Ateca - kiedy nowy model, lifting?

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Teo
Samochód: 2.0 TSI
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: Ateca - kiedy nowy model, lifting?

Post autor: Teo »

greg_the_lazy pisze:
14 cze 2020, 2:53
Ciekawe jakbyście odnaleźli w Tesli, gdzie nie ma ani jednego fizycznego zegara, pokrętełka
I jest to jedyny powód, dla ktorego nie kupilem jeszcze Tesli ;)
greg_the_lazy pisze:
14 cze 2020, 2:53
Z racji wykonywanego zawodu w obszarze IT formowania/dzialania aplikacji desktop/web w publicu i chyba dość młodego rocznika narodzin 86...

Klima zawsze w AUTO, no chyba, że na serwisie czy w myjni wyłączyli... Światła zawsze w AUTO... No chyba że grzebie OBD w garażu to 0, ale przed wyjściem włączam AUTO. W zasadzie wszystko jest Auto. Wajcha w DSG jedynie służy do oparcia i zrobienia czegoś z prawa ręką, kiedy jadę bez żony...
Z racji podobnego rocznika oraz podobnego fachu, zapytam: a po co ci linux? Nie wystarczy Windows w ktorym wszystko robisz wizardami i klikaniem dalej->dalej->dalej-> ? :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: greg_the_lazy »

Po co? To źle zadane pytanie... jeżeli mówimy o "Naszej" branży... :)

Można mówić o kwestiach ekonomicznych, że pokrętełko więcej kosztuje niż touch-panel...

Moim zdaniem branża AutoMotive dąży to autonomiczności... gdzie "użyszkodnik" wsiada do dyliżansu... wybełkuje destynację... i jest tam dostarczany... A AI w między czasie wysyła wiadomość do żony "ZWŁOKI JADĄ" po zbadaniu gęstości powietrza w kabinie, żeby mogła wałek naoliwić. ;)

Auto jak ustawienie kanałów w TV... ustawiasz pod siebie raz a dobrze => SAVE => operujesz gaz/hamulec/kierunki + klakson sporadycznie :) Pamięć profili kierowców mile widziana.

Wizarda można pominąć w instalacji dając odpowiednią flagę w WinGrozie. :P
Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Teo

Chcialbym to tylko podsumowac, ze z samochodem jest jak z wyborami. Zazwyczaj mamy gdzies te wszystkie ustawienia (chociaz ja akurat na wybory chodze) i i tak wybieramy na "AUTO". Ale jesliby sie nam odwidzialo, to chcemy miec swiadomosc, ze memy kontrole nad tym - prostą i szybką.
Takze ja wiem, ze moze nigdy nie zmienie swiatel pokrętłem z "AUTO" na jakies tam inne, ALE chce miec taka mozliwosc :)

PS. My tu gadu gadu a juz za 9 i pol h bedziemy wiedziec jak wyglada nowa Ateca ;)

Awatar użytkownika
greg_the_lazy
Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
Podziękował: 4 razy

Post autor: greg_the_lazy »

Teo pisze:(..).
Takze ja wiem, ze moze nigdy nie zmienie swiatel pokrętłem z "AUTO" na jakies tam inne, ALE chce miec taka mozliwosc(...)
W nowym Leonie masz... Za pomocą touch-panelu... Reaguje jak przyrodzenie na amory po 10tym piwie... Raz zareaguje... Raz ma wywalone wrotki...

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

Teo

Czyli tak jak przypuszczalem - pamiec fotela kierowcy ! :) I dobrze ze gałeczki zostały!
Ale sylwetka jednak troche mniej fajna... po co te zaokrąglenia :(

xoy
Samochód: BMW X1 (U11) 23i
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: xoy »

Szału nie ma, ten zderzak z atrapami (?) wydechu... :? Czekam na zdjęcia wersji FR (bez której zresztą nie zdecydowałbym się na Seata, tył bez spojlera i te czarne plastiki przy podwoziu w pozostałych wersjach mocno mnie odpychają)

Kuchar
Samochód: inne
Podziękował: 15 razy

Post autor: Kuchar »

Przód o dziwo ładniejszy niż przypuszczałem, wnętrze wygląda kapkę świeżej, czy było warto czekać? Według mnie teraz potężnym kryterium wyboru będzie cena, mianowicie ile za tę świeżość trzeba dołożyć. ;)

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

Piszą, że w wersji Xperience (zastępuje Xcellence) są aluminiowe końcówki wydechu.
Mnie tam się podoba. Poczekam na cennik w PL i zobaczę.

Awatar użytkownika
Orłoś
Samochód: Ateca Xcellence 2.0 TSI
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: Orłoś »

Przód właśnie wygląda mega sztucznie (po prostu go dokleili z Tarraco :? ). Ten tylni bumper z atrapami to...dramat :cry: Na plus na pewno dynamiczne kierunki z tyłu i pamięć fotela. Mnie się kompletnie nie podoba jako całość, ale rozumiem, że już ciśnienie było na lift.
Ateca Xcellence | 2.0 TSI 190KM | DSG7 | 4Drive | Magnetic Brown | Felgi 18" PERFORMANCE 36/2 MACHINED | Felgi 17" ABRERA II | Alcantara Black | Panorama | Comfort Assistant Plus | Podgrzewana przednia szyba | Navi | Elektryczna klapa bagażnika | Widok 360 | Ładowanie Qi | VC

ODPOWIEDZ