Kuna pod maską
- a_robert
- Samochód: Ateca FR 2018 2.0 TDI 150KM DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kuna pod maską
Witam, czy ktoś próbował zamontować odstraszacz kun ultradzwiękowy? Zastanawiam się czy mogę takie urządzenie podłączyć na stałe do akumulatora. Jak to się ma to do systemu Start/Stop.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
dario37
- Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- Podziękował: 1 raz
Re: Kuna pod maską
Wystarczy zawieszka do WC i kuna nawet sie nie zblizy.Szkoda prądu na ultradzwięki.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- tictac1986
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Ja mam taki problem z kotami pod pracą. Siedzą sobie na akumulatorze do czasu aż silnik nie ostygnie. Potem na oslonie od aku mam pełno włosków. Raz ruszyłem wyjechałem na trasę a spod maski uciekł kot przy predkosci 50 km/h...
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Seat Ateca 1,4 TSI 150 KM Nevada White wersja Style + Comfort+/Pakiet Zima/Full Link
- JERRY
- Samochód: Seat Ateca, Seat Alhambra
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
U mnie miesiąc po odbiorze Ateca pojechała na lawecie do serwisu. Jak się okazało przegryzione były przewody przez kunę. Odrazu zamontowałem odstraszacz i spryskalem pod maską sprejem od kun oraz zawiesilem zawieszki do Wc. Okazało się jednak że odstraszacz rozładowywał akumulator. Musiałem więc go zdemontowac. Odstraszacz ultradźwiękowy w moim przypadku nie zdał egzaminu, tylko sprej od kun i zawieszeki do WC. Do chwili obecnej kuna nie przychodzi. Oczywiście po spryskaniu sprejm, komora wygląda "brzydko" ale przynajmniej autko jeździ
SEAT ATECA 2.0TDI, 150KM Xcellence, 4drive
- a_robert
- Samochód: Ateca FR 2018 2.0 TDI 150KM DSG
Dziękuje za informacje, umyłem ślady gryzonia i zainwestowałem w spraj z K2 taki tłusty na przewody i zawiesiłem dwa woreczku z sierścią psa ( do kupienia w sklepie). Zobaczymy czy działa.
- JERRY
- Samochód: Seat Ateca, Seat Alhambra
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
W moim przypadku szkoda była na około 100zł., (przegryziony jeden przewód podciśnienia), z tego co się orientowałem AC nie obejmuje napraw wyrządzonych przez gryzonie.

chemical formula of aluminium sulphide

chemical formula of aluminium sulphide
SEAT ATECA 2.0TDI, 150KM Xcellence, 4drive
-
malajek
- Samochód: Cupra Ateca
- Otrzymał podziękowań: 0
U mnie żadne spraye, kostki do wc nie zdały egzaminu. Kunanajpierw zjadła wygłuszenie maski, później przegryzła kable i już nie byłem w stanie o własnych siłach dojechać do serwisu.
Zaproponowali wtedy montaż odstraszacza ultradźwiękowego. Od tego momentu żadnych śladów działalności kuny pod maską. Problemów z akumulatorem też nie ma
Zaproponowali wtedy montaż odstraszacza ultradźwiękowego. Od tego momentu żadnych śladów działalności kuny pod maską. Problemów z akumulatorem też nie ma
-
Tepek
- Samochód: Civic
Też posiadam ultradzwiękowy z błyskiem i sprawdza się rewelacyjnie. Ostatnie auto miało 6 lat takie cacko i akumulator przez te 6 lat przeżył i kable również, ja posiadam viano.
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Też miałem problem z kuną kostkę wc poleciła mi córka, bo w ten sposób pozbyła się natrętnej kuny jednak w moim przypadku kostka wc nie pomagała zamontowałem odstraszacz ultradźwiękowy z pastuchem elektrycznym opasającym osprzęt silnika i pod maskę kuna już nie wejdzie, ale złośliwa franca ze złości zjadła mi antenę na dachu
musiałem kupić nową.
Tak wygląda mój odstraszacz: https://www.kemo-electronic.de/pl/Auto/ ... -minus.php
Ps: Też nie mam problemów z akumulatorem, bo cały odstraszacz działa na dodatkowych bateriach muszę jedynie pamiętać o wymianie baterii raz do roku.
Pozdrawiam
Tak wygląda mój odstraszacz: https://www.kemo-electronic.de/pl/Auto/ ... -minus.php
Ps: Też nie mam problemów z akumulatorem, bo cały odstraszacz działa na dodatkowych bateriach muszę jedynie pamiętać o wymianie baterii raz do roku.
Pozdrawiam