Według mojej oceny nawigacja samochodowa jest słaba, jeśli nie ma możliwości pracy w trybie on-line (odczytywanie sytuacji na drodze). I taka jest w pewnym sensie upośledzona. Zwłaszcza w obecnych czasach, kiedy korki rodzą się codziennie, jak grzyby po deszczu, w różnych miejscach. No i teraz tak, jeśli z niej zrezygnujemy, to co nam da wirtualny kokpit (za bądź co bądź, nie małe pieniądze). Największe dobrodziejstwo z wirtualnego kokpitu według mnie, to możliwość wyświetlenia mapy nawigacji pomiędzy zegarami, i to praktycznie wszystko.
Pakiet comfort +: Wirtualny kokpit, System kamer 360 i Full link dla samochodów z nawigacją (ALE! tylko dla samochodów z nawigacją!). No i mamy trochę kwadraturę koła

, jeśli chodzi o ten wirtualny kokpit

.
COMFORT ASSISTANT: Asystent świateł drogowych, Asystent pasa ruchu, System rozpoznawania znaków drogowych, Asystent jazdy w korku, Inteligentny asystent bezpieczeństwa, Aktywny tempomat (ACC). Tu poza systemem rozpoznawania znaków i asystentem jazdy w korku, to reszta funkcji jest faktycznie użytkowa. Tempomat, a zwłaszcza aktywny, to bardzo wygodna rzecz. To jest warte dorzucenia nawet ekstra tych 753 zł. Trochę jeżdżę w dalekie delegacje (dystanse ~800 km, po autostradach) wiec mam spore doświadczenia.
19 calowe opony... tu na pewno się niektórym narażę, i to bardzo, ale jak dla mnie to w naszych Polskich, miastowych warunkach to tylko udręka. Mam na obecnym Leonie FR 17-tki letnie (zimowe 16-tki) i każdą nierówność mam jak to mówią w tyłku. Oczywiście, że na jazdę po bardzo dobrych drogach (eski, autostrady), to bajka - auto trzyma się drogi jak przyklejone... no, tylko jak często jeździmy po autostradach? Ale jeśli faktycznie bardzo często jeździmy, to brać. Wygląd auta na takich kapciach, to miód, ale to tylko wygląd.
Kolor Rodium Grey nie komentuję... bo taki sam zamówiłem do mojej Ateki

.