Janisz pisze: ↑23 lis 2018, 15:29
Citrus Oil spisuje się bardzo dobrze. Ja aplikuję go z opryskiwacza a nie z pianownicy. Czy można go używać aż codziennie...tego nie wiem. Aż tak często go nie używam. Felg nie zabezpieczałem. Myślę, że zrobię to we własnym zakresie jak kupię komplet alu na lato.
Do mycia felg używam pędzelka, APC, deironizer w żelu TUGA, prickbort do odsmolenia. Do częstszego mycia felg mam EF Wheel Cleaner. Przyznam, że mycie felg seryjnych z wersji Xcellence to makabra
Co do dmuchawy na liście to fajny pomysł ale nie chciałbym widzieć miny ludzi na myjni jakbym w ten sposób osuszał auto.
Jeśli chodzi o konserwację ceramiki, to na odetkanie dobry jest szampon CAR PRO RESET - możesz go kupić nawet w małych tubkach 50ml, Co Ci starczy na jakoś 6 myć (1:500, czyli 8ml na 4l wody), a na to kładziesz CAR PRO RELOAD w celu konserwacji
Zastanawia mnie jak sobie radzisz z myciem w zimę w minusowych temperaturach

? Pojedziesz na bez dotyk opryskasz swoją pianą która odrazu zamarznie, spłuczesz zimą wodą. Piana może w całości się nie spłukać itd. Chyba najlepsza opcja to sama woda w zime, żeby sól spłukać... Co myślisz

?