Martwy panel audio

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Re: Martwy panel audio

Post autor: Misiek »

Boruc79 pisze:
01 sty 2025, 19:43
rgoliat pisze:
01 sty 2025, 19:25
Zgłaszać zawsze można i należy, jest jedno ale.
Serwis po zbadaniu problemu zapewne będzie miał jedną odpowiedź,, u nas na serwisie problem nie występuje, więc nic nie możemy zrobić ", to ich śpiewka.
Najlepiej byłoby abyś nagrał to i dołączył do zgłoszenia, wtedy byłby dowód.
Osobiście zgłaszałem siłowniki tylnej klapy (3x), robili i mówili cuda, dopiero jak pokazałem nagranie jak się zamyka ( a raczej trzaska przy zamykaniu) to w końcu zkwalifikowali je do wymiany w ramach gwarancji.
Dziękuję Wam za sugestię, postaram się pierwsze to nagrać
Widzę, że masz tak samo jak ja miałem od początku, ale mnie przy pierwszym serwisie olejowym zrobili na to akcję serwisową i na szczęście do dzisiaj wreszcie jest spokój i NIGDY resety nie powróciły, a minęło już kilka miesięcy. Jeżeli więc według nich nie kwalifikujesz się do akcji serwisowej, to jak tylko zaczną się pętle resetów, to OD RAZU zatrzymaj się bezpiecznie w dozwolonym miejscu i nagraj telefonem kilka minut tych resetów. Z obserwacji od początku wiem, że te resety pojawiały się bez jakiejkolwiek przyczyny, jak temperatura zewnętrzna, czas działania, długie głośne słuchanie, wilgotność, czy cokolwiek innego, więc prawdopodobnie jest to jakiś błąd oprogramowania, który jest usuwany właśnie tą akcją serwisową. I widać, że chyba na stałe, bo inni użyszkodnicy także to potwierdzają, a problem w pętlą resetów miał chyba każdy.

Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Boruc79
Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Boruc79 »

Trochę mnie uspokoiłeś.
Dziękuję i Pozdrawiam

Boruc79
Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Boruc79 »

Właśnie rozmawiałem z serwisem, są w akcje serwisowe zalegające w moim samochodzie, jedna to aktualizacja sterownika wyświetlacza która trwa ok 40 minut ( myślicie ze to będzie to?) ,a druga nie wiedziała Pani dokładnie ale ponoć mogę ją sobie sam zrobić przez aplikację

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Boruc79 pisze:
02 sty 2025, 13:50
Właśnie rozmawiałem z serwisem, są w akcje serwisowe zalegające w moim samochodzie, jedna to aktualizacja sterownika wyświetlacza która trwa ok 40 minut ( myślicie ze to będzie to?) ,a druga nie wiedziała Pani dokładnie ale ponoć mogę ją sobie sam zrobić przez aplikację
Odnośnie "zalegających" akcji, to niestety jeżeli nie są to akcje krytyczne, czyli zagrażające bezpieczeństwu, to nie kontaktują się z użyszkodnikiem w celu umówienia się i robią je przy okazji najbliższej wizyty w ASO lub jeżeli problem, któremu akcja podlega jest bardzo uciążliwy. Także albo umawiasz się specjalnie, albo czekasz do najbliższej wizyty. Tak, oni to tak nazywają, że to aktualizacja sterownika wyświetlacza i u mnie, jak pisałem wcześniej, pomogło. Nie zdziw się tylko, że nie będzie widać zmiany wersji oprogramowania, bo nie wiem dlaczego, ale nie ma, ale ich działanie skutkuje zaprzestaniem resetów.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ