Współczuję.
Musisz zgłosić do ubezpieczyciela z polisy AC. Pewnie będziesz musiał robić w ASO.
Ja bym nalegał na wymianę drzwi. Zresztą w wariancie serwisowym, ASO i tak zapewne zrobi wymianę drzwi.
Seat Ateca 1,5 TSI 150 KM wersja Style, Velvet Red, Comfort+, Full Link
Czyli najpiere kontakt z AC? Przechodze przez to pierwszy raz, pomoc w wyjaśnieniu bardzo się przyda np. czy za to zaplace ja czy w całości AC a potem ew podniosą składkę?
Najpierw zgłoś szkodę do ubezpieczyciela. Sprawdź jakie masz warunki ubezpieczenia. Powinieneś mieć tam wariant serwisowy.
Wtedy w zasadzie nic Cię nie interesuje, ASO naprawia i rozlicza się z ubezpieczycielem. Sprawdź czy masz w ubezpieczeniu auto zastępcze na czas naprawy.
Teraz oczywiście nic nie płacisz, ale na następny rok na bank podniosą Ci składkę.
Seat Ateca 1,5 TSI 150 KM wersja Style, Velvet Red, Comfort+, Full Link
Jeżeli VW leasing to najpierw ubezpieczyciel, następnie leasing... I to chyba krótkie terminy 3 dni robocze od zgłoszenia ubezpieczyciela... Albo 7 dni... W umowie będzie w paragrafie z obowiązkami
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Ja do tej pory 2x załatwiałem naprawę z AC, nigdy do ubezpieczyciela nie dzwoniłem. Podjechałem do "obsługi szkód" przy salonie Seat, podpisywałem papiery a oni wszystko załatwiali włącznie z zgłaszaniem do ubezpieczyciela. Minus taki że sam musiałem się przypominać, bo inaczej za cholerę nie zadzwonili, choćby części czekały od tygodnia na magazynie, ale to już urok tego konkretnego Serwisu. W przypadku leasingu pewnie będzie podobnie.