Martwy panel audio
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Re: Martwy panel audio
Bez paniki to tylko urządzenie jak każde inne może się czasami zawiesić. W poprzednich Atecach też niektórym zawieszał się infotaiment. Jeżeli pomaga reset i nie dzieje się to notorycznie to nie ma co panikować.
-
vioox
- Samochód: 308 SW --> ateca
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
U mnie to trwalo kawe u znajomychBonifacy pisze:Ale jak wyłączałem zapłon i po chwili włączałem na nowo, dalej był czarny.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
U mnie zanika głos. Albo całego systemu, albo tylko telefonu. Czasami reset pomaga. Ale ostatni przypadek pokazał, że restet w trakcie jazdy był nieskuteczny.
Dopiero po zatrzymzniu i odpaleniu po dłuższym czasie wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Dopiero po zatrzymzniu i odpaleniu po dłuższym czasie wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam,
Grzegorz
-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ponawiam temat, ostatnio parę razy zdarzyło mi się że wyłączyło mi się wszystko na wyświetlaczu, za chwilę zaczęło pojawiać się logo seata, zalogowało się spowrotem i zaraz znowu czarno, tak 2-3 minuty i powrót do normalności. I o co w tym chodzi ? Ktoś tak miał ?
-
Boruc79
Jeszcze raz ponawiam temat, dzisiaj znowu w czasie jazdy radio samo się wyłączyło, po chwili wyskoczyło logo seata i włączyło dosłownie na 2-3 sekundy, później znowu zgasło i pokazała się tylko godzina, następnie czarno i znowu logo seata, zalogowało się, włączyło na 2-3 sekundy i od nowa to samo, za jakimś 4 razem włączyło i Ok. Ale to już kolejny taki przypadek u mnie, ktoś potrafi się wypowiedzieć coś na ten temat? Można to zgłaszać w ramach gwarancji ?
- rgoliat
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Zgłaszać zawsze można i należy, jest jedno ale.
Serwis po zbadaniu problemu zapewne będzie miał jedną odpowiedź,, u nas na serwisie problem nie występuje, więc nic nie możemy zrobić ", to ich śpiewka.
Najlepiej byłoby abyś nagrał to i dołączył do zgłoszenia, wtedy byłby dowód.
Osobiście zgłaszałem siłowniki tylnej klapy (3x), robili i mówili cuda, dopiero jak pokazałem nagranie jak się zamyka ( a raczej trzaska przy zamykaniu) to w końcu zkwalifikowali je do wymiany w ramach gwarancji.
Serwis po zbadaniu problemu zapewne będzie miał jedną odpowiedź,, u nas na serwisie problem nie występuje, więc nic nie możemy zrobić ", to ich śpiewka.
Osobiście zgłaszałem siłowniki tylnej klapy (3x), robili i mówili cuda, dopiero jak pokazałem nagranie jak się zamyka ( a raczej trzaska przy zamykaniu) to w końcu zkwalifikowali je do wymiany w ramach gwarancji.
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Zgłaszać, bo tak się dziać nie powinno.
Tylko to jest trochę jak "kopanie z koniem"
Musiałbyś może filmik nagrać.
Druga rzecz, to jak zgłosiłem nieprawidłowe działanie subwoofera, to tak zdiagnozowali, że w tej chwili cały czas występuje błąd i nawet producent twierdzi, że nie są w stanie nic z tym zrobić
Tak więc rozważnie sugeruję...
-
Boruc79
Dziękuję Wam za sugestię, postaram się pierwsze to nagraćrgoliat pisze: ↑01 sty 2025, 19:25Zgłaszać zawsze można i należy, jest jedno ale.