku możnaby rzec. Jak się zdemontuje boczki bagażnika, te materiałowe, to będzie je widać, tak na rogu auta jakby, pod lampami.
Też je już od jakiegoś dłuższego czasu zacząłem słyszeć właśnie przy otwieraniu czy zamykaniu drzwi, choć na samym początku nie słyszałem, a ucho mam raczej wyczulone na różne dziwne dźwięki.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Czyli masz to samo co ja, i jeśli chodzi o te odgłosy, i o wyczulone ucho. A mnie oszukali (i to podwójnie) jak to zgłosiłem podczas pierwszego przeglądu, że szukali, demontowali lewy boczek nadkola w bagażniku, ale nic nie znaleźli. A przecież kto jak kto, ale serwis powinien wiedzieć o tych klapkach, jeżeli klient zgłasza "szuranie" podczas zamykania i otwierania drzwi. A oszukali podwójnie, ponieważ żeby zdemontować boczek musieli wyjąć matę bagażnika i dwa przedmioty z wnęki, a i mata i przedmioty nie były ruszane - NA PEWNO.flash pisze: ↑21 sty 2025, 13:30Tak, są takie klapki w bagażniku możnaby rzec. Jak się zdemontuje boczki bagażnika, te materiałowe, to będzie je widać, tak na rogu auta jakby, pod lampami.
Też je już od jakiegoś dłuższego czasu zacząłem słyszeć właśnie przy otwieraniu czy zamykaniu drzwi, choć na samym początku nie słyszałem, a ucho mam raczej wyczulone na różne dziwne dźwięki.![]()
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie