Taaaa znam te "przeglądy" (z olejowym na czele). Obejść auto dookoła, sprawdzić czy są 4 koła, podłączyć kompa i wykasować błędy. OBD11 to ja też mam.Rafiner pisze: ↑16 gru 2024, 22:44Jest jeszcze kwestia, ktory to przeglad. Jezeli potencjalnie ostatni w gwarancji to odpier…. maniane. Ja zrezygnowalem z ostatniego przegladu, bo koles mi pierdoly opowiadal i chcieli 880 zl tylko za przeglad i udawana wymiane plynu hamulcowego. Powiedzialem sobie stop.Lord M pisze: ↑16 gru 2024, 20:35Wiesz. Pewnie byłem naiwny ale mnie się wydawało, że jak oddaje auto do ASO i płacisz jak za woły to nie ważne czy serwis zrobisz w Wiedniu czy w Rzeszowie, wszędzie zrobią identycznie, zgodnie z zaleceniami producenta i najlepszą praktyką. Jak widać co serwis to ciekawostki.
Jedno ASO zrobi dobrze a inne na odpier..., tak samo (rozmawiając z innymi osobami) jest z Boschem. Trzeba mieć szczęście. Ja akurat trafiłem na Boscha, któremu się chce.
Dla mnie ASO to kant bo jak przyjdzie do skorzystania z gwarancji to zaczyna się ostra jazda.